Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Här är Djurgårdens 29 värvningar på två och en halv säsong

Omar Colley är klar för Genk. Mittbacken kom till Djurgården i januari 2015 och var alltså i klubben i ett år och ett halvt år. En bra affär för Djurgården och bra för klubben att det börjar komma in pengar efter att sportchefen Bosse Andersson har värvat 29 spelare på två och ett halvt år.

ANNONS

Nu är det positiva tongångar i Djurgården. Som jag skrev efter matchen mot Elfsborg så svänger det snabbt. Det var bara en vecka sedan som det var kris med fem raka förluster, kvalplats och Pelle Olsson sparkades, trots att Bosse Andersson, som handplockade tränaren, förlängde med honom fem omgångar tidigare.

När Djurgården anställde Pelle Olsson sa han att framgång är att ha samma spelare länge. Kontinuitet. Men det fick han inte ha. I stället blev det lite av hela havet stormar. Sedan Andersson tog över som sportchef inför 2014 har han alltså värvat 29 spelare. Av dem är det inte jättemånga som har gjort succé. Nio av 29 har lämnat, två dem (Sam Johnson och Omar Colley) i väldigt bra affärer.

Pelle Olsson sparkades efter fem raka förluster mot Kalmar FF, Häcken, IFK Norrköping, Jönköping och Sundsvall. Förlusten mot Sundsvall kom efter att Stefan Silva gjort två mål, en spelare som Djurgården erbjöds att värva utan övergångssumma inför säsongen men nobbade.

ANNONS

Nu ligger Djurgården på trettonde plats i tabellen och har lika många poäng som Helsingborg som är på kvalplats. Hammarby är en poäng före, Gif Sundsvall, Kalmar FF och J Södra är tre före och Östersund fyra.

Tycker att Djurgården är för bra för att åka ur och tror inte att man gör det. Men även om det är bra för ekonomin att Omar Colley lämnade så är det inte lika bra för fortsättningen av allsvenskan. Mittbacken var viktig och efter söndagens 2-2-match mot Elfsborg sågades Marcus Hansson av sin tränare Mark Dempsey. Där finns det inget förtroende och efter uttalandet är nog det ganska ömsesidigt. Luckan behöver fyllas och tanken är kanske att nyförvärvet Niklas Gunnarsson ska spela tillsammans med Kebba Ceesay.

Gick igenom spelarna som sportchefen Bosse Andersson har värvat och alla som har försvunnit under hans tid:

ANNONS

2014
Värvades – 6 stycken

Fredrik Stenman (inte kvar), Stefan Karlsson (inte kvar), Alexander Faltsetas (kvar), Mark Mayambela (inte kvar), Sebastian Andersson (inte kvar), Xolani Mdaki (inte kvar)
Lämnade – 10 stycken

Yussif Chibsah, Andreas Johansson, Erton Fejzullahu, Mattias Östberg, Daniel Amartey, Simon Tibbling, Vytautas Andriuskevicius, Aleksandar Prijovic, Philip Sparrdal Mantilla, Frej Ersa Engberg
2015
Värvades – 12 stycken

Seon-Min Moon (kvar), Kevin Walker, (kvar) Daniel Berntsen (kvar), Elliot Käck (kvar), Omar Colley (inte kvar), Tim Björkström (kvar), Kerim Mrabti (kvar), Soo Yong Yoon (utlånad), Sam Johnson (inte kvar), Nyasha Mushekwi (inte kvar), Jesper Karlström (kvar), Tinotenda Kadewere (kvar)

Lämnade – 9 stycken

Martin Broberg, Jesper Arvidsson, Nahir Oyal, Fredrik Stenman , Mark Mayambela, Xolani Mdaki, Philip Hellquist, Jakob Glasberg, Christian Rubio Sivodedov

ANNONS

 

2016
Värvades – 11 stycken

Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson, Marcus Hansson, Mihali Mayambela, Mathias Ranegie, Michael Olunga, Kebba Ceesay, Othman El Kabir, Magnus Eriksson, Andreas Isaksson, Niklas Gunnarsson
Lämnade – 7 stycken

Emil Bergström, Tim Söderström, Stefan Karlsson, Sebastian Andersson, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi, Omar Colley

Publicerad 2016-08-15 kl 18:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto