Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vilken klubb kan nu lita på Hammarby - var det värt en poäng?

Hammarby bröt en överenskommelse och startade med Pa Dibba.

ANNONS
Var det värt en poäng?

Två klubbar i behov av poäng för att undvika kvalplatsen gjorde för en vecka sedan en affär. Hammarby värvade Pa Dibba från Gif Sundsvall. Då kom parterna överens om att anfallaren inte skulle spela när man möttes. Men Nanne Bergstrand bröt överenskommelsen och startade med Dibba.

Arbetsrättsligt kan man inte ha sådan klausul vid en övergång, bara vid ett lån. Ändå är det svagt gjort att gå in i en överenskommelse och sedan bryta den. Vilken klubb kan nu lita på Hammarby när det kommer till överenskommelser? Det är bara att hoppas att man tycker att det var värt en poäng mot Sundsvall.

Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom och tränare Roger Franzén sa att det fanns en överenskommelse och båda var irriterade.

Hammarbys tränare Nanne Bergstrand sa att han inte fått någon uppgift om någon överenskommelse.

ANNONS

Sportchefen Mats Jingblad svarade via sms att han inte var på matchen utan låg hemma och hade influensa och inte kunde prata.

Hur Pa Dibbas debut i Hammarby var då? Svag. En bra chans fick han att göra mål på sitt förra lag. Trettio sekunder in i den andra halvleken blev han helt fri, men fick bollen för långt ifrån sig och duktige Tommy Naurin kunde rädda.

Innan dess hade matchbilden varit som förväntad.

Gif Sundsvall försökte rulla sig igenom Hammarby. Man föll ner med en central mittfältare (oftast Smajl Suljevic) mellan mittbackarna och tryckte upp ytterbackarna, framför allt duktigte Eric Larsson. Suljevic styrde spelet och försökte ofta hitta kreative Stefan Silva som är fin på att hitta ytor. Men hemmalaget kom inte längre fram i banan än till Hammarbys backlinje. Sundsvall saknar verkligen en djupledsspelare nu när Dibba har lämnat och hade därför svårt att skapa chanser.

ANNONS

Hammarby har tydligen gått ifrån den moderna fotbollen och spelar nu på ett sätt som man har material för. Det är fysik, kamp och vilja. Johan Persson, Philip Haglund och Erik Israelsson slet på mittfältet där Kennedy Bakircioglü borde ha stått för det kreativa men även han fick lägga stor vikt vid att vara fysisk.

Kennedy fick matchens första målchans. Då hade det gått 40 minuter när Hammarby fick frispark strax utanför motståndarens straffområde. Kennedy var nära att placera in bollen, men Naurin gjorde en bra räddning. Och bara några sekunder efter det träffade Arnor Smarason ribban. Så fördel Bajen när domaren Kristoffer Karlsson blåste av den första halvleken.

Den andra halvleken såg ungefär ut som den första. Sundsvall rullade och rullade utan att hota. Hammarby kämpade och slet. Försvarsmässigt var Bajen bra. En ganska tacksam match där hemmalaget saknade djupledsspel och spets, men med mittbackarna Joseph Aidoo och David Boo Wiklander har det sett stabilare ut än tidigare.

ANNONS

Efter 70 minuter lämnade Pa Dibba sin förra hemmaplan. Mållös. Undrar hur han hade känt om det var annorlunda och han gjorde mål på sin förra klubb så kort tid efter övergången?

Svårt att veta varför Nanne Bergstrand bröt överenskommelsen, men en gissning är att tränaren vet att han inte kommer att vara kvar i Hammarby efter säsongen och att han vill avsluta snyggt och ta så många poäng som möjligt.

Publicerad 2016-08-15 kl 21:48

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto