Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Aidoo en av seriens bästa mittbackar

Ett lag som vill ta guld försökte attackera.

ANNONS
Ett lag som vill hänga kvar försvarade.
Hammarby var bättre på att försvara än vad AIK var på anfalla och tog ännu en viktig poäng.
Tacka Joseph Aidoo och David Boo Wiklander för det.

I våras var det inte mycket som fungerade för Hammarby. Både offensiven och defensiven svajade samtidigt som Nanne Bergstrand praktiserade ”den moderna fotbollen”. Sedan, någonstans efter 0-3-förlusten mot AIK i juli ändrade Bajen spelsätt vilket kan översättas till att man valde att backa hem mer och starta pressen längre ner och att därmed ta ut mittbackarna Lars Saetra och Richard Magyar och in med Joseph Aidoo och David Boo Wiklander. Eller som även kan översättas till att man spelar efter sitt material. Det har gjort att Hammarby har gått från att ha haft ett av seriens sämsta försvar till att nu ha ett av de bästa.

ANNONS

Efter det har Bajen spelat fem allsvenska matcher och bara släppt in ett mål och bytet av mittbackar har varit ett succédrag.

AIK försökte såra Bajen genom att snabbt hitta in med bollar bakom backlinjen. I tio minuter pressade man och nyförvärvet Chinedu Obasi var nära att göra 1-0.

Sedan plockade bortalaget bort Ebenezer Ofori och då jämnades spelet ut. I stället fick Amin Affane ha mest boll och då gick det långsammare. Matchen blev stängd, AIK fick ha boll men tilläts inte få igång tempot och varje gång man närmade sig straffområdet stod en spelare i vägen.

Joseph Aidoo är bara 20 år men har under höstsäsongen varit en av allsvenskans bästa mittbackar. Mot AIK gjorde han återigen en jättematch. Han var oerhört bra i en mot en-situationer och ett kraftpaket med en bra beslutsamhet. Vid några tillfällen kunde man dock se att det finns en del att lära i spelförståelse och i hur man värderar, men killen är bara 20 år och har endast gjort sju allsvenska matcher. Om han klarar av att hålla samma höga nivå så kommer han att utvecklas ännu mer och då sitter Hammarby på en guldklimp.

ANNONS

Båda lagen hade svårt att skapa målchanser i den första halvleken och det dröjde 67 minuter innan matchen kom igång ordentligt. Affane hade det svårt när han kom långt ner och skulle fördela men var desto bättre högre upp i banan och efter 69 minuter drog han på ett lurigt skott strax utanför straffområdet som bortalagets målvakt Ögmundur Kristinsson tvingades sträcka ut och göra en fin räddning på.

I anfallet efter var det Hammarbys tur att få en bra chans när Arnor Smarason visade upp sitt fina tillslag och var nära att smälla in bollen i det bortre hörnet, men träffade stolpen.

Rikard Norling försökte gasa när han skickade in Alexander Isak och John Chibuike och just Isak var nära att lägga upp för ett avgörande mål när han frispelade Eero Markkanen som gjorde en ofattbar miss.

Alexander Isak är en jättetalang och ställde till oro i motståndarnas försvar men i närkampsspelet mot Aidoo syntes det att anfallaren bara är 16 år och att han behöver bygga på sig muskler. Tidigare i veckan skrev Fotbollskanalen att flera utländska klubbar vill köpa loss Isak, bland annat Cagliari och Red Bull Leipzig. Bara att hoppas att Isak har bra folk omkring sig som värderar utveckling och miljö. För killen kan bli väldigt, väldigt bra.

ANNONS

När det kommer till unga spelare och val så är det olika. Minns ni när Valmir Berisha slog igenom i U17-EM och sedan tog sig vatten över huvudet och sedan valde för stora steg? Medan en sådan som Joel Asoro klarade steget snabbare.

Det som skiljer Isak och Asoro är att Isak just nu inte har fysiken för att klara ett stort steg direkt. Men med rätt utvecklingsmöjlighet kommer han att klara det.

Publicerad 2016-08-28 kl 18:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto