Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fransson bra på träning, Guidetti borde starta, Lagerbäck mer än rådgivare

Sundbergs blogg

Vi stod på tisdagens träning och försökte klura ut en svensk startelva. Det var inte helt enkelt men så här tränade laget.

Oscar Hiljemark och Oscar Lewicki tillsammans på ett centralt mittfält. Marcus Rohdén till höger. Nu var inte Jimmy Durmaz med men med tanke på instruktionerna från assisterande förbundskapten Peter Wettergren om att det viktigaste är att inte gå bort sig i defensiven så skulle det kunna tala för Rohdén till höger. Men vi sätter ett frågetecken tills vidare?

I det andra laget spelade Alexander Fransson och Viktor Claesson på det centrala mittfältet. Fransson styrde och ställde och var bra. En spelare Sverige kommer att bygga kring om något år.

I anfallet spelade Marcus Berg tillsammans med Emir Kujovic och John Guidetti med Christoffer Nyman. “Om det är trångt, skicka upp bollen på forward,” skrek Wettergren. Kanske talar för Kujovic men tycker att Guidetti borde gå före.

Annons

Kujovic har bara fått spela fyra minuter i den belgiska ligan. Är inte säker på hur han står sig på internationell nivå och tycker han måste visa mer för att få starta i landslaget. Guidetti startade senast och gjorde assist mot Real Madrid. Tycker Guidetti är värd att få chansen från start och han och Berg var ganska bra tillsammans mot Turkiet.

På en vänsterkant spelade Oscar Wendt och Emil Forsberg och det är en spännande Bundesliga-duo.

Lars Lagerbäck. Rådgivare. Känns mer som en chef. Står och bevakar träningarna, ger instruktioner till spelarna och samtalar hela tiden med Janne Andersson och Peter Wettergren.

Av de två träningarna vi har sett så känns Lagerbäck som mer än bara en rådgivare och det ska bli väldigt intressant att följa samarbetet med Andersson och Wettergren.

Fransson var som sagt bra på träningen och en annan som var det var Victor Nilsson Lindelöf. En modern mittback som hela tiden löser situationer, behåller bollen inom laget och trycker på framåt.

Annons

Hiljemark känns given på det centrala mittfält. Det blir intressant att se om Janne Andersson väljer Lewicki bredvid. Lewicki har ett svagt 2016 bakom sig och satt på bänken i Malmö FF:s senaste match. Men nu när Albin Ekdal är borta så har han ändå en chans att få spela mot Holland. Slåss mot Fransson och Rohdén. Janne Andersson har haft Fransson i IFK Norrköping och Wettergren har haft Rohdén i Elfsborg. Mitt val: Fransson.

Publicerad 2016-08-30 16:06

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto