Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Guldrace mellan två lag - fördel IFK Norrköping

MALMÖ. MFF visade att man är otroligt långt före Helsingborg.
Hakade av AIK och satte press på IFK Norrköping.
Nu är det ett guldrace mellan två lag.
Efter alla skador i Malmö är det fördel IFK Norrköping.

Malmö FF hade skador på Magnus Wolff Eikrem (15 assist i år), Kari Arnasson och avstängning på Enoch Kofi Adu – ändå var inte Helsingborg i närheten av att kunna skaka sin rival. MFF var klart bäst i den första halvleken och visade vilken stor skillnad det är mellan de två klubbarna från Skåne.

HIF hade svårt att komma åt skicklige mittfältaren Anders Christiansen som fick styra spelet. Den centrale mittfältaren växlade upp i somras och har sedan dess varit en av allsvenskans bästa mittfältare. Och det var just ”AC” som gjorde 1-0 i derbyt.

ANNONS

Alexander Jeremejeff gjorde en väldigt bra prestation när han spelade bort förstapressen så att Jo Inge Berget fick fri gata från mittlinjen fram till straffområdet, passningen in i sidled till Christiansen var bra och det var även det behärskade avslutet.

MFF:s skadesituation blev inte bättre när Markus Rosenberg, Anders Christiansen och Rasmus Bengtsson tvingades utgå med skador i den första halvleken. Först då jämnade spelet ut sig.

Malmö FF:s tränare Allan Kuhn skickade ersatte anfallaren Rosenberg med den centrale mittfältaren Erdal Rakip, som fick spela på en kant. Centrale mittfältaren Christiansen med centrale mittfältaren Mattias Svanberg, som fick spela på en kant. Mittbacken Bengtsson med ytterbacken Pa Konate.

Helsingborg kom in i matchen och tryckte på för en kvittering och efter 62 minuter kom chansen. Franz Brorsson hamnade fel i position, Lalawele Atakora blev helt fri men Johan Wiland svarade för en fin benparad.

ANNONS

När HIF såg som bäst ut så gjorde Henrik Larsson tre byten. Ut med de två anfallarna Linus Hallenius och Jesper Lange samt centrale mittfältaren Johan Mårtensson – in med Jordan Larsson, Matthew Rusike och Darijan Bojanic. Det fick motsatt effekt, Helsingborg kom av sig och trycket försvann.

Istället växte MFF tillbaka in i matchen och kunde kontrollerat spela av den. I den 95:e minuten fastställde Mattias Svanberg – som gjorde ett bra inhopp – slutresultatet till 2-0, hans första allsvenska mål. Passningen från Yoshimar Yotun var fin, Svanberg blev fri och avslutade snyggt.

2-0 och tre viktiga poäng.

Med sex omgångar är Malmö FF sju poäng före trean AIK. På måndag spelar IFK Norrköping som med en match mindre spelad är en poäng efter MFF. Nu tyder det mesta på att det blir Malmö FF och IFK Norrköping som gör upp om guldet.

ANNONS

Med skador på flera tunga spelare är det ett frågetecken för MFF inför avslutningen. I skrivande stund vet vi inte exakt hur det är med Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Magnus Wolff Eikrem och Kari Arnasson, men det säger sig själv att det blir tufft för laget om ett par av nämnda spelare missar matcher.

Inför säsongen var Malmö FF stor favorit att vinna allsvenskan – med all rätt. Ingen klubb är i närheten av att kunna mäta sig ekonomiskt och sportchefen Daniel Andersson har haft ynnesten att kunna värva på en annan nivå än de andra klubbarna. IFK Göteborg hade mer pengar än de andra klubbarna på 90-talet men man var inte så långt före som MFF är nu.

Ändå blir det en kamp om att vinna det där guldet. Om inte MFF vinner allsvenskan den här säsongen heller är det helt enkelt för dåligt.

ANNONS

Efter 2-0 mot Helsingborg har MFF satt press på IFK Norrköping. Hur svarar förra årets mästare på det när man på måndagen får besök av Djurgården? Pallar man trycket?

Att IFK Norrköping inför den här omgången ledde allsvenskan, vilket man även kan göra efter mötet med Djurgården är imponerande. Trots att laget har blivit av med tränaren Janne Andersson och spelare som Alexander Fransson, Christoffer Nyman, Emir Kujovic och Arnor Traustasson och har långtidsskador på David Mitov Nilsson och Nikola Tkalcic samt att nyförvärvet Andreas Blomqvist också har gått och skadat sig.

Det som händer i IFK Norrköping är minst sagt imponerande och, precis som assisterande tränaren Stefan Hellberg sa i den här intervjun, så spelar faktiskt laget en snabbare fotboll än tidigare.

Flera saker skiljer sig mellan Malmö FF och IFK Norrköping. En är att MFF har väldigt mycket mer pengar. En annan är att ”Peking” har ersatt sina stjärnförluster med spelare som har haft det svårt och i princip varit utfrysta i sina tidigare klubbar, tänker bland annat på Andreas Blomqvist, Niclas Eliasson och Sebastian Andersson.

ANNONS

Den 16 oktober möts IFK Norrköping och Malmö FF. På konstgräs i Norrköping. Snacka om rysare.

Publicerad 2016-09-25 kl 19:49

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto