Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nu måste Elm vara med i landslagstruppen

Sundbergs blogg

På tisdag tar Janne Andersson ut landslagstruppen som ska möta Luxemburg och Bulgarien. En som måste bli uttagen är Rasmus Elm.

Känns som att man har skrivit den meningen inför några uttagningar, att Rasmus Elm måste komma med. Men nu är formen bättre än vad den varit på länge. Sett till kvalitet ska han få frågan av Janne Andersson, hur han gör är sedan upp till honom. Tror också att Rasmus Elm har fått frågan med tanke på att förbundskaptenen var på besök i Kalmar i förra veckan.

Nu är det matcher mot Luxemburg på bortaplan och hemma mot Bulgarien. Det borde bli två matcher med en annorlunda matchbild än hur det var mot Holland. Nu ska Sverige föra och vinna. Dels borde Janne Andersson tänka på det när han tar ut truppen, dels är det viktigt att ha spelare med bra form och därför kan det bli några offensiva förändringar jämfört med senast.

Annons

Filip Helander har inte spelat något i Bologna och då blir det givetvis ett frågetecken för formen. Samma sak gäller för Emir Kujovic som inte får spela i Gent och hittills har det bara blivit ett inhopp på tre minuter. Marcus Rohdén har det tungt och är nu bänkad i Crotone som är sist i Serie A. Niklas Hult har varit skadad. Emil Forsberg har haft hjärnskakning, missade den förra matchen men ska vara återställd.

Albin Ekdal är tillbaka efter skada och kommer så klart att vara med i den här truppen.

Martin Olsson var också skadad senast, nu har han gjort det bra och blev målskytt i helgen i Norwich som leder The Championship. Vänsterbacken var en av de bättre i EM och kommer helt säkert att vara med i truppen som tas ut på tisdag. Oscar Wendt startade senast och lär inte gå från start till utanför truppen utan till bänken, så Ludwig Augustinsson lär åka.

Annons

Alexander Milosevic spelar hela tiden i Darmstadt som ligger på fjortonde plats i Bundesliga och han lär göra upp med Helander som alltså är utan speltid i sitt klubblag.

Samtidigt som inte Kujovic får spela i Belgien så går Ola Toivonen bra i Frankrike. I segern mot PSG fixade han en straff. Två mål har det blivit i ligan.

Nabil Bahoui var heller inte med i den förra truppen men fick starta i Hamburgs senaste match mot Bayern München. Det borde göra honom aktuell för en landslagstrupp.

Sam Larsson fortsätter att göra det bra i Holland och kom återigen med i veckans lag i den holländska ligan.

Så här tycker jag att truppen borde se ut om man ser till spelarnas kvaliteter, form och förväntad matchbild mot Luxemburg och Bulgarien:

Målvakter: Robin Olsen, Karl-Johan Johnsson, Patrik Carlgren

Försvarare: Mikael Lustig, Mattias Johansson, Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Alexander Milosevic, Martin Olsson, Oscar Wendt

Annons

Mittfältare: Jimmy Durmaz, Nabil Bahoui, Albin Ekdal, Rasmus Elm, Oscar Hiljemark, Alexander Fransson, Emil Forsberg, Sam Larsson

Anfallare: Marcus Berg, John Guidetti, Christoffer Nyman, Ola Toivonen

Publicerad 2016-09-26 21:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto