Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Michelsen ny tränare i Bajen - här är hans största utmaning

Jakob Michelsen tar alltså över som tränare i Hammarby efter Nanne Bergstrand. Resultatmässigt gjorde Bergstrand det bra och tog upp klubben i allsvenskan där man sedan har hängt kvar i två år. Men varje gång han ville utveckla och bli ett mer spelande lag så föll det ihop. Anledningen var att man inte hade material till det. Så man fick gå tillbaka och kriga till sig poäng, och det gjorde man bra.

Jakob Michelsen är en hyllad tränare i Danmark efter att med små resurser ha gjort Sönderjyske till ett topplag. Säsongen 2015 slutade laget tvåa i ligan vilket betydde spel i Europa och Michelsen utsågs till årets tränare. Mini-Mourinho som han kallas. Det ska bli kul att se vad han kan göra med Hammarby. Han har en del utmaningar framför sig. Förutom det självklara i att leverera resultat så är den främsta utmaningen att ta hand om klubbens talanger. Att han vågar släppa fram på ett så bra sätt att man äntligen får in egna spelare i A-laget som man sedan kan sälja vidare ut i Europa.

Där har inte Hammarby varit bra men Michelsen har ett fint läge att lyckas med den biten. Bajens ungdomsverksamhet är bra och kommer att bli ännu bättre med den satsning man håller på med. Man har bland annat värvat in BP-ligan med Stefan Billborn, Andreas Brännström och Ola Larsson. En väldigt spännande ledartrio och nu ryktas det om att Billborn kommer att lyftas upp som assisterande i A-laget och det visar att man är beredd att ta hand om talanger som kommer underifrån.

Bajen jobbar långsiktigt och kommer nog inte göra några supervärvningar i vinter. Efter att David Boo Wiklander har lämnat lär man ersätta honom och sedan blir det säkert någon spetsvärvning på någon annan position. Men klubbens vd Henrik Kindlund har vid flera tillfällen uttalat en målsättning om att bygga ett eget kapital på 30 miljoner. Dit är man mer än halvvägs och därför känns det orimligt att klubben börjar att kasta pengar runt sig.

Om man räknar poäng per krona lär det bara vara Janne Andersson som de senaste åren har varit vassare än Michelsen i Norden, så det säger sig själv att den danske tränaren är värvad för att han är bra på att jobba med små resurser. Då blir det viktigt med talangbiten.

Akademisatsningen är ny men man har kommit längre än beräknat då det i år blev SM-guld för U17 och U21 och semifinal för U19.

Framför allt känns det som att Bajen hoppas på att deras fyra P18-landslagsspelare ska lyfta.

Dusan Jajic och Isac Lidberg har länge varit med i A-lagsverksamheten och startade i varsin match i slutet av årets säsong. Det känns som att nästa säsong blir avgörande för deras framtid i Hammarby.

Leo Bengtsson och Marcus Degerlund har båda A-lagskontrakt, Bengtsson har dessutom tränat heltid med A-laget under hösten. Det är två väldigt spännande framtidsnamn som klubben tror mycket på. Om det blir några stora genombrott under nästa år är ju oklart men självklart kommer Michelsen att bedömas utifrån hur han kommer att hantera de här spännande framtidsnamnen.

Oliver Silverholt är en annan intressant spelare. Han kom fram i Halmstad som en jättebra central mittfältare men användes som vänsterback av Nanne Bergstrand. I U21-laget som tog guld spelade Silverholt som en av tre centrala mittfältare och tror han kan bli bättre på den positionen än som vänsterback.

Dessutom blir det spännande att se hur det blir med Imad Khalili som oftast var en av U21-lagets bästa spelare och då som central mittfältare, men ändå var fast i Nanne Bergstrands frysbox.

Med tanke på vad Jakob Michelsen har gjort i Sönderjyske och med den vägen Hammarby vill gå så känns det här på förhand som en väldigt spännande rekrytering.

Publicerad 2016-12-01 kl 12:31

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons