Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Har Bajen och Norrköping råd med Kristoffer Olsson?

Har träffat SvFF:s talangutvecklare Claes Eriksson. Vi satt i två timmar på ett fik på bottenplan i Skrapan och snackade om nästa generation, röda trådar, underlag, selektering, spelare som väljer bort Sverige för andra landslag och mycket annat. Det resulterade i en artikelserie i sex delar.
I måndags: SvFF:s talangutvecklare: “Kommer ännu bättre spelare än Isak om fem år”
I tisdags: Haksabanovic kan göra som Zeneli – nu vill SvFF undvika nobbar: “Spelarna styrs av familjerna”
Onsdags: SvFF vill se tydligare samarbete mellan A och U21: “Viktigt att arbetssättet är likt”

Tre delar återstår och då kommer det att handla om gräs vs. konstgräs, selektering och att Stockholm är bra på att få fram talanger men inte A-lagsspelare.

***

Gillar att Kristoffer Olsson står upp för sig och säger vad han tycker och känner om att han inte får spela så mycket i Midtjylland. Det känns som att det är personliga saker som ligger bakom från tränaren Jess Thorup.

Förra säsongen startade Kristoffer Olsson i 24 av 27 matcher och utsågs till lagets bästa unga spelare.
I år har det bara blivit fem starter efter 21 omgångar. Mot Århus, i september, blev svensken utbytt efter 35 minuter, blev arg och gick rakt ut i omklädningsrummet. Då blev tränaren Jess Thorup irriterad och gick hårt åt Olsson i media. Det var tre månader sedan och efter det har mittfältaren bara startat i en match och får oftast inte ens hoppas in.

Tror att många spelare hade reagerat med besvikelse och ilska om man blivit utbytt efter 35 minuter vid ställningen 0-0. Klart att man inte ska gå ut i omklädningsrummet men tycker ändå att tränaren måste ha känsla och förståelse för en sådan reaktion. En bra ledare hade rett ut en sådan här sak för det handlar om ledarskap.

Förra säsongen slutade Midtjylland trea i den danska ligan. Tre poäng efter tvåan Sönderjyske. Tolv poäng efter ettan FC Köpenhamn.
Midtjylland hade 17 segrar, åtta oavgjorda och åtta förluster. Målskillnad: 57-33.

Efter 21 omgångar av den här säsongen ligger Midtjylland trea. Tio poäng upp till tvåan Bröndby. 21 poäng upp till ettan FCK.
Midtjylland har nio segrar, fem oavgjorda och sju förluster. Målskillnad: 39-25.
Man har redan nu bara en förlust mindre än förra säsongen och har nästan släppt in lika många mål. Då återstår det fem omgångar.

Bara för Kristoffer Olsson att hoppas att det blir ett klubbyte i vinter. Han behöver komma därifrån. Han behöver få speltid för att fortsätta sin utveckling. Han är en framtida landslagsspelare och kommer att vara viktig i sommarens U21-EM.

Kan tänka mig att Midtjylland vill ha ungefär 10 miljoner kronor för Olsson och det lär vara lite mer än vad IFK Norrköping och Hammarby som har anmält intresse kan tänka sig att betala. Lyckas klubbarna få ner priset?

***

Pratat med grekiska SDNA om Astrits övergång till AEK Aten. Här är resultatet och det är rena rama grekiskan, men funkar okej med Google Translate, och gillar att mitt namn blir Αντρέας Σούντμπεργκ.

Det ska bli väldigt spännande att se om Ajdarevic lyckas i Grekland. Det finns potential och minns den ruskigt starka våren han gjorde i Örebro då han dominerade i allsvenskan. Hösten var dock inte lika bra men när Daniel Majstorovic, som samarbetade med Ajdarevic agent Miro Jaganjac, plötsligt blev klar som sportchef i AEK Aten, ja då var det ganska logiskt att hans första värvning blev just Ajdarevic.

Om han gör det bra så borde dörren till landslaget öppnas. Lagkamraten Jakob Johansson tog sig in i Blågult efter bra spel i AEK. Marcus Berg är med. Niklas Hult har varit med.

För Örebro är det en väldigt tung förlust och det blir svårt att ersätta honom.

***

Det är lugnet före stormen med Silly Season. Skulle tro att det börjar hända en del saker om ungefär en vecka. Vad händer med Victor Nilsson Lindelöf, som kopplas ihop med flera stora klubbar och där Benfica vill förlänga? Vad händer med Alexander Isak, som också kopplas ihop med de största klubbarna i Europa och där Aftonbladet den 2 december skrev att han skulle skriva på för en stor klubb inom mindre än en vecka och där Expressen har uppgett att AIK hoppas göra en affär innan jul.

Flyttar Sam Larsson? Robin Olsen? Carlos Strandberg? Isaac Kiese Thelin? Kristoffer Olsson? Ludwig Augustinsson?

Det blir ett väldigt intressant transferfönster.

Publicerad 2016-12-14 kl 14:52

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons