Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Han är årets värvning och AIK måste hämta anfallare för att utmana MFF

Sitter just nu på ett flyg på väg till Dubai för att under tio dagar bevaka Dubai International Cup där bland annat AIK, Häcken och IFK Göteborg är med. Om några dagar kommer mitt team med kommentator Mats Larsson och fotograf Rasta-Danne.

Flera ligors transferfönster har stängt och det var spännande in i det sista.

Patrik Carlgren uppgavs vara klar för 1860 München men övergången sprack och nu är landslagsmålvakten klubblös.

Kontraktet med AIK har gått ut och Carlgren tackade i sista sekunden nej till att följa med på landslagets januariturné. Då trodde många att han var på väg att göra klart med en ny klubb. Men när vi tio dagar senare kom hem från Abu Dhabi så var målvakten fortfarande klubblös.

Därefter ryktades det om Eintracht Braunschweig som leder 2. Bundesliga men klubben ville bara ha Carlgren som reservmålvakt som eventuellt skulle få chansen när deras förstamålvakts kontrakt går ut i sommar. Så det blev ingen övergång dit.

På transferfönstrets sista dag skrev Aftonbladet att Patrik Carlgren var klar för 1860 München, som är på 13:e plats i 2. Bundesliga, vilket agenten Nima Modyr bekräftade.

Men trots det så hände det inget på klubbens hemsida. Ingen presentation.

En dag senare uppgav Die Blaue 24 att övergången spruckit och ytterligare en dag senare skrev Bild att affären spruckit på grund av att man skickat in alla papper för sent. Men plötsligt tog det hela en ny vändning när lagets tränare Vitor Pereira gick ut i media och sa att det inte stämmer att man har försökt att värva den svenske målvakten.

Lider med Patrik Carlgren. Enligt Expressen är han nu på väg till IFK Norrköping. Det hade varit ett märkligt steg att som landslagsmålvakt gå som Bosman från AIK till ”Peking”.

Men nu är jag inte så säker på att det blir så. Fick tag på AIK:s sportchef Björn Wesström som öppnade dörren för Carlgren och då kanske det blir en återkomst? Norrköping eller AIK? Ett konstigt steg eller lite svansen mellan benen? Upplägg, planer, landslagsnobb, rådgivning, förhoppningar och beslut har varit allt annat än bra och man undrar vad som hände från det att han nobbade landslagets januariturné. På Fotbollskanalen har vi försökt få tag på både Carlgren och hans rådgivare men ingen vill uttala sig vilket är trist för då blir det spekulationer.

Som sagt: lider med Carlgren över att det inte blev som han ville. Hoppas nu att det löser sig på bästa sätt. Han kan gå till lag i Sverige, Danmark, Norge, MLS med mera.

***

På tal om IFK Norrköping. En annan som kan hamna där är Jiloan Hamad. Mittfältaren ville helst tillbaka Malmö FF – men hans förra klubb sa nej. Trots att han dominerade senast han var i allsvenskan så kan man förstå MFF:s beslut. Hamad har inte riktigt spelat, med några få undantag, sedan han lämnade MFF och då är det svårt att veta var han står. Så sett till det och även till konkurrens så kan klubben motivera sitt beslut utan att alla rasar. För till höger på mittfältet satte Magnus Wolff Eikrem allsvenskt assistrekord förra säsongen och om man hade tagit in Hamad så hade det varit en konstig signal till Mattias Svanberg, Erdal Rakip och andra framtidsspelare.

Jiloan Hamad har kopplats ihop med AIK där hans förre tränare Rikard Norling är men Norling vill hellre ha Simon Thern. Det senaste är att IFK Norrköping har erbjudit Hamad ett bra kontrakt.

***

Kristoffer Olsson till AIK för 8 miljoner är årets värvning. U21-landslaget byggde spelet kring honom, där han var kapten, när man tog sig till EM. En väldigt bra passningsspelare med en fin blick. Där finns chans att sälja för dubbelt så mycket. Succé i sommarens U21-EM så kan det bli en kort sejour i AIK.

Men samtidigt har AIK tappat viktiga spelare som Ebenezer Ofori, Alexander Isak, Chinedu Obasi och Patrik Carlgren

Olsson ersätter Ofori men framåt måste AIK värva. Isak och Obasi är tunga förluster som ännu inte har ersatts.

***

Just nu känns Malmö FF som det vassaste laget med AIK efter.

Blir spännande at följa Häcken i Dubai. Många bra spelare men där det är ett stort frågetecken kring fysiken då flera av nyckelspelarna har haft skadeproblem. För att Häcken ska vara med i toppen måste Paulinho, Rasmus Lindgren, Alexander Farnerud med flera hålla sig skadefria.

IFK Göteborg måste få ordning på försvarsspelet som inte var lika bra förra säsongen som tidigare år. I Dubai ska det bli intressant att se målvakten Pontus Dahlberg och nye mittfältaren Abdul Razak.

Publicerad 2017-02-02 kl 18:16

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons