POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Allan Kuhn på Blåvitts hotell i Dubai - vägrade ställa upp på intervju

Vaknade upp i Dubai, tog mig ut från hotellet och mötte en sandstorm. Inte direkt vad jag hade väntat mig – men det handlar ju om att bita ihop. Det gjorde FC Köpenhamn, trots att – som Robin Olsen berättade efter träningen – spelarna sprang runt och fick sand i ögonen. Det gjorde även Häcken, trots att mål välte omkull. Men inte IFK Göteborg, vilket jag upptäckte när träningen skulle ha börjat och inte en människa syntes till. Laget vek ner sig totalt och körde styrketräning inomhus.

Skämt åsido. Det blåste faktiskt mer vid den sidan av Dubai där Blåvitt håller till. För oss utsända (GP och GT är också på plats) var det inte helt fel att sitta inne på IFK Göteborgs hotell och arbeta. Jörgen Lennartsson var på bra humör och ville – som vanligt (han gjorde även det i Abu Dhabi) – snacka Premier League och av någon anledning vill han alltid veta “vad är du” (alltså vilket lag i PL man håller på) och sedan fastnar han gärna vid sitt favoritlag Liverpool och ”Pakas” (Patrik Karlsson Lagemyr) lag Tottenham. Lennartsson kan inte begripa hur hans 20-årige mittfältare kan hålla på ”Spurs” men inte ha en susning om vem Garry Mabbutt eller Steve Archibald är.

Fick plötsligt syn på ett bekant ansikte inne på Blåvitts hotell. En bit bort stod Allan Kuhn. Hade inte pratat med honom sedan dagen efter MFF:s SM-guld. Så jag gick bort och hälsade. Han blev glad och uppskattade initiativet. Han och Stefan Schwarz (som är boss för turneringen här nere) gick runt tillsammans under de två-tre timmarna jag var där, vilket var lite förvånande med tanke på den här artikeln.

Kuhn ville inte ställa upp på en intervju men berättade att han mår bra, är i Dubai för att kolla på fotboll för att få inspiration och att han är sugen på ett nytt tränarjobb. Kuhn hyllade MFF:s nyförvärv Lasse Nielsen, ville inte säga så mycket om kängorna från Pa Konate och Franz Brorsson men var stolt som en tupp över att Markus Rosenberg tagit hans parti.
***

På tal om sandstormen. Danska reportrar hade problem när Bröndby spelade i förrgår. Det flög runt så mycket sand att dom inte vågade öppna sina datorer.

***

Det hettade till på FCK:s träning. Federico Santander gick in småfult i en situation med Robin Olsen. Olsen föll. Santander sa: ”res dig upp”. Olsen reste sig och vräkte bollen efter anfallaren. Santander blev inte glad men lugnade ner sig efter en kort stund.

Köpenhamn spelar mot Jeonbuk Hyundai Motors, från Sydkorea, på lördag. Då vilar spelarna som vanligtvis startar. Alltså Olsen, Augustinsson och Johansson. Antonsson får chansen.

Efter FCK:s träning blev det snack med:
Ståle Solbakken om Ludwig Augustinssons övergång till Werder Bremen (artikel på lördag) och om Lars Lagerbäck till Norge.
Augustinsson om övergången (artikel på lördag)
Erik Johansson om landslaget. Är han sugen? (artikel på lördag)
Robin Olsen om superstatistiken.

***

Efter IFK Göteborgs styrketräning blev det snack med:
Mattias Bjärsmyr om kontraktsläget där sju spelare sitter på utgående.
Scott Jamieson som efter ett halvår i Sverige har full koll på Fotbollskanalen. Vi pratade om Australien, Sverige, Bolton och mycket annat. Artikel kommer på lördag.

***

I morgon är det Häcken-Molde. Sedan AIK-träning. Då tar vi nya tag och viker inte ner oss för lite sand.

Publicerad 2017-02-03 kl 19:21

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå