Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Hög klass på AIK:s mittfält - men måste värva anfallare

Sandstormen var borta och lördagen i Dubai var härlig. Men inte lika härlig för alla för det hann inte ens gå en minut av mötet mellan Häcken och Molde innan Rasmus Lindgren bröt näsan och ska nu flyga hem till Sverige för operation. Jäkligt trist.

Det var andra gången som jag var och såg Rasmus Lindgren i Häcken. Första gången var förra året mot Hammarby på Tele2. Då fick han hjärnskakning och åkte till sjukhus.

Som hans brorsa Kalle skrev på Twitter: ”Håll dig borta.”

Kalle Lindgren har för övrigt spelat tillsammans med några i Häcken. Det var i Frölunda tillsammans med Erik Friberg och Alexander Faltsetas samt tränaren Christian Lundström. Min lillebror var också med i laget. Sjukt att den klubben är i Division 3. Vad hände?

ANNONS

Tillbaka till Häcken-Molde. Läste innan matchen på Häckens hemsida och där pratade Mikael Stahre om det viktiga i att vara destruktiv i försvarsspelet och vad spelarna skulle göra utan boll, men inte ett citat om vad man skulle göra med bollen. I den första halvleken såg det ut som att spelarna inte hade en aning.

Häcken är ett lag med många bollskickliga spelare men mot Molde såg det inte ut att finnas någon anfallsplan. Nu tror jag ju att det fanns det och det var nog snarare så att Molde var ett par nivåer bättre än Häcken.

Alexander Farnerud var dock ett undantag. Det mesta han gjorde andades klass. Bra blick, teknik och kontroll. Men lika barn leka bäst och Farnerud saknade hjälp och alternativ. Det fanns ingen radarpartner att servera bollar till.

Mittfältskompisarna Mohammed Abubakari och Alexander Faltsetas slog bort en hel del passningar och saknade kvickhet. Och i backlinjen hade nyförvärvet från Värnamo David Engström, som ersatte Rasmus Lindgren, väldigt svårt mot Moldes skickliga anfallare.

ANNONS

I den andra halvleken gjorde Häcken två mål och kom in i matchen, men då hade Molde tagit ut fem startspelare.

Häcken behöver Rasmus Lindgren, Erik Friberg och Paulinho. Med den trion (tillsammans med Farnerud) blir det ett par nivåer upp. Samtidigt är det tidigt på året och ingen ska vara toppad nu, däremot måste man kunna se ett mönster och ett spel men det gjorde man inte mot Molde.

Häcken får ta nya tag mot Midtjylland på fredag. En tuff match det också.

***

Pratade med Stefan Schwarz efter matchen. Han och Allan Kuhn var tajta i dag igen och Schwarz berättade varför vilket blev en artikel.

***

Från matchen på Jebel Ali Centre of Excellence till NAS Sport Complex och AIK:s träning. Där lät Rikard Norling hälsa att han aldrig har mått bättre. Intervju om det kommer på söndag.

Skrev för en vecka sedan att AIK ville ha Simon Thern och att mittfältaren var sugen. På lördagen blev övergången officiell. Nu har AIK ett mittfält som jag är otroligt nyfiken på att se med Kristoffer Olsson och Simon Thern. Lägg till Stefan Ishizaki, Amin Affane, Johan Blomberg, Anton Saletros och Christos Gravius på det så finns det spets och bredd.

ANNONS

Nu måste AIK värva anfallare för att ersätta Alexander Isak och Chinedu Obasi. Lyckas klubben ro i land två vassa anfallare så ser det ju onekligen bra ut för Norling.

***

Jiloan Hamad till Hammarby? Den såg man inte komma för tre år sedan.

Publicerad 2017-02-04 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto