POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

De delar rum i AIK och Häcken, Norlings musiksmak och kameler på träningen

Kameler strök runt AIK:s träningsanläggning i Dubai. På avbytarbänken satt Rikard Norling som om han suttit kvar där sedan intervjun i går. Tror inte att han rörde sig en meter under hela träningen utan den som var ledare var Nebojsa Novakovic.

I dag hade arrangörerna gjort en avspärrning. En liten yta med fyra stolar vid ena hörnflaggan för oss journalister och framför oss en liten kylbox med vattenflaskor och is. Ludvig Thunman från Bildbyrån var där och det var även Hector Junelind från GT och Fredrik Janlind från GP. Göteborgarna svek IFK Göteborg för att i stället bevaka AIK och det berodde på att Simon Thern gjorde sin första träning med sitt nya lag.

Junelind och Janlind är en skön duo och det är gulligt att GT och GP delar rum här i Dubai. I elva dagar. Det lär dock inte vara någon fara med att få plats i rummet för Junelinds packning är någonstans mellan Amsterdam och Dubai.

Det var bra fart på AIK:s träning och det var en del som imponerade. Kristoffer Olsson tog inte många felsteg. Blicken alltid framåt och passningarna satt på medspelarnas fötter hela tiden. Olsson fick mycket beröm av Novakovic.

Johan Blomberg var också väldigt bra och i samma lag som honom var Sauli Väisänen och Jesper Nyholm fina. Deras lag vann och argast av förlorarna var Stefan Ishizaki. ”Är han så dålig förlorare”, undrade Janlind.

***

Alla spelare och ledare i AIK cyklar till och från träningarna. Ledarna har någon form av tävling där Patric Jildefalk är domare och enligt Rikard Norling fuskar Jildefalk hela tiden. Cirka 200 meter från cykelstället vid träningsplanen som är målet finns det en bom som ibland är nedfälld. Då måste man stanna och säga till en man som sitter i en liten byggnad så att han kan fälla upp bommen. Så den som leder cykeltävlingen måste alltså stanna upp där (om bommen är nere) och då kan de andra som kommer bakom dundra förbi och ta hem tävlingen.

***

Gjorde ju en intervju med Norling i går och sista tio minuterna av vårt snack kom inte med i artikeln. Det blev liksom… ja, han berättade om sin musiksmak som är någon form av soulig reggae av olika DJ:s. Det får bli till en annan intervju.

***

Först satte Norling press på Malmö FF och framför allt på Magnus Pehrsson. Sedan gick Simon Thern ut och gjorde sin första intervju som AIK-spelare och skickade direkt iväg en passning till MFF genom att ta upp att laget har två raka förluster mot inte allt för bra motstånd och att Malmö har en del att jobba på.

***

Schwarz och Kuhn syntes inte till i dag.

***

Det var den tredje dagens rand. I morgon anländer mitt team med Mats Larsson och Rasta-Danne. Då börjar vi med att leverera ett Fotbollskanalen On Tour.

***

När det kom fram att Junelind och Janlind delar rum så blev jag nyfiken på hur det ser ut för AIK, IFK Göteborg och Häcken. AIK:s koordinator Henrik Jurelius och Häckens Malin Jonsson, som är kommunikations- och PR-ansvarig, var blixtsnabba med att leverera rumsindelningen för sina lag, men IFK Göteborg meddelade att det går att få tillgång till indelningen i morgon.

Här är rumsindelningen ut för AIK:

Nils-Eric Johansson och Kyriakos Stamatopoulos
Stefan Ishizaki och Haukur Hauksson
Johan Blomberg och Per Karlsson
Eero Markkanen och Sauli Väisänen
Noah Sonko Syndberg och Anton Salétros
Daniel Sundgren och Patrick Kpozo
Rickson Mansiamina och Christos Gravius
Jesper Nyholm och Denni Avdic
Oscar Linnér och Amin Affane
Kristoffer Olsson och Simon Thern
Gustav Nyberg och Alexander Snäcke
Albin Linnér, Daniel Mushitu och Melker Antonsson

Häcken bor i lite olika stora rum, som lägenheter med flera sovrum och ett sällskapsrum och pentry. De som bor ihop är:

Alexander Farnerud, Rasmus Lindgren, Peter Abrahamsson, Jakob Lindström, Erik Friberg, Emil Wahlström, Christoffer Källqvist, Kari Arkivuo.

Adam Andersson, Kevin Ackermann, Lucas Hedlund.

Joel Andersson, Daleho Irandust, Gustav Berggren, Albin Skoglund.

Nasiru Mohammed, Paulinho, Alhassan ”Crespo” Kamara, Mohammed Abubakari.

Egzon Binaku, David Engström, Shkodran Maholli, Jasmin Sudic, Alexander Faltsetas, Jonathan Rasheed.

Publicerad 2017-02-05 kl 18:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå