Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De delar rum i Blåvitt och Seb Erikssons karatespark på lagkamraten

Så var vi tre. Mats Larsson och Rasta-Danne landade i Dubai i morse men var inte trötta för det när vi möttes upp på hotellet. I stället fanns det ett enormt sug efter att hoppa in i en taxi och åka till Jebel Ali och IFK Göteborgs träning. Där fick vi se Emil Salomonsson som hade rakat av håret och Tobias Hysén som gjorde ett världsklass-mål på avslutsövningen.

Mats Gren tycker tydligen inte att han har tillräckligt med jobb så han skaffade sig nya uppgifter. Sportchef, klubbdirektör och nu även bollkalle. Om en boll var utanför planen så var Gren där.

Gjorde en intervju med Gren efter träningen. Till Mats, Rasta-Danne och hela Blåvitt-truppens ilska. Vår taxi väntade. IFK Göteborgs buss väntade. När Jörgen Lennartsson för andra gången gick ut ur bussen och skrek att det fick vara nog och hotade Gren med att han skulle tvingas jogga tillbaka till hotellet så var intervjun slut.

Om Rikard Norling satt tyst och stilla på avbytarbänken under gårdagens AIK-träning så var Jörgen Lennartsson något mer aktiv under Blåvitts träning. Han manade på, berömde och gav instruktioner. Men det var inget mot hur det var på planen bredvid. ”Fucking idiots.” ”What the fuck are you doing”. Och så vidare. Där tränade Molde och deras nye tränare Mark Dempsey, som var i Djurgården förra säsongen, var minst sagt tokig. Bildbyråns Ludvig Thunman var skakad.

Under Blåvitts spelövning bjöd Mattias Bjärsmyr på både glädje och ilska. Väldigt mycket mer jubel än sina lagkamrater när motståndarna gjorde ett självmål och rejäl ilska vid ett misstag och då sparkades det på en kon.

Sebastian Eriksson klarade, efter flera misslyckade försök, till slut att göra det där tricket med en vattenflaska, där man ska kasta runt den i luften och få den till att stå upp när den landar. Det firade han först med en segergest och sedan med att ge unge Edvin Dahlqvist en karatespark högt upp på ryggen.

Abdul Razak körde rehab och Patrik Karlsson Lagemyr var med i alla övningar utom spelet. Resterande spelare körde för fullt.

***

Stefan Schwarz och Allan Kuhn var på plats och tipsade om var exakt man ska stå vid anläggningen för att få wifi. Kuhn är anställd av Sporting Events som anordnar Dubai International Cup. Den förre MFF-tränaren känner tydligen Brian Horne som är boss tillsammans med Schwarz.

***

Efter Blåvitts träning åkte vi till Dubai Marina och träffade Johan Larsson. Han berättade bland annat om strikta regler. Trots att laget bor vid stranden så får inte spelarna lov att gå dit. Det är träningsläger, inte semester. Tre träningar om dagen. Reglerna gäller dock inte för alla lag som är här. Efter att vi hade spelat in FK On Tour med Larsson så kom Micke Stahre från stranden med handduk och badshorts.

***

GT-Junelind och GP-Janlind var också på plats på Blåvitts träning. Duon delar ju rum här i Dubai och i dag hade GT-Junelind nya kläder för första gången på ett par dagar. Packningen är ju spårlöst försvunnen så nu jäklar blev det shopping på Emirates Mall.

***

Skrev här i bloggen i går om vilka som delar rum i AIK och Häcken. I dag var IFK Göteborg väldigt snabba på att leverera sin lista på rumsindelning (den kommer längre ner) och det här är tydligen en av många saker som Jörgen Lennartsson brinner för. Han kom fram efter träningen och ville prata om detta:

– Rumsfördelning är en väldigt viktig fråga. Du kommer väldigt nära den personen som du bor tillsammans med och då kan man ha olika perspektiv på rumsfördelningen, vad man har för syfte och agenda med rumsfördelningen. Det kan vara så att du bor med den du trivs socialt bäst med, det kan vara så att du bor med den du konkurrerar med, det kan vara så att du bor med den som du spelar nära på planen med, det kan vara så att äldre bor med yngre utifrån ett gruppdynamiskt perspektiv, det kan vara så att i hierarkin som finns i ett omklädningsrum kan du välja att dela på det och bo på olika sätt kopplat till det.

– Det finns många olika perspektiv och för vår del är det olika agenda och syften på olika resor. När vi har en tävlingsmatch så bor dom alltid med den som dom socialt trivs bäst med. Är vi på läger kan vi ha olika inriktningar. Om det är så att dom till exempel ska bo med den som dom konkurrerar med eller spelar nära med på planen. På det här lägret har vi inte tagit någon större hänsyn till vem dom socialt är väldigt nära utan det är mer andra konstellationer, sedan ibland finns det kulturella delar och språkmässiga delar. Sabah bor tillsammans med Kasim, det är ganska naturligt. Så det är mycket jobb bakom en rumsfördelning på ett sådant här läger.

Så här bor IFK Göteborg:

Singelrum
1. Mats Gren
2. Jörgen Lennartsson
3. Magnus Edlund
4. Alf Westerberg
5. Sven Andersson
6. Kalle Olsson
7. Fredrik Larsson
8. Patrick Borzych
9. Rolf Gustavsson

Dubbelrum:
1. Mattias Bjärsmyr och Thomas Rogne
2. Emil Salomonsson och Sebastian Eriksson
3. Mads Albaek och David Boo Wiklander
4. Erik Dahlin och Sebastian Ohlsson
5. Pontus Dahlberg och Benjamin Zalo
6. Sören Rieks och Scott Jamieson
7. Martin Smedberg Dalence och Abdul Razak
8. Kasim Prosper och Sabah Lawson
9. Elias Omarsson och Patrik Karlsson Lagemyr
10. Andreas Öhman och Tom Amos
11. Tobias Hysén och Mikael Boman
12. Edvin Dahlqvist och August Erlingmark
13. Erik Gunnarsson och Måns Saebbö

Publicerad 2017-02-06 kl 16:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons