POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

AIK måste värva anfallare och Solskjaer sugen på att slå Erik Johansson

Senast 10:30 fick vi lov att träffa Ole Gunnar Solskjaer. Därefter var han inte tillgänglig. Så jag, Rasta-Danne och Mats var på plats klockan 10.00 på Jebel Ali Golf Resort där Molde bor. Några minuter senare dök Solskjaer upp men det tog sin tid innan han kom till oss eftersom personalen ville ta selfies. Till slut kom han loss och det var minst sagt en trevlig en. Rasta-Danne hade tekniska problem och svettades av stress så jag och Mats hade gott snack med Solskjaer i tio-femton minuter innan vår rastaman fick ordning på sakerna.

Då berättade den förre Manchester United-anfallaren att Erik Johansson spelade otroligt fult när Molde mötte FCK på tisdagen. Han sa att Johansson hade slagit till en av deras spelare i ansiktet: ”Det var tur att jag inte träffade Erik efter matchen för då hade han kanske fått en smäll tillbaka”, sa Solskjaer.

Dessutom berättade han att han fortfarande har ett hus i Manchester, att Zlatan Ibrahimovic ville hyra det och att frun Helena Seger var och kollade på det men att det ändå inte blev något.

Solskjaer hyllade Zlatan, Alexander Isak, Alexander Farnerud, Tobias Hysén, Andreas Linde och en del andra svenska spelare. Han tyckte att det var kul att vara med i Fotbollskanalen On Tour och vi hade nog kunnat köra längre. När intervjun var slut skulle han till poolen där Mark Dempsey tydligen befann sig (det där med att han inte var tillgänglig efter 10:30).

***

Från Moldes hotell till Häckens träning. Där hörde vi Micke Stahre när vi var utanför arenan. Han var intensiv, energisk och manade på sina spelare. Det var bra tempo.

Alexander Faltsetas hade ont i ljumsken och tvingades avbryta träningen. Erik Friberg fick ont i ögat, tror jag, men det såg mest ut som en filmning.

Sprang på en nyhet om att Häcken vill ha en ytter som även kan spela som anfallare och att man visar intresse för Chisom Egbuchulam.

***

Från Häckens träning in i taxi med mackor, vatten och snickers till matcharenan vid Jebel Ali där vi skulle sända AIK mot Midtjylland. När vi kom fram var kommentator-Mats nära att få ett psykbryt när arrangören berättade att Midtjylland skulle spela i tröjor utan nummer på ryggen. Men Mats skötte sig ändå galant.

Matchen då?

Det är ju enkelt att förstå varför inte Kristoffer Olsson passade in i Midtjylland för jäklar vilken tråkig fotboll det laget spelar. Långa bollar upp på en stor anfallare och man tycker synd om de centrala mittfältarna som borde få nackspärr efter sina matcher.

Så det var en hel del kamp och AIK:s centrala mittfält med Amin Affane, Stefan Ishizaki och Johan Blomberg hade det tufft. Trist för trion som ville och hade behövt att prestera nu när AIK har värvat Kristoffer Olsson och Simon Thern.

Både Olsson och Thern kom in i den andra halvleken men hann inte visa så mycket. Olsson kunde mycket väl ha fått en straff men fick i stället frispark mot sig vilket var ett av flera märkliga beslut av domaren.

Det blev ett bra försvarstest för Rikard Norlings lag och det gick helt okej för Sauli Väisänen, Nils-Eric Johansson och Per Karlsson som är fysiska och stod upp bra.

Om vi tar det offensiva så måste AIK:s sportchef Björn Wesström köpa en anfallare som är bra i djupledsspelet och det är illa kvickt. Om han inte hittar rätt där så blir det inte guld. Mot Midtjylland var djupledsspelet obefintligt och det var inte så konstigt med tanke på att laget endast hade Johan Blomberg som är helt okej i det spelet. Man klarade inte av att skapa något tryck eller att hota sin motståndare.

Eero Markkanen och Denni Avdic är inget guldanfall. Markkanen gjorde visserligen AIK:s mål även om han i övrigt var ganska blek. Avdic var iskall. Han borde också ha gjort ett mål. Efter ett inspel från höger blev Avdic helt fri men missade från nära håll. ”Den är omöjlig Denni Avdic”, ropade Norling.

***

AIK:s släppte in sitt mål efter en lång frispark som gick över alla spelare innan en i det danska laget dök upp och satte bollen i mål. Skojade lite med Nebojsa Novakovic efter matchen eftersom han är ansvarig för fast situationer. Han var irriterad på domaren och menade att det aldrig hade blivit mål i Sverige. Anledningen var att domaren inte blåste igång spelet vid frisparken vilket, enligt Novakovic, ställde hela laget.

***

Dagens gladaste: GT-Junelind. Med tre dagar kvar har hans packning äntligen kommit fram. Klockan 05:00 i morse var packningen utanför hans hotell, där han delar rum med GP-Janlind, men det ville sig ändå inte. ”Då låg ju jag och sov.” Så eftersom han inte svarade i telefonen 05:00 så åkte packningen iväg igen. Men slutet gott, några timmar senare fick GT-Junelind äntligen sin kära resväska.

***

Kuhn och Schwarz var också på AIK-Midtjylland. I dag var Schwarz bollkalle och någon form av taxiboss. Han visade upp samma stenhårda egenskaper som när han spelade då han övertalade en taxichaufför att köra mig, Rasta-Danne och Mats. Till slut la sig chauffören platt.

***

Många som kommenterar hur man klär sig. ”Star quality”, sa Stahre om mina skor. ”Ska du inte stryka skjortan”, sa Norling fem sekunder innan sändning.

***

Nu blir det veckans första träningspass. Ligger en bit efter Bröndby som kör tre pass per dag.

Publicerad 2017-02-08 kl 16:22

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå