Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen har allsvenskans äldsta trupp - se hela listan

Sundbergs blogg

Vi träffade Alexander Farnerud för ett Fotbollskanalen On Tour. Han berättade bland annat om besvikelsen över att han inte ha blivit uttagen i landslaget och tror att den dörren är stängd nu när han inte ens kom med i januaritruppen. Farnerud berättade även om hur han som ung kunde sluta med fotboll i en eller två veckor efter en förlust. Mittfältaren tror att Häcken blir ett topplag i år och sedan fick han även reda ut om han är på väg till Molde eller inte.

***

Det blev drama i dag när en tysk man plötsligt föll ihop på en gata. Rasta-Danne la snabbt märke till att det var något fel med tyskens fot. ”För tusan, benpipan står rakt ut”, sa Rasta-Danne. Mannen fick hjälp av tiotalet personer så vi gick vidare. Av en ren slump träffade vi på tysken några timmar senare. Han haltade rejält och Rasta-Danne som är bra på tyska frågade hur det var och vad som hände. ”En stukning, det är inga som helst problem”, svarade mannen och haltade vidare.

***

Ännu mer drama blev det när kommentator-Mats skar sig i foten (hur nu det gick till?). Hjälte som man är styrde jag upp plåster och löste situationen.

Annons

***

I dag var första dagen här i Dubai som GT-Junelind vaknade upp med både GP-Janlind och sin packning. Om två dagar åker vi hem.

***

Häckens startelva mot Midtjylland i morgon: Källqvist – J Andersson, Sudic, Wahlström, Binaku – Irandust, Abubakari, Friberg, Farnerud, Nasiru – Kamara.

***

Har roat mig med att gå igenom alla de allsvenska trupperna och kollat lagens snittålder. Har räknat efter vad alla spelare fyller det här året. Och har gått efter hur lagen har sina trupper på sina hemsidor.

Intressant att Halmstad har den yngsta truppen (23 år), att AFC Eskilstuna är tvåa (23,9) och att Hammarby har den äldsta truppen i allsvenskan (26,9).

Här är hela listan:

1. Halmstad
23 spelare
Snittålder: 23 år

2. AFC Eskilstuna
24 spelare
Snittålder: 23,9 år

3. IFK Norrköping
27 spelare
Snittålder: 24,1 år

Annons

4. Gif Sundsvall
21 spelare
Snittålder: 24,6 år

5. Kalmar FF
26 spelare
Snittålder: 24,7 år

6. Djurgården
22 spelare
Snittålder: 25,6 år

7. Östersund
22 spelare
Snittålder: 25,6 år

8. AIK
21 spelare i truppen
Snittålder: 25,8 år

9. Elfsborg
21 spelare i truppen
Snittålder: 25,8 år

10. Malmö FF
22 spelare i truppen
Snittålder: 26,1 år

11. Örebro
20 spelare i truppen
Snittålder: 26,1 år

12. IFK Göteborg
20 spelare
Snittålder: 26,4 år

13. J Södra
20 spelare
Snittålder: 26,6 år

14. Häcken
24 spelare
Snittålder: 26,7 år

15. Sirius
26 spelare
Snittålder: 26,8 år

16. Hammarby
22 spelare
Snittålder: 26,9 år

Publicerad 2017-02-09 17:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto