Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt saknade spelmotor och AIK har inte hotat på två matcher

Det var en del syrliga passningar innan matchen, några under och ett par efter. Under veckan har Jörgen Lennartsson, Mattias Bjärsmyr och några andra i IFK Göteborg gärna sagt att AIK är ett 5-3-2-lag och att man ska möta en fembackslinje. Inte helt populärt i AIK-lägret som kanske vill ha det till 3-5-2?

Innan matchen gick Rikard Norling ut och sa att det är mer prestige i att besegra Graham Potter och Jimmy Thelin än Jörgen Lennartsson.

Under matchen värmde Bjärsmyr upp och sprang förbi mig och sa: ”Ser det ut som att AIK spelar med tre eller fem backar?”

Efter matchen var Lennartsson och Hysén snabba med att säga att man mötte ett handbollsförsvar med fem backar. Och det stämde ju.

ANNONS

Synd att inte matchen höll någon vidare nivå. AIK backade hem väldigt långt och var för dåliga för att hota när man väl hade bollen. Visst, det var ett reservbetonat lag som Norling ställde upp med men det måste ändå oroa att man både mot Blåvitt och även mot Midtjylland inte klarade av att ha ett djupledsspel eller att hota sin motståndare.

Om AIK ska ha någon som helst chans på guldet så måste man hitta en eller två bra anfallare. Att man inte har gjort det ännu imponerar inte.

Bäst i AIK var Amin Affanes frisparksmål och Albin Linnérs inhopp.

AIK hade spelmässigt ingen chans mot IFK Göteborg som ställde upp med ett starkare lag. Men även om Blåvitt hade väldigt mycket boll och förde spelet så blev det tydligt att man saknar spelare som kan driva upp tempot och styra spelet och det är inget bra betyg åt Mads Albaek som ska vara den pjäsen.

ANNONS

David Boo Wiklander, Martin Smedberg Dalence och Tobias Hysén var bäst i IFK Göteborg. Hyséns avslut vid det avgörande målet osade klass. Även bra gjort av Elias Omarsson innan målet när han snurrade runt på bollen och skapade oreda i AIK:s försvar.

***

Rasta-Danne var disträ under matchen. Anledningen var att hans IFK Norrköping spelade mot Hammarby och där hände det grejer som fick honom att släppa allt annat. Daniel Sjölund och Sebastian Andersson skadade sig. Kalle Holmberg gjorde mål och nu har nog Rasta-Danne sagt att tio spelare i ”Peking” kommer att stå för årets genombrott i år.

Enligt Boman på Bladet har Rasta-Danne mindervärdeskomplex för att han inte bryr sig om i fall ”Peking” vinner utan endast har fokus på genomslaget i riksmedia. När Boman på Bladet yppade den meningen i Rasta-Dannes face så blev stämningen otrevlig. Rasta-Danne läxade upp Boman på Bladet och det är inte omöjligt att det kommer vara mer Norrköping i kvällstidningarna från och med i morgon.

ANNONS

***

Lite kul att Jörgen Lennartsson, Rikard Norling och Mikael Stahre har varit expertkommentatorer på Eurosport. Norling och Stahre körde Bundesliga och Lennartsson några matcher i någon ungdomsturnering. Kommentator-Mats jobbade tillsammans med alla tre.

***

Amin Affane vägrade intervju efter matchen med motiveringen: ”Jag ligger lågt. Jag har inte gjort en intervju på ett år.” Inte en helt trovärdig motivering när jag på en AIK-träning för några dagar sedan här i Dubai stod tio meter ifrån när GP intervjuade Affane.

***

Kuhn och Schwarz var på plats. Båda var på extra gott humör i dag, enligt Boman på Bladet. Vi gjorde äntligen Fotbollskanalen On Tour med Schwarz som pratade om att han jobbar mycket i portugisisk teve och att han har tränarjobb på gång.

***
GP-Janlind och GT-Junelind var också på plats. Norling var imponerad över GT-Junelinds fysik och undrade om han bor i gymmet.

ANNONS

***

I morgon åker vi hem. Det har varit nio roliga dagar i Dubai. Nu laddar vi om för cupen och allsvenskan.

Publicerad 2017-02-11 kl 17:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto