POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Ett ofärdigt Djurgården och är förväntningarna på Engvall rimliga?

Ett hopkok med Kim Källström och sena värvningarna Jonas Olsson och Gustav Engvall får fansen att drömma om succé.
Kanske på lång sikt – men inte på kort.
I premiären var det laget som var mest samspelt som vann.

”Få oss att våga drömma igen”. Det var budskapet som Djurgårdens fans med sitt fina tifo skickade till sina spelare. Fansen hade nog härliga drömmar under de tio första minuterna som var bra med en hög och aggressiv press, men i andra halvlek var det nog mardrömmar.

Efter Djurgårdens fina start var Sirius tvungna att stoppa blödningen. Matchens bäste spelare Kingsley Sarfo föll ner fint och störde Kim Källström som därför ofta tvingades ut till vänsterkanten för att söka bollen. Problemet var att det tog alldeles för lång tid innan han fick den.

Hemmalagets fina press kom av sig och Sirius växte in i matchen. Nykomlingen agerade som ett lag och jobbade tillsammans. Kvicke och tekniske Sarfo gjorde lite som han ville och längst bak styrde mittbacken Johan Eiswohld.

I Djurgården hälsades tre spelare välkomna till klubben och första matchen på Tele2 Arena. Jonas Olsson blev klar för elva dagar sedan, Felix Beijmo för fyra dagar sedan och Gustav Engvall för två dagar sedan. Özcan Melkemichel skickade ut alla tre från start i premiären.

Det säger några saker:

* Förtroendet för spelarna som inte startade mot Sirius är inte jättestort och då blir det ett frågetecken för bredden.

* Det blir en utmaning för Özcan Melkemichel att snabbt få ihop det. För nu är serien igång och nu väntar Häcken borta, Elfsborg hemma och Malmö FF borta.

Jonas Olsson och Gustav Engvall är matchotränade efter att knappt spelat den sista tiden i England, men båda har upplevt att spela med ett rejält tryck på läktaren.

Det hade inte 19-årige Felix Beijmo. Talangen från BP hade knappt hunnit träna med sitt nya lag innan han alltså kastades ut i en allsvensk premiär på Tele2 Arena.

Efter 54 minuter skulle Beijmo rensa i eget straffområde men träffade rakt på Moses Ogbu som tackade, serverade Sarfo och så var det 1-0 till bortalaget.

Burop och busvisslingar på Tele2 Arena och hemmaspelarna såg helt bedrövade ut. Det utnyttjade Sirius. Bara en minut efter målet var Beijmo högt upp på Sirius planhalva och skulle slå in bollen i deras straffområde. Passningen misslyckades, kontring, Elliot Käck blev överspelad, tomt på Beijmos högerkant där Sarfo fick bollen och placerade in sitt andra mål. Ridå för Djurgården.

Av det som Kingsley Sarfo visade på Tele2 Arena undrar man hur det är möjligt att en så bra spelare är kvar i Sirius?

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson har sagt att Özcan Melkemichel har fått alla pusselbitar. Har han verkligen fått det?

Gustav Engvall kämpade och slet i defensiven men lyckades inte med mycket offensivt. Anfallaren har målats upp som en stjärna och bra målskytt.

Är det rimligt eller är förväntningarna för höga?

Faktum är att han innan flytten till Bristol City, där det knappt blev någon speltid, gjorde tre mål och en assist på 16 matcher (tolv från start) för IFK Göteborg, 0,19 mål/match för de 16 matcherna. 2015 blev det fem mål och tre assist på 25 matcher (17 från start).

Jonas Olsson gör sig på en högre nivå bättre i lag som kämpar och krigar än i spelande lag som för matcher. Mot Sirius visade han att rutin från en högre nivå gör att han klarar av att vara i ett allsvenskt lag som vill föra matcher. Han var lugn och vårdade bollen, vågade släppa upp bollar i banan och sökte ofta efter Källström.

Djurgården imponerade inte i premiären och man skapade knappt några chanser mot nykomlingen Sirius. Det här kanske blir bra på lång sikt, men så som det såg ut på måndagen så har laget en bra bit kvar innan saker och ting är på plats och innan fansen kan börja drömma om nya titlar.

Publicerad 2017-04-03 kl 21:48

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto