Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Dansk dynamit räddade Bajen - men spelet var svagt

Hammarby hoppades på en nystart.
Men mycket var sig ändå likt.
Den årliga marschen, fullsatt, fantastiskt stöd av en publik som bar laget fram till en kvittering i 94:e minuten.
Men spelmässigt har Hammarby fortfarande en hel del att jobba på och det kommer att ta tid.

Södermalm bjöd in till fest. Sol, vår, folk med härligt humör och 13:20 gick den årliga marschen från Medborgarplatsen och upp till säsongens första hemmamatch för Hammarby. Över 30 000 på läktaren. Fullsatt. Fina förutsättningar.

Hammarby hade väntat så länge på just den här dan. Ny tränare. Lite mer lira fotboll. Nystart efter förra årets röriga säsong med spelarmissnöje mot Nanne Bergstrand redan innan första matchen. Klubben letade efter en ersättare i flera månader och träffade flera för att träffa rätt. Valet föll på danske Jakob Michelsen.

Michelsen kom inte till ett smörgåsbord. Truppen är likvärdig med förra årets. Mittfältet är något bättre med tanke på att Jiloan Hamad har kommit in. Försvaret något sämre med Richard Magyar, som klubben ville sälja i vintras, i stället för David Boo Wiklander, och i anfallet är bredden sämre då man inte har ersatt Alex.

Mot Kalmar FF kändes det ofta som förra säsongen. Tempot var lågt, passningarna oftast långa och spetsen uddlös. Offensivt var planen långa bollar upp mot Pa Dibba och nye starke huvudspelaren Björn Paulsen, lite som med Philip Haglund eller Erik Israelsson förra året. Förvånande taktik dels med tanke på att man har pratat om att bli mer spelande, dels med tanke på att det var hemma mot Kalmar FF som i premiären förlorade med 1-5 efter att ha blivit sönderkontrat mot Elfsborg.

Defensivt handlade mycket om att få bort Rasmus Elm. Elm är inte enkel att få bort men tycker ändå att Bajen hanterade honom helt okej, och den offensiva planen lyckades en gång och det var vid matchens sista spark, innan det var den mindre lyckad för där hade man inte tillräckligt med kvalitet och spets.

För Kalmar FF handlade allt om att tajta till och vara bättre defensivt än i 1-5-förlusten mot Elfsborg. Och den delen var bättre mot Bajen än mot Elfsborg.

Efter 14 minuter fick Hammarby jobba i en uppförsbacke. Magyar ställde hela sitt lag och bjöd på en kontring när han en bit in på Kalmars planhalva passade till duktige 18-åringen Svante Ingelsson. Ingelsson slog en snabb och rak boll upp till Papa Diouf som nickade ner till en rättvänd Melker Hallberg. Hallberg bjöd tillbaka, frispelade Diouf som säkert gjorde 1-0.

Hammarby försökte resa sig. Efter bara tio minuter in i den andra halvleken gjorde Michelsen ett dubbelbyte, tog ut mittfältarna Gershon Koffie och Kennedy Bakircioglu (Kennedy såg inte nöjd ut med det) och skickade in mer lungor i Johan Persson och Leo Bengtsson och med det mindre ytor för Elm.

Resten av matchen var det i princip spel på Kalmar FF:s planhalva. Bajen tryckte på men utan att skapa något. Kalmar FF fick bort hemmalagets djupledsspel och vann det mesta framför sin backlinje. En taktiskt fin match av bortalaget.

I 93 minuter var Hammarby uddlöst och lyckades inte med sin offensiva plan.

I 93 minuter var Kalmar FF:s försvarsspel väldigt bra.

Klockan stod på 93:02 när Kalmar lät Hammarby kasta ett snabbt och kort inkast och sedan slå ännu ett långt uppspel. Paulsen missade, bollen hamnade hos Dibba som la tillbaka till Paulsen som med dansk dynamit och matchens sista spark klippte till och så var det 1-1. Ungefär så man gör för att bli en ny publikfavorit hos Bajen Fans.

Imponerande av Hammarby att få en poäng när inte spelet var bra. Det tyder på bra moral.

Det kommer att ta ett tag för Hammarby att bli det laget man vill bli. Har man det tålamodet? Med tanke på att laget är likvärdigt med förra säsongen så återstår det att se om Bajen har tålamod med Mini-Mourinho som är väldigt rak och osentimental som ledare. Med en sådan stil finns det en risk att man kan bli känslig om inte resultaten går med. Och om det blir ett negativt läge mellan tränaren och ikonen Kennedy, vilken sida ställer sig resten på då?

Publicerad 2017-04-09 kl 18:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto