Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klart att inte Gren måste avgå - är där för att ta tuffa beslut

Det hände en del kring IFK Göteborg i går, framför allt kring sportchefen Mats Gren. Vi tar det från början.

Gustav Engvall gick ut i IFK Göteborgs supporterpodd BBpodd och sa:

“Sportchefen Mats Gren har betett sig väldigt illa mot mig och det känns väldigt tråkigt att min sportchef kunde få mig att må så dåligt. När jag skulle lämna var det mycket historier och saker som inte var sanna. Jag blev väldigt frustrerad och ledsen. Det var en massa snack – han ljög om mig. Då blev jag inte så jävla glad.”

“Det har varit lite allt möjligt. Framför allt i slutet, när jag skulle lämna för Bristol, så höll han på att ljuga om allt möjligt. Han sa att jag inte utvecklades längre, att tränaren inte trodde på mig och att jag fejkade skador.”

Några timmar senare gick först GT och sedan GP ut med uppgifter om ett spelaruppror i IFK Göteborg.

Vi stannar där.

Vi börjar med Gustav Engvall. Det är hårda ord och inte alls bra. Sedan en tid tillbaka har det pågått ett bråk och där Mats Gren har stått i den ena ringhörnan och där Gustav Engvall och hans agent har stått i den andra.

En del har handlat om att Engvall och agenten inte var nöjda med situationen och att han inte fick mer speltid av Jörgen Lennartsson.
2016 startade Gustav Engvall i tolv matcher, blev utbytt i elva och började på bänken och hoppade in fyra gånger.
2015 startade Engvall i 17 matcher, blev utbytt i 14 och började på bänken och hoppade in åtta gånger.

En del har handlat om att Engvall inte fick spela OS.

En del har handlat om prislappen vid en eventuell övergång. Sedan blev det en kontroversiell övergång till Bristol City och då blev det en konflikt kring affären där många fick pengar och där Engvall kände sig blåst och med facit i hand var steget dåligt.

IFK Göteborg har varit tuffa och den som har tagit striderna har varit Mats Gren.

Om man tar in allt som har hänt så känns det som att det pågår en pajkastning och att folk har personliga problem med varandra.

I nästa omgång ställs Engvall mot IFK Göteborg. Någon som tror att det är en slump att attacken på Gren kom nu och inte för någon eller några månader sedan?
Några timmar efter rubrikerna om Gustav Engvall och Mats Gren var det dags för nästa grej. Spelare från IFK Göteborg gick anonymt ut och pratade skit om sin sportchef. Enligt GT och GP finns det från flera av lagets spelare ett utbrett missnöje mot Mats Gren.

Vilka är spelarna som nu går emot Mats Gren? Är det spelare som har utgående kontrakt och som inte får förlängt eller inte en lika bra lön som man har haft? Eller är det spelare som är givna i startelvan och samtidigt har några år kvar på kontrakten?

Vad är det som spelarna trycker till Mats Gren med? Om man läser GT och GP så grundar sig missnöjet i allt från hanteringen av de många utgående kontrakten och avsaknaden av en röd tråd till hur kommunikationen sköts internt.

Är det katastrof?

Det är många frågor. Det är intressanta frågor.

Klart är att elva spelare har utgående kontrakt. Vi kan väl gissa att några är besvikna på Mats Gren.

Alla elva kommer inte att få förlängt eller lika bra löner som man har haft. Någon som tycker att det är kul med lönesänkning eller ännu värre att inte längre vara önskvärd?

Mats Gren vore fel man på fel plats om han är rädd för att ta tuffa beslut. Tycker han att någon sett till klubbens ekonomi har haft för hög lön, börjar komma upp i ålder eller inte passar in i klubbens framtida tänk och spelsätt, ja då är det hans beslut att ta.

Spelar IFK Göteborg en attraktiv och/eller en framgångsrik fotboll? Mot Kalmar FF, som ligger näst sist, såg det helt okej ut, men innan har det varit underkänt.

Efter sju omgångar är IFK Göteborg nia i allsvenskan.
2016 slutade laget fyra, tio poäng efter trean och 16 poäng efter ettan.
2015 kom laget tvåa, tre poäng efter ettan.

Kurvan pekar neråt.

Jörgen Lennartsson har inte fått förlängt trots att både Mats Gren och ordförande Frank Andersson vid flera tillfällen har sagt att det pågår förhandlingar och att man vill behålla sin tränare. Hör från flera håll att Gren inte är nöjd med Lennartssons fotbollsfilosofi och att han vill ha ett mer spelande lag. In med fler kreativa spelare och kanske vill han därför rensa i truppen?

För ett par år sedan satt IFK Göteborg i skiten men Mats Gren kom in och har gjort ett helt okej jobb med ekonomin.

Spelare som Gustav Engvall, Lasse Vibe, Sam Larsson, Ludwig Augustinsson, Haitam Aleesami, Gustav Svensson, Robin Söder och Joel Allansson har sålts.

Däremot har han värvat för dåligt. Haitam Aleesami, Sören Rieks och Jakob Ankersen har varit bra, men det har varit för många värvningar som inte har lyft.
Att Gren måste avgå nu ger jag inte mycket för. Låt oss vänta och se hur han löser det här med alla kontrakt som går ut och om han tar in ett gäng nya spelare som lyfter laget.

Om ett år ungefär är det mer rimligt att diskutera om Mats Gren ska fortsätta som sportchef i IFK Göteborg.

Publicerad 2017-05-11 kl 14:00

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons