Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Här är min trupp till U21-EM - ta med tvillingarna Gustafson och Peterson

Tisdag den 30 maj är det dags för Håkan Ericson att ta ut U21-landslagets EM-trupp. Ett guld ska försvaras och det blir spännande att se vilka som får åka med till Polen.

Minns inför förra mästerskapet då Håkan Ericson chockade och petade Viktor Claesson och Victor Nilsson Lindelöf, något jag skrev om direkt efter uttagningen.

För Claesson har det ändå gått väldigt bra och han är till skillnad från många som var med i den tuppen nu med i A-landslaget. Av de 23 spelarna som var med i förra U21-EM är sju stycken (Victor Nilsson-Lindelöf, Filip Helander, Ludwig Augustinsson, Oscar Hiljemark, John Guidetti, Sam Larsson och Isaac Kiese Thelin) aktuella till nästa A-landslagstrupp.

ANNONS

Lindelöf kom ändå med efter att Emil Krafth skadat sig och resten är ju historia, både för Lindelöf och för U21-landslaget.

Ericson fick ihop det och laget tog EM-guld i Tjeckien. En fantastisk prestation.

Nu står det klart att Ericson lämnar efter mästerskapet och att Roland Nilsson tar över. Undra om Ericsons tankar inför uttagningen skiljer sig mot Rolles? Utveckla så mycket som möjligt eller det spelar ingen roll hur det ser ut bara man tar sig så långt som möjligt? Ta med spelare som har förutsättningar för att nå långt eller rata vissa och i stället gå på någon/några som är lite sämre men som är lojal, hårt arbetande och fungerar bra i kollektivet?

Ta till exempel Simon Gustafson som har varit tokbänkad i Feyenoord och även varit på kant med Håkan Ericson. Nog borde han vara tillräckligt bra för att vara med i truppen i U21-landslaget (han var till och med i truppen när U21 tog EM-guld) och mittfältaren har egenskaper och förutsättningar för att nå långt. Men känslan är att Gustafson petas och att spelare som Muamer Tankovic, som inte ens får sitta på bänken i AZ, Melker Hallberg i Kalmar FF och David Moberg Karlsson, som är oftast har varit bänkad i IFK Norrköping, ligger före.

ANNONS

Det blir svårt för Håkan Ericson att rata spelare med motivering att de är petade i sina klubblag. Faktum är att alla utlandsproffs som fick speltid i kvalet och som är EM-aktuella är petade i sina klubblag. Det enda utlandsproffset av U21-aktuella spelare som startar i sin klubb är Heracles Kristoffer Peterson.

Hur gör Ericson med:

Joel Asoro? Han var med i slutet av kvalet men är dels avstängd i den första EM-matchen, dels har haft det tungt i Sunderland som åkte ur Premier League och där har han spelat i U23-laget.

Alexander Isak? Flyttade i januari till Dortmund. Facit: Den 19 april 87 minuter när reservlaget spelade 0-0 mot Rot-Weiss Oberhausen och den 30 april 90 minuter när det blev 0-1 i U19-laget mot Rot-Weiss Oberhausen. I mars gjorde Isak tre matcher med U19-landslaget och i samma månad gjorde han tre minuter när Dortmund besegrade Division 3-laget Sportfreunde Lotte med 3-0 i cupen. I januari en start och ett inhopp på landslagets januariturné. Så det har inte blivit mycket speltid sedan allsvenskan slutade i november. Räcker det för att komma med i U21-landslagets EM-trupp?

ANNONS

Muamer Tankovic? Är utanför truppen i AZ. På de tre senaste månaderna har det blivit ett inhopp på sju minuter.

Samuel och Simon Gustafson? En är bänkad i Torino och en i Feyenoord. Samuel har gjort en start och tre inhopp och Simon två inhopp.

Kristoffer Peterson? Var inte med i EM-kvalet men har efter det flyttat till Heracles. Är given i deras startelva och har gjort fem mål och två assist på 13 matcher från start.

Vilka allsvenska spelare kan komma med i EM-truppen?

Jacob Une Larsson, Erdal Rakip, Pawel Cibicki och Gustav Engvall har varit heta och lär vara med i truppen. De aktuella målvakterna spelar i allsvenskan och det gör även samtliga aktuella försvarare förutom Simon Sandberg (Bulgarien) och Isak Ssewankambo (Norge).

Här följer statuts på alla som har varit med i U21-landslaget efter det förra EM-guldet och efter det finns den truppen jag tycker att Ericson borde ta ut:

MÅLVAKTER

Anton Cajtoft
Antal spelade matcher: 6
Bänken: 0
Hur går det i klubblaget: Tillbaka efter skada. Har stått i sex av Jönköpings nio matcher och släppt in sex mål.

ANNONS
Kommentar: Var etta i början av EM-kvalet, sedan åkte han på en skada och har precis kommit tillbaka. Hade Ericsons förtroende innan skadan.

Tim Erlandsson
Antal spelade matcher: 6
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Är nummer ett i nykomlingen AFC Eskilstuna. Laget ligger sist i allsvenskan. Har släppt in 18 mål på tio matcher.
Kommentar: När Cajtoft skadade sig blev Erlandsson nummer ett och var med och tog Sverige till EM.

Jesper Johansson
Antal spelade matcher: 0
Bänken: 11
Hur går det i klubblaget: Vaktar målet för Division 1-laget Mjällby. Har släppt in åtta mål på fem matcher.
Kommentar: Var på bänken först bakom Cajtoft och sedan bakom Erlandsson. Har nu flyttat till Mjällby och Division 1. Då kan konkurrensen bli för tuff för att komma med till EM.

Pontus Dahlberg
Antal spelade matcher: 1
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Har tagit över som förstamålvakt i IFK Göteborg och gjort det bra. Har släppt in nio mål på åtta matcher.
Kommentar: Ligger bra till för att sno till sig en av tre platser till EM. Tipset är att han slåss med med AIK:s Oscar Linnér.

ANNONS

FÖRSVARARE

Linus Wahlqvist
Starter: 12
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Given som högerback i IFK Norrköping.
Kommentar: Har använts som både högerback och mittback i U21-landslaget. Är given i EM-truppen.

Emil Krafth
Starter: 1
Bänken: 0
Hur går det i klubblaget: Har svårt att ta en ordinarie plats i Bologna och har den senaste tiden suttit del på bänken. Har gjort 15 starter efter 37 omgångar av Serie A.
Kommentar: Kommer inte att spela U21-EM.

Isak Ssewankamo
Starter: 2
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Har precis kommit tillbaka efter skada. Har gjort tre starter (senast som vänsterback) och ett inhopp.
Kommentar: Har tyvärr varit skadebenägen (bara sju starter och två inhopp förra säsongen och tre starter och ett inhopp i år) vilket har gjort att han missat många matcher i både klubb- och landslag. Frågan är hur Håkan Ericson tänker kring den biten när det är ett mästerskap och det är viktigt att ha alla spelare friska?

Simon Sandberg
Starter: 1
Bänken: 6
Hur går det i klubblaget: Har svårt att få speltid och det har blivit två starter och tre inhopp. Kan spela ytterback och mittback.

ANNONS
Kommentar: Ses av Håkan Ericson som en truppspelare som kan användas på flera positioner. Slåss förmodligen med Ssewankambo om en plats i truppen.

Victor Nilsson Lindelöf
Starter: 3
Bänken: 0
Hur går det i klubblaget: Given i Benfica som vann ligan.
Kommentar: Kommer inte att vara med i U21-EM.

Ludwig Augustinsson
Starter: 3
Bänken: 0
Hur går det i klubblaget: Given i FCK. Byter i sommar till Werder Bremen.
Kommentar: Kommer inte att vara med i U21-EM.

Filip Dagerstål
Starter: 5
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Har varit given i IFK Norrköping och oftast spelat central mittfältare.
Kommentar: Kom in i U21-landslaget i september och startade som mittback i de fyra sista kvalmatcherna. Kan spela mittback, ytterback och mittfältare. Given i EM-truppen.

Joakim Nilsson
Starter: 5
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Startar som mittback i Elfsborg.
Kommentar: Startade som mittback framför allt i början av EM-kvalet. Har fördel i att han är en vänsterfotad mittback. Men Elfsborg har haft det tungt och släppt in många mål. Faller Nilsson på det?

ANNONS

Noah Sonko Sundberg

Starter: 1
Bänken: 5
Hur går det i klubblaget: Startar som en av tre försvarare i Gif Sundsvall.
Kommentar: Har startat i en träningslandskamp. Har ofta varit med i truppen men inte varit Ericsons förstaval.

Franz Brorsson
Starter: 1
Bänken: 3
Hur går det i klubblaget: Startar i Malmö FF.
Kommentar: Kom in sent i U21-landslaget. Startade i en träningslandskamp, vilken var U21-landslagets senaste match. Bra på att försvara men inte lika vass i det offensiva spelet. Borde vara given i truppen.

Pa Konate
Starter: 6
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Är inte förstavalet som vänsterback i Malmö FF.
Kommentar: I början av kvalet var Konate bänkad och då valde Ericson först Augustinsson och sedan Adam Lundqvist. Sedan gick Konate före Lundqvist. Lär vara given i EM-truppen om han hinner bli skadefri.

Adam Lundqvist
Starter: 4
Bänken: 8
Hur går det i klubblaget: Startar som vänsterback i Elfsborg.
Kommentar: Gick före Konate i början men blev sedan bänkad. Har haft det tufft i Elfsborg men borde ändå komma med i EM-truppen.

ANNONS

Sebastian Starke Hedlund
Starter: 2
Bänken: 0
Hur går det i klubblaget: Bänkad i Varbergs fem senaste matcher.
Kommentar: Dumpades av Kalmar FF. Är nu bänkad i Varberg i superettan. Får väldigt svårt att komma med till EM då konkurrensen är tuff.

Dennis Olsson
Starter: 0
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Sex starter i Sundsvall.
Kommentar: Var med en gång i U21-landslaget, då på bänken. Är bakom Konate, Lundqvist och Egzon Binaku.

Jacob Une Larsson
Starter: 5
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Mittback i Djurgården.
Kommentar: Var inte med i början men kom in och startade de fyra sista kvalmatcherna tillsammans med Dagerstål. Lär vara given i EM-truppen.

Joel Andersson
Starter: 0
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Högerback i Häcken.
Kommentar: Spelar i klubblaget men har inte varit med i U21 så mycket och det känns som att Ericson värderar ett par spelare högre.

Jesper Manns

Starter: 0
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Två starter i Elfsborg.
Kommentar: Får det tufft att komma med i EM. Är förmodligen efter Joel Andersson, Wahlqvist, Sandberg och Ssewankambo.

ANNONS

MITTFÄLTARE

Simon Tibbling
Starter: 5
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Är bänkad i Groningens. Senaste starten var för fem veckor sedan. Har startat i 22 av 35 matcher.
Kommentar: Fyra starter i landslagets kval. Lär vara med i EM-truppen och är en av få som var med när det blev EM-guld.

Alexander Fransson
Starter: 6
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Har svårt att ta en startplats i Basel. Elva starter och tolv inhopp efter 34 omgångar.
Kommentar: Given i EM-truppen.

Muamer Tankovic

Starter: 11
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Utanför truppen i AZ. Ett inhopp på de tre senaste månaderna. Har inte startat sedan i februari.
Kommentar: Får inte spela i klubblaget men är en av spelarna som har varit mest given i Håkan Ericsons landslag. Är given i EM.

Kerim Mrabti

Starter: 5
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Startar i Djurgården.
Kommentar: Är inte i lika explosiv och bra som innan knäskadan, men har börjat växla upp. Startade i början av kvalet, skadade sig sedan och var borta. Tuff konkurrens och Mrabti kämpar för en plats.

ANNONS

Melker Hallberg
Starter: 9
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Startar i Kalmar FF.
Kommentar: Kan spela överallt på mittfältet. Har inte övertygat i klubbarna han varit i men är omtyckt av Håkan Ericson. Kämpar för en plats i truppen.

Samuel Gustafson

Starter: 0
Bänken: 4
Hur går det i klubblaget: Bänkad i Torino. En start och tre inhopp efter 37 omgångar. Senaste inhoppet var förra helgen.
Kommentar: Var med några gånger och satt på bänken i U21, tackade sedan nej. Vill han nu? Får han nu efter att ha tackat nej?

Kristoffer Olsson
Starter: 13
Bänken: 0
Hur går det i klubblaget: Startar i AIK.
Kommentar: Den spelaren som har varit mest given i U21-landslaget. Har startat i samtliga matcher och är kapten. Given i EM.

Simon Gustafson
Starter: 1
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Bänkad i Feyenoord. Ligan är slut. Gustafson fick inte starta i en enda match, Två inhopp blev det, det senaste för fem månader sedan.
Kommentar: Startade i den första kvalmatchen, var på bänken efter det i en träningslandskamp, men har efter det inte varit med. Borde sett till kvalitet vara med i EM-truppen, men är inte bästa kompis med förbundskapten som därför kan göra det enkelt för sig och motivera en eventuell petning med iskall i klubblaget. Var med i truppen som tog EM-guld.

ANNONS

Erdal Rakip
Starter: 0
Bänken: 8
Hur går det i klubblaget: Startar i Malmö FF.
Kommentar: Flera inhopp, framför allt i slutet av EM-kvalet. Har gjort det väldigt bra i allsvenskan och legat bakom en del poäng. Ligger bra till för en plats i EM-truppen. Kan spela överallt på mittfältet.

Fehrad Ayaz
Starter: 0
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Fyra starter och två inhopp i Örebro.
Kommentar: Var med på bänken väldigt tidigt på kvalet. Blir nog för tuff konkurrens för att komma med i EM.

Jesper Karlström
Starter: 0
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Oftast bänken i Djurgården.
Kommentar: För tuff konkurrens för EM.

Anton Saletros
Starter: 0
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Bänken i AIK.
Kommentar: För tuff konkurrens för EM.

Tesfaldet Tekie
Starter: 0
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Spelar inte i Belgien. Har inte varit med i Gents trupp någon gång.
Kommentar: För tuff konkurrens för EM.

David Moberg Karlsson
Starter: 1
Bänken: 4
Hur går det i klubblaget: har svårt att ta plats i IFK Norrköping.
Kommentar: Har varit med några gånger i Ericsons trupp, men nu kan det bli tufft med tanke på att han inte fått spela så mycket i allsvenskan.

ANNONS

Amin Affane
Starter: 0
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Har inte varit helt given i AIK där det har blivit två starter och ett inhopp.
Kommentar: Blir nog för tuff konkurrens i EM.

ANFALLARE

Carlos Strandberg
Starter: 7
Bänken: 1
Hur går det i klubblaget: Bänkad i Westerlo. Två starter och sex inhopp. Laget kom sist i ligan.
Kommentar: Given i EM trots lite speltid i klubblag.

Pawel Cibicki
Starter: 5
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Startar i Malmö FF och. Var väldigt bra de första omgångarna men har gått ner sig lite.
Kommentar: Given i EM.

Gustav Engvall
Starter: 7
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Startar i Djurgården och har gjort det bra.
Kommentar: Given i EM.

Joel Asoro
Starter: 2
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget:
Kommentar: När Premier League satte igång efter sommaren fick Asoro speltid. Då kom han med i U21-landslaget och gjorde två starter och två inhopp. Iskall efter det. Spelar i klubbens U23-lag. Kämpar för en EM-plats.

Alexander Isak
Starter: 0
Bänken: 2
Hur går det i klubblaget: Är i Dortmunds U19-lag.

ANNONS
Kommentar: Var med på bänken i de två sista kvalmatcherna. Har efter det gjort en uppmärksammad flytt till Dortmund där han har haft det tufft.
Kommentar: Kämpar för att knipa den sista anfallsplatsen till EM.

Jordan Larsson
Starter: 0
Bänken: 5
Hur går det i klubblaget: Bänkad i NEC.
Kommentar: NEC ska kvala för att försöka hänga kvar i den holländska ligan och Jordan Larsson kan åka ur en serie igen. Fyra starter, den senaste för tre månader sedan. Fem inhopp. Blir tufft att ta en EM-plats.

Gustaf Nilsson.
Starter: 0
Bänken: 3
Hur går det i klubblaget: Bänkad i Bröndby. Fyra starter och sex inhopp efter 35 omgångar.
Kommentar: Var med på bänken i början av kvalet. Tuff konkurrens nu.

***

Spelare som inte var med i kvalet men som har gjort det bra i klubblag:

Oscar Linnér
Hur går det i klubblaget: Är etta i AIK. Bra med fötter, bra längd och fysik.
Kommentar: Har chans att komma med i EM. Slåss med Pontus Dahlberg. Tredjemålvakt eller reserv.

Kristoffer Peterson
Hur går det i klubblaget: Har gjort en lyckad flytt till Heracles. Är given i startelvan. Har gjort fem mål och två assist på 13 starter i den holländska ligan.

ANNONS
Kommentar: Var iskall hos Håkan Ericson när han var i Utrecht där han inte fick spela. Men nu har det blivit en lyckad flytt och Peterson är det enda utlandsproffset som får starta i sitt klubblag av U21-svenskarna.

Niclas Eliasson
Hur går det i klubblaget: Given i IFK Norrköping och har på tio matcher gjort två mål och sex assist.
Kommentar: Har varit efter David Moberg Karlsson i U21-landslaget men är före honom i klubblaget. Konkurrensen i U21 är tuff men med tanke på hans fina form är han med och kämpar om en plats.

BUBBLARE

Tycker även att Daleho Irandust, Sead Haksabanovic, Simon Olsson och Egzon Binaku är fyra som har gjort det bra i allsvenskan.

***

MIN TRUPP

Målvakter: Tim Erlandsson, Anton Cajtoft, Pontus Dahlberg
Försvarare: Linus Wahlqvist, Simon Sandberg, Jacob Une Larsson, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Joakim Nilsson, Pa Konate, Adam Lundqvist
Mittfältare/Anfallare: Alexander Fransson, Kristoffer Olsson, Simon Tibbling, Simon Gustafson, Samuel Gustafson, Kristoffer Peterson, Muamer Tankovic, Erdal Rakip, Gustav Engvall, Carlos Strandberg, Pawel Cibicki, Alexander Isak

ANNONS

Reserver: Oscar Linnér, Isak Ssewankambo, Egzon Binaku, Kerim Mrabti, Melker Hallberg, Niclas Eliasson, Joel Asoro

SÅ TROR JAG TRUPPEN BLIR

Målvakter: Tim Erlandsson, Anton Cajtoft, Pontus Dahlberg
Försvarare: Linus Wahlqvist, Isak Ssewankambo, Jacob Une Larsson, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Joakim Nilsson, Pa Konate, Adam Lundqvist
Mittfältare/Anfallare: Alexander Fransson, Kristoffer Olsson, Simon Tibbling, Melker Hallberg, Muamer Tankovic, Kristoffer Peterson, Kerim Mrabti, Erdal Rakip, Gustav Engvall, Carlos Strandberg, Pawel Cibicki, Alexander Isak

Reserver: Oscar Linnér, Simon Sandberg, Noah Sonko Sundberg, Egzon Binaku, Samuel Gustafson, David Moberg Karlsson och Joel Asoro

***

HÄR ÄR ALLA U21-MATCHER EFTER EM-GULDET

September 2015

EM-kval
Sverige-San Marino 3-0
Mål: Olsson, Tankovic, Mrabti
Anton Cajtoft – 2 Linus Wahlqvist, 3 Victor Nilsson Lindelöf (K), 4 Joakim Nilsson, 5 Ludwig Augustinsson – 6 Muamer Tankovic, 7 Simon Tibbling, 8 Kristoffer Olsson – 9 Arber Zeneli, 10 Gustav Engvall, 11 Simon Gustafson

ANNONS

Avbytare: Jesper Johansson – 13 Adam Lundqvist, 14 Simon Sandberg, 15 Alexander Fransson (hoppade in), 16 Melker Hallberg, 17 Kerim Mrabti (hoppade in), 20 Carlos Strandberg (hoppade in).
Ej spel: Noah Sonko Sundberg.

Träningslandskamp
Polen-Sverige 0-0

Anton Cajtoft – Sandberg, 3 Victor Nilsson Lindelöf (K), Sonko Sundberg, Lundqvist – 6 Muamer Tankovic, Fransson, Hallberg, Mrabti,Strandberg, Kristoffer Olsson

Avbytare: Jesper Johansson (MV), Pa Konate (hoppade in), Joakim Nilsson (hoppade in), Linus Wahlqvist (hoppade in), Simon Gustafson (hoppade in), Erdal Rakip (hoppade in), Simon Tibbling (hoppade in), Arber Zeneli (hoppade in), Gustav Engvall (hoppade in)
Oktober 2015

EM-kval
Sverige-Estland 5-0

Mål: Engvall 2, Ayaz 2, Hallberg
Anton Cajtoft (MV), Linus Wahlqvist, Lindelöf (K), Joakim Nilsson, Ludwig Augustinsson, Muamer Tankovic, Alexander Fransson, Melker Hallberg, Kerim Mrabti, Gustav Engvall, Kristoffer Olsson

Avbytare: 12. Jesper Johansson (MV), Adam Lundqvist, Simon Sandberg, Noah Sonko Sundberg, Erdal Rakip (hoppade in), Ferhad Ayaz (hoppade in), Gustaf Nilsson (hoppade in)

ANNONS

EM-kval
Spanien-Sverige 1-1
Mål: Engvall
Anton Cajtoft – 2 Linus Wahlqvist, 3 Victor Nilsson Lindelöf (K), 4 Joakim Nilsson, 5 Ludwig Augustinsson – 6 Muamer Tanković, 7 Alexander Fransson, 8 Melker Hallberg – 9 Kerim Mrabti, 10 Gustav Engvall, 11 Kristoffer Olsson.

Avbytare: 12 Jesper Johansson – 13 Adam Lundqvist, 14 Arber Zeneli (hoppade in), 15 Noah Sonko Sundberg, 16 Erdal Rakip (hoppade in), 17 Ferhad Ayaz (hoppade in), 18 Gustaf Nilsson.
Ej spel: Pa Konate,. Simon Sandberg.
November

EM-kval
Georgien-Sverige 0-1
Mål: Mrabti
Anton Cajtoft – 2 Linus Wahlqvist, Sebastian Starke Hedlund, 4 Joakim Nilsson, Adam Lundqvist– 6 Muamer Tanković, 7 Alexander Fransson Simon Tibbling– 9 Kerim Mrabti, 10 Gustav Engvall, 11 Kristoffer Olsson.
Avbytare: 12 Jesper Johansson – Dennis Olsson, Simon Sandberg, Jesper Karlström, Isak Ssewankambo (hoppade in), 14 Arber Zeneli (hoppade in), 18 Gustaf Nilsson (hoppade in)
Mars 2016

EM-kval
San Marino-Sverige 0-2
Mål: Fransson, Samuel Gustafson
1 Anton Cajtoft – 2 Isak Ssewankambo, 3 Linus Wahlqvist, 4 Sebastian Starke Hedlund, 5 Adam Lundqvist – 6 Melker Hallberg, 7 Simon Tibbling (K), 8 Alexander Fransson – 9 Kristoffer Olsson, 10 Gustav Engvall, 11 Arber Zeneli.

ANNONS

Avbytare: 12 Jesper Johansson – 13 Pa Konate, 14 Noah Sonko Sundberg (hoppade in), 15 Amin Affane, 16 Samuel Gustafson (hoppade in), 17 Erdal Rakip, 18 Muamer Tanković (hoppade in).
Ej spel: Joel Andersson, Anton Jönsson Salétros.

Juni

EM-kval
Sverige-Georgien 3-2
Mål: Olsson, Krafth Larsson
Tim Erlandsson – 2 Emil Krafth, 3 Linus Wahlqvist, 4 Joakim Nilsson, 5 Pa Konate – 6 Muamer Tanković, 7 Alexander Fransson, 8 Kristoffer Olsson (K), 9 Arber Zeneli – 10 Gustav Engvall, 11 David Moberg Karlsson.

Avbytare: 12 Jesper Johansson – 13 Adam Lundqvist, 14 Jesper Manns, 15 Noah Sonko Sundberg (hoppade in), 16 Samuel Gustafson (hoppade in), 17 Anton Jönsson Salétros, 18 Jordan Larsson (hoppade in)
Ej spel: Pawel Cibicki, Sebastian Starke Hedlund, Tesfaldet Tekie.

September

EM-kval
Kroatien-Sverige 1-1
Mål: Cibicki
Tim Erlandsson – 2 Linus Wahlqvist, 3 Jacob Une Larsson, 4 Filip Dagerstål, 5 Pa Konate – 6 David Moberg Karlsson, 7 Melker Hallberg, 8 Kristoffer Olsson (K), 9 Muamer Tanković, – 10 Carlos Strandberg, 11 Pawel Cibicki

ANNONS

Avbytare: Jesper Johansson (MV), Franz Brorsson (hoppade in), Adam Lundqvist (hoppade in), Samuel Gustafson (hoppade in), Erdal Rakip, Joel Asoro, Jordan Larsson
EM-kval
Sverige-Spanien 1-1
Mål: Självmål

1 Tim Erlandsson – 2 Linus Wahlqvist, 3 Jacob Une Larsson, 4 Filip Dagerstål, 5 Pa Konate – 6 Joel Asoro, 7 Melker Hallberg, 8 Kristoffer Olsson (K), 9 Muamer Tanković, – 10 Carlos Strandberg, 11 Pawel Cibicki.

Avbytare: 12 Jesper Johansson – 13 Adam Lundqvist, 14 Joakim Nilsson, 15 Samuel Gustafson, 16 David Moberg Karlsson (hoppade in), 17 Erdal Rakip (hoppade in), 18 Jordan Larsson (hoppade in)

Ej spel: Franz Brorsson.
Oktober

EM-kval
Estland-Sverige 0-3
Mål: Dagerstål, Tankovic, Asoro

Tim Erlandsson – 2 Linus Wahlqvist, 3 Jacob Une Larsson, 4 Filip Dagerstål, 5 Pa Konate – 6 Joel Asoro, 7 Melker Hallberg, 8 Kristoffer Olsson (K), 9 Muamer Tanković – 10 Carlos Strandberg, 11 Pawel Cibicki.

Avbytare: Jesper Johansson (MV), Simon Sandberg (hoppade in), David Moberg Karlsson, Erdal Rakip, Simon Tibbling (hoppade in), Alexander Isak (hoppade in)

ANNONS

78’

EM-kval
Sverige-Kroatien 4-2
Mål: Wahlqvist, Olsson, Hallberg, Strandberg
Tim Erlandsson – 2 Linus Wahlqvist, 3 Jacob Une Larsson, 4 Filip Dagerstål, 5 Pa Konate – 6 Simon Tibbling, 7 Melker Hallberg, 8 Kristoffer Olsson (K), 9 Muamer Tanković – 10 Carlos Strandberg, 11 Pawel Cibicki.
Avbytare: Jesper Johansson (MV), Adam Lundqvist, Simon Sandberg, David Moberg Karlsson, Erdal Rakip (hoppade in), Joel Asoro (hoppade in), Alexander Isak

2017

Mars

Träningslandskamp
Sverige-Serbien 0-2
1 Tim Erlandsson – 2 Isak Ssewankambo, 3 Linus Wahlqvist, 4 Jacob Une Larsson, 5 Pa Konate – 6 Simon Tibbling, 7 Alexander Fransson, 8 Kristoffer Olsson (K), 9 Muamer Tanković – 10 Carlos Strandberg, 11 Gustav Engvall.

Avbytare: 12 Pontus Dahlberg – 13 Franz Brorsson (hoppade in), 14 Filip Dagerstål (hoppade in), 15 Adam Lundqvist (hoppade in), 16 Melker Hallberg (hoppade in), 17 David Moberg Karlsson (hoppade in), 18 Kerim Mrabti (hoppade in), 19 Pawel Cibicki (hoppade in), 20 Jordan Larsson (hoppade in)

Träningslandskamp

ANNONS
Sverige-Tjeckien 4-0
Mål: Strandberg 2, Mrabti, Tankovic
Pontus Dahlberg (MV), Linus Wahlqvist, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Adam Lundqvist, Simon Tibbling, Melker Hallberg, Kristoffer Olsson (K), Kerim Mrabti, Carlos Strandberg, Pawel Cibicki

Avbytare: Tim Erlandsson (MV), Pa Konate (hoppade in), Jacob Une Larsson (hoppade in), Alexander Fransson (hoppade in), Muamer Tankovic (hoppade in), Gustav Engvall (hoppade in), Jordan Larsson (hoppade in)

Publicerad 2017-05-23 kl 10:08

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto