Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelarna som har press på sig mot England

Sundbergs blogg

Äntligen EM-premiär. Det ska bli kul att se hur det här U21-landslaget gör det i Polen. Truppen har en hel del att leva upp till med tanke på hur bra det gick 2015 med guld, folkets kärlek, fullt i Kungsträdgården med mera.

Skrev efter genrepet att det är ett frågetecken kring om det här laget har några ledare som kliver fram och hur stark den här gruppen är. Det vet vi snart. Men samtidigt, ett genrep är ett genrep och där gick det ju inte jättebra för det laget som sedan ändå åkte till Tjeckien och tog guld.

Startelvan då?

Det är klart att det är förvånande att Alexander Fransson placeras till vänster på mittfältet och att Kristoffer Olsson och framför allt Melker Hallberg går före. Vad har Hallberg gjort som inte Fransson har gjort?

Alexander Fransson spelade från start i A-landslagets EM-kvalmatch mot Holland i september. Sedan har han tagit guld med Basel.

Annons

Trodde faktiskt att Håkan Ericson skulle köra med Fransson tillsammans med Olsson och Trodde att Niclas Eliasson skulle slå sig in från start, dels efter hans fina vår i allsvenskan, dels efter det pigga inhoppet i genrepet mot Danmark.

Så det blir spännande att se Sveriges mittfält.

Anton Cajtoft stod halva kvalet och gjorde det bra innan han skadade sig. Kom tillbaka för några månader sedan och har imponerat både i allsvenskan och på träningarna med U21-landslaget här i Polen.

I backlinjen är Linus Wahlqvist given. Det hade varit fint att haft honom som mittback men det lär inte hända i EM utan han blir högerback. Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål spelade i de fyra sista kvalmatcherna och startade även i genrepet. Sätter ett frågetecken över Dagerstål med tanke på att han innan genrepet inte spelat mittback sedan U21-landslagets sista kvalmatch som var i oktober utan har varit central mittfältare i IFK Norrköping.

Annons

Platsen som vänsterback har nog varit lite klurig för Håkan Ericson eftersom Pa Konate som spelade mest i kvalet nu är skadad. Hur säker är han på Adam Lundqvist som startade i genrepet men hade det svårt både offensivt där han inte kom med och defensivt, speciellt vid Danmarks 1-0-mål.

Det är även press på Pawel Cibicki och Gustav Engvall. Carlos Strandberg bänkas mot England vilket förvånar.

Så kommer att ha extra koll på Dagerstål, Lundqvist, Hallberg, Engvall och Cibicki. Ett helt gäng med Brorsson, Binaku, Eliasson och Strandberg knackar på dörren.

Vi träffade Reine Almqvist utanför landslagets hotell här i Kielce och han berättade om bråk i det engelska laget. Då är det bara att försöka få deras spelare ur balans. Vem är landslagets gris? Hade kanske varit läge för Franz Brorsson som ju faktiskt är defensivt bäst av mittbackarna och som inte backar undan.

Annons
Publicerad 2017-06-16 13:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto