Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Tankovic vägrade träffa media efter premiären - Eliasson het på träning

Vi har lämnat Kielce och är nu tillbaka i Lublin. Känslan är att Sverige hade problem i 20-25 minuter efter avspark men att man sedan växte in i det och var bättre i slutet av första och i andra halvlek.

Klart att det är bittert att det inte blev tre poäng med tanke på Pawel Cibickis ribbträff och Linus Wahlqvist straff, men ändå helt okej med en poäng i en premiär mot England.

Det var ett steg i rätt riktning om man jämför med genrepet mot Danmark. Några saker imponerade och gav svar på tidigare frågetecken om det finns ledare i laget. Mittbackarna Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål var bäst i Sverige. Rejäla i duellspelet och även bra med bollen. Extra starkt av Dagerstål med tanke på att han inte har spelat mittback så mycket utan varit central mittfältare i IFK Norrköping.

Blir mer och mer imponerad av Anton Cajtoft. Han har varit fin på träningarna här i Polen och var gjorde en bra match mot England.

Alexander Fransson visade att han hör hemma i startelvan. Men han borde spela på det centrala mittfältet. Fransson är ingen yttermittfältare men gjorde det ändå bra på den positionen, framför allt i den första halvleken. Sedan blev han trött, säkert på grund av den ovana positionen, och gjorde en del slarviga saker.

På den andra kanten gjorde Simon Tibbling en bra arbetsinsats och sprang, sprang och sprang lite till. Han började matchen med att sätta försvarsspelet och växte sedan mer och mer i det offensiva. Spelade enkelt och var bra på att lösa situationer.

Men om man väljer att spela utan renodlade yttrar som Fransson och Tibbling så krävs det att man har ytterbackar som kan och vågar ta sig framåt. Linus Wahlqvist var bra på det, men Adam Lundqvist var inte lika bra på det.

Lundqvist hade det tufft och blev uppäten av England, speciellt i den första halvleken. Får han en ny chans mot Polen?

Lundqvist, Melker Hallberg och Gustav Engvall klarade inte att komma upp på samma nivå som sina lagkamrater.

Engvall ligger nog pyrt till och jag blir inte förvånad om Carlos Strandberg startar tillsammans med Pawel Cibicki mot Polen.

Strandberg kom in och gjorde ett piggt inhopp. Rimligt att både han och Muamer Tankovic, som startade i genrepet, kom in. Däremot märkligt att Kerim Mrabti gick före Niclas Eliasson. Visst, det kanske berodde på matchbilden men under veckans träningar har Mrabti och Simon Tibbling turats om på högerkanten. Och förstod inte riktigt bytet av Tibbling som växte och växte och hade en bra period precis innan han blev utbytt. Han var kanske helt slut i kroppen?

En spelare kom inte ut till oss i media efter slutsignalen och det var Muamer Tankovic. Han var den enda som petades efter genrepet mot Danmark och var säkert besviken. Nu var han avbytare och då behöver man inte göra media efter match men han var ensam att inte komma ut till oss. Efter lördagens träning är Tankovic dock en av sex som träffar media. De andra är Une Larsson, Olsson, Lundqvist, Hallberg och Engvall.

***

 

Eliasson var riktigt het på lördagens träning och gjorde ett par fina mål.

***

Hann inte se Polens match mot Slovakien men pratade med Johan Arneng som bodde på samma hotell som oss i Kielce och hade sett matchen, han sa att den hade ett högre tempo än Sverige-England.

Polen förlorade med 1-2 och det betyder att båda lagen måste gå för seger. Det blir en tuff uppgift igen. Men tycker att Sverige gjorde en ganska bra match mot England så det blir säkert en jämn match på måndag.

***

Janne Andersson var på lördagens svenska träning. Han var imponerad också över mittbackarna Jacob Une Larsson och Filip Dagerstål. A-landslagets förbundskapten ska vara kvar och se måndagens match mot Polen. Här är intervju med Janne Andersson.

Publicerad 2017-06-17 kl 13:16

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER