Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

MFF har värvat bäst - press på Blåvitt och Bajen

Skrev lite om Simon Gustafson i förra blogginlägget. Då hade Voetbal International gjort en grej på svensken och menade att det var fel att gå till Roda som är sist i ligan, att han borde ha gått till ett bättre lag som är mer bollförande och att han är på en högre nivå än sina lagkamrater.

Efter det har Gustafson gjort tre mål på två matcher. Men även om mittfältaren imponerar så går laget fortfarande dåligt och har bara en seger på de sju senaste matcherna.

Väldigt kul att det går bra för Gustafson och hoppas att han snart hamnar i ett bättre lag.

***

Jo Inge Berget och Oscar Lewicki till Bröndby?

Klubben vill gärna ha duon och det återstår att se hur ömsesidigt intresset är. Båda är utan kontrakt.

Skrev för en månad sedan att Lewicki hoppades på en flytt utomlands, att Bröndby visade stort intresse och att han skulle besöka klubben. Hör nu att han har besökt Bröndby och att den danska klubben fortfarande hoppas knyta till sig mittfältaren.

Vad gäller Berget så skrev Kvällsposten för ungefär två månader sedan att Bröndby ville ha honom. Hör nu att den danska klubben väldigt gärna vill ha Berget som står högst upp på deras önskelista och man jobbar stenhårt på att få honom.

I förra veckan skrev vi att Malmö FF vill ha de centrala mittfältarna Runar Mar Sigurjonsson och Fouad Bachirou.

Sigurjonsson har det tufft i Grasshoppers och i måndags sa MFF:s sportchef Daniel Andersson till tidningen Vittran, som är en del av journalistutbildningen på Mittuniversitetet i Sundsvall, att han tycker om den isländske mittfältaren.

Mycket hänger så klart på hur det blir med Lewicki och Erdal Rakip. Med Magnus Pehrsson som tränare växlade Lewicki upp och Rakip tog steg i sin utveckling och bidrog bland annat med flera viktiga poäng.

Om båda spelarna väljer att lämna MFF är det två bra spelare som man blir av med, men om Daniel Andersson i så fall hämtar in Sigurjonsson och/eller Bachirou så känns det helt klart som bra ersättare.

Vi är bara i mitten av december men hittills är Malmö FF det laget som har investerat bäst inför 2018.

Förra säsongen var Eric Larsson en av allsvenskans bästa försvarare och det i svaga Gif Sundsvall. Nu ska det bli spännande att se vad han kan göra i MFF, och det känns som att hans offensiva egenskaper kommer att passa bra i Malmö.

Om Arnor Traustason kan hitta tillbaka till nivån han hade när IFK Norrköping tog guld så är han också en väldigt bra värvning.

Så två klassförvärv och dessutom ryktas det om Häckens vänsterback Egzon Binaku.

Skrev redan i juli att Malmö FF ville ha Binaku och för några dagar sedan uppgav Aftonbladet att övergången är så gott som klar.

Vänsterbacken är en spännande spelare och styrkan ligger i offensiven. När Pa Konate skadade sig tog Håkan Ericson in Binaku i U21-landslagets EM-trupp och han startade och gjorde det bra i lagets sista gruppspelsmatch. Dock ett litet frågetecken för att han var skadad en del under året och det blev 15 starter i allsvenskan.

***

Andra intressanta värvningar i allsvenskan:

Tesfaldet Tekie till Östersund. Tekie hamnade som många andra svenskar i frysboxen i Belgien. Innan det var han en stor talang i IFK Norrköping. Bra med bollen och kvick. Dock fysiskt tunn.

AIK har gjort en klassvärvning i Enoch Kofi Adu som var väldigt bra i Malmö FF. Dock misslyckad i Turkiet och nu gäller det att hitta tillbaka.

Spännande val av BP med Luis Pimenta (han var dock inte klubbens förstaval utan Andreas Brännström tackade nej till jobbet).

I Norge hyllar man den portugisiske tränaren men säger samtidigt att han behöver en sportchef som hittar spelare för spelsystemet. Så det blir spännande att se om Daniel Majstorovic levererar.

Gillade Simon Sandberg när han var i Häcken. Han passade bra i Peter Gerhardssons offensiva tänk. En försvarsspelare som är bra med bollen och som kan hitta offensiva lösningar. Efter en tung period i Bulgarien är han nu i Hammarby och frågan är om det är en ”perfect match”? Om Sandberg hade varit i årets Hammarby så hade han fått försvara en hel del och det är inte hans starka sida.

Jimmy Thelin till Elfsborg. Intressant taktisk tränare som gjorde det bra i Jönköpings Södra. Nu blir det en utmaning att tänka mer offensivt. Bra läge då materialet i Elfsborg är bättre än förra säsongens åttonde plats.

Poya Asbaghi till IFK Göteborg. Det blir en tuff utmaning för 32-årige Asbaghi att gå från mindre klubbar som Dalkurd och Gefle till att ta över en stor klubb som IFK Göteborg.

IFK Göteborg har som målsättning att vara ett topplag 2018. Det kommer man inte att vara med den nuvarande truppen. Sportchefen Mats Gren måste värva för att Asbaghi ska klara av att lyfta laget till ett topplag.

Spelare måste in i varje lagdel. Och frågan är om viktiga duon Pontus Dahlberg och Sören Rieks blir kvar?

Mats Gren vill sälja Dahlberg om han får in mycket pengar. Sportchefen vill ha ungefär 30 miljoner kronor för sin målvakt och det känns tveksamt om det i dagsläget finns någon klubb som vill betala så mycket för honom.

En annan tränare som det kommer att vara press på 2018 är Jakob Michelsen. ”Mini-Mourinho” gjorde tidigt klart hur lång tid han behövde på sig och så här sa han till Fotbolldirekt i juli:

“Det tar tre transferfönster att få ihop en egen trupp så som tränaren vill ha den. Så när vi pratar igen efter fönstret i januari/februari då har vi Hammarbytruppen för framtiden.”

Med det sagt är det nu det gäller för “Mini-Mourinho”.

Michelsen tog över inför 2017 och från truppen 2016 är det bara Mats Solheim, Arnor Smarason, Dusan Jajic (var utlånad i höstas), Kennedy Bakircioglu och Pa Dibba som är kvar.

Spelarna som har värvats in under Michelsens knappa år i Bajen är: Johan Wiland, Benny Lekström, Mads Fenger, Björn Paulsen, Simon Sandberg, Oscar Krusnell, Gehrsson Koffie (utlånad större delen av året), Jeppe Andersen, Muamer Tankovic, Jiloan Hamad, Rebin Asaad, Serge-Junior Martinsson Ngouali och Sander Svendsen.

***

Intressanta rykten:

Jonathan Ring till Djurgården. Den kvicke yttern var bra i Kalmar FF men lyckades inte i Turkiet. Under hösten återvände han och gjorde sju poäng på 15 allsvenska matcher. Tror att han kan passa bra i Djurgården. Kvick, bra i omställningar, teknisk.

Hörde att det är sportchefen Bosse Andersson som vill ha Ring medan tränaren Özcan Melkemichel hellre vill ha AFC:s Omar Eddahri.

Dessutom ryktas Dzenis Kozica vara klar för Djurgården. Kozica var bra i Jönköpings Södra och det blir intressant att se om han klarar av att lyfta Djurgården.

Publicerad 2017-12-14 kl 15:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons