Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nu är det Jansson som är Bajens chef - kan Billborn lyfta laget?

Hammarby kallade till presskonferens och presenterade Stefan Billborn som tränare. Innan spekulerades det i större namn som Olof Mellberg, Alexander Axén och Jonas Thern. Men det blev alltså Billborn som kliver upp från assisterande till huvudansvarig.

Jakob Michelsen gav sportchefen Jesper Jansson motstånd och fick sparken. Med Billborn är det inget snack om att Jansson är chefen.

Bajens agerande att sparka Jakob Michelsen efter bara ett år är så klart anmärkningsvärt och utifrån ser det konstigt ut. Tre transferfönster ville han ha på sig för att göra Bajen till ett topplag, men han fick bara två. Sedan var det tack och hej, trots att han med sina resurser gjorde det bra, och det är givetvis ett tungt misslyckande för klubben och det faller på vd:n Henrik Kindlund.

ANNONS

Hammarby köpte loss Mini-Mourinho från Sönderjyske, där han gjorde succé, och det var en stor satsning man gjorde. Då borde Bajen ha skaffat sig full koll på hur han är som person och som tränare. Nu tog det inte lång tid innan det skar sig, klubben fick köpa ut Michelsen för ett par miljoner och det blev en del cash som man under bara ett år la ut på honom.

Undrar vem som bestämmer i Hammarby? Är det vd:n Henrik Kindlund som på fem och ett halvt år nu har sin femte tränare och tredje sportchef, eller är det tekniske direktören Ola Larsson eller sportchefen Jesper Jansson som varit i klubben i ett halvår?

I Stefan Billborn får Hammarby en nördig och duktig fotbollstränare. Han är oerhört bra på att utveckla spelare och modig när det kommer till att ge unga chansen. Om det är rätt väg att gå för Bajen som 2018 tydligen siktar på att ta sig från nia i allsvenskan till topp 3, ja det återstår ju att se och det är klart att det blir press direkt. Om Billborn ska lyckas med det så får nog sportchefen värva fler spetsspelare. Om han inte lyckas då faller det återigen på vd Kindlund och frågan är om han överlever ännu ett misslyckande?

ANNONS

Jag gillar valet av Stefan Billborn och tror att han kan göra det bra om förväntningarna och målen är rimliga.

Det är inget snack om att Billborn är vass på talang och utveckling men frågan är om han är den vinnaren och den typen av tränare och människa som är bra på att jaga resultat och göra allt som krävs för att vinna matcher och lyfta Bajen flera placeringar direkt? Man vill vara bättre på att föra spelet och dominera men spela ut de flesta lagen i allsvenskan 2018 gör inte Hammarby med den truppen man har nu.

Efter presskonferensen på Kvarnen så berättade Jesper Jansson att en av de viktigaste sakerna för honom nu är att klubben får fram spelare som man kan sälja vidare för att tjäna bra pengar, och att det var en av de avgörande sakerna som gjorde att Billborn fick jobbet som tränare. Den biten har Bajen av olika anledningar varit svaga på. En anledning har varit att det inte varit så enkelt när man dels spelat i superettan, dels kämpat för att etablera sig i allsvenskan.

ANNONS

Så vilka spelare kan Hammarby tjäna pengar på?

Jesper Jansson talade varmt om Marcus Degerlund och Leo Bengtsson, och även Dusan Jajic som dock var utlånad under hösten.

Trion ses som spelare som man själv har tagit fram och utvecklat och om man ser till spelare i övriga truppen som Bajen kan tjäna pengar på så var Muamer Tankovic och Sander Svendsen de första som Jansson nämnde.

Degerlund är en spelare som jag gillar och han är längre fram än Bengtsson och Jajic. Gillar hans storlek och fysik och även spelet med bollen, ett stort plus att han är en vänsterfotad mittback.

Bengtsson har bra egenskaper med teknik och kvickhet och mod men måste få mer fysik och bli jämnare.

Jajic har jag sett för lite av.

Tankovic var bra för fyra år sedan när han kom med i landslagstruppen som spelade mot Turkiet. Sedan gick det ett tag innan jag såg honom ordentligt igen. Under U21-EM fick han inte spela så mycket men det fick han under hösten i Bajen och då hade han svårt att imponera. Samtidigt ska man tänka på att han kom matchotränad så nu är det verkligen upp till bevis.

ANNONS

Svendsen är en spelare som är kapabel att vinna skytteligan och han är verkligen en som Bajen kan tjäna pengar på.

Publicerad 2018-01-10 kl 16:22

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto