Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Glädje över medalj och har Alexander Isak fått ny agent?

Är väldigt glad och stolt över att “Fotbollssyndikatet” har fått bronsmedalj i kategorin årets bästa sportbevakning i det internationella prestigepriset New York Festivals.

Extra kul när det för första gången var ett samarbete mellan Fotbollskanalen och Kalla fakta.

Prisutdelningen hölls i natt på en gala i Las Vegas och Fotbollskanalens chefredaktör Tobias Rosvall var där och hämtade hem priset.

Var själv med i Nyhetsmorgon och berättade om utmärkelsen och lite om vad som har hänt efter programmet.

En del har hänt. På Fotbollskanalen har granskningen fortsatt med flera artiklar. Dessutom är nya regler för agenter är på gång, civilminister Ardalan Shekarabi har presenterat en spelfusklag där matchfixning kriminaliseras och det grova brottet ska kunna ge upp till sex års fängelse.

ANNONS

Av spelarna som låg på agentbolaget Nordicon Sports hemsida har de flesta nu, enligt Fotbollstransfers och Transfermarkt, hamnat hos ett All Invest Management AB som frontas av Moses Ssewankambo och Fredrik Lagemyr, bröder till Isak Ssewankambo och Patrik Karlsson-Lagemyr. Intressant att de två som är färska och orutinerade plötsligt frontar och “är agenter” för spelare som Alexander Isak, Carlos Strandberg och andra. Om det här bolaget är på riktigt så finns det personer som gömmer sig i bakgrunden och det rör sig om Lemic-brödernas nätverk som vi har granskat.

Agenten Nochi Hamasor som körde Nordicon Sports, tillsammans med den misstänkte matchfixaren mellan IFK Göteborg-AIK, som i programmet Fotbollssyndikatet även kopplades ihop med Alexander Isaks övergång till Dortmund och som vi på Fotbollskanalen sedan kunde berätta har suttit i fängelse, hävdar nu att han har slutat som agent.

ANNONS

Ja, vi får väl se hur det är med det. Det blir intressant att se hos vilken agentur Hamasors spelare dyker upp hos. Är egentligen inte mycket för rykten, men det sägs att spelarna kommer att synas hos en annan Malmö-baserad agent som heter Denis Celebic. Vet inte om det stämmer, men det lär väl visa sig. Celebic är agent och har en styrelsepost i Prespa Birlik. Han är för övrigt född i bosniska Banja Luka, samma stad som bröderna Lemic rör sig i. Deras pappa är därifrån och bröderna har företag i staden och har spelat fotboll i stadens lag.

Så det händer saker och det blir intressant att se hur det blir med de nya agentreglerna som kommer i sommar.

Det görs väldigt mycket fotbollsjournalistik men väldigt lite är undersökande journalistik då annat får gå före – och det är trist att se när journalister som granskar och ställer tuffa frågor får skit. Såg till exempel när Olof Lundh delade sin fredagskrönika på Twitter med texten: Fredagskrönikan om hur olika det kan gå för klubbar som värvar utan att följa lagen – och det förvånande att myndigheterna inte tittar närmare på fotbollsklubbar”.

ANNONS

Krönikan handlade om Olofs bok och grejen om hur Malmö FF betalade Afonso Alves utan att följa lagen och ordförande Håkan Jeppsson som uttalade sig om att det är preskriberat. Reaktioner som följde var att Olof kallades Malmö-hatare. Det är trist.

Olofs driv, vetgirighet och mod smittade snabbt av sig och jag är glad för att vi på Fotbollskanalen tar granskande journalistik på allvar. Det är väldigt kul att vi med vår fotbollsexpertis för första gången har samarbetat med Kalla faktas granskande expertis och att det slutade med medalj i New York Festivals vilket är ett kvitto på att det var helt rätt väg att gå. Vill verkligen lyfta fram producenten Fredrik Quistbergh som är en klippa och som också har delat med sig av mycket kunskap, och skickliga redigeraren Fredrik Ekdahl och fotografen Lovisa Thuresson. Vi har helt klart fått mersmak.

ANNONS
Publicerad 2018-04-11 kl 12:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto