Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hon borde kallas in i VM-truppen - och spelarna som har imponerat

Sundbergs blogg

Två dagar har gått på landslagets VM-läger i Båstad. Nilla Fischer har ännu inte gjort någon ordentlig träning på grund av förkylning. I fredags var hon kvar på hotellet men på lördagen var hon med på planen, men gick inte för fullt.

Mer oroande är det med Fridolina Rolfö. Rolfö tränade i fredags men stod över på lördagen. Anledningen var att hon kände sig sliten. Det är oroande på flera sätt.

* Det är bara är andra dagen på lägret.

* Hon har haft skadeproblem och inte gjort en tävlingslandskamp på över ett år.

* Hon är en nyckelspelare och en av spelarna som ska lyfta den svenska offensiven.

Rolfö åkte med laget till träningsplanen, träffade media och åkte sedan tillbaka till hotellet och körde gym. Hon sa att om det hade varit en viktig match i dag så vet hon inte om hon hade spelat.

Gissar att hon inte är med i tisdagens match mot Sydkorea utan siktar på att försöka köra för fullt på fredag i Göteborg när Sydkorea återigen står för motståndet. Då är det bara för Peter Gerhardsson att hoppas på ett positivt besked. För Sverige behöver Fridolina Rolfö.

Annons

Någon reserv har inte kallats in till lägret i Båstad. En som borde vara med på reservlistan är Göteborgs Pauline Hammarlund, men hörde att hon har åkt på en skada under U23-landslagets läger i Värmland (rättelse efter info från Ulf Kristiansson är att Hammarlund skadade sig på Göteborgs träning och aldrig kom till U23-landslaget).

Därför borde lagkamraten i Göteborg Rebecka Blomqvist ligga bäst till om det blir aktuellt för Peter Gerhardsson att kalla in en reserv till lägret i Båstad.

Annars har det varit bra intensitet på träningarna. Det märks att det är ett VM som väntar. Många tar för sig och är engagerade.

På fredagens träning höll assisterande förbundskapten Magnus Wikman i det mesta fram till spelövningen då Peter Gerhardsson klev in och var mer aktiv.

Det som stack ut var Anna Anvegård som gjorde det snyggaste målet. En höger bredsida fint placerad i bortre krysset.

Annons

Nathalie Björn visade prov på bra spelsinne och slog knappt bort en enda passning.

Kosovare Asllani visade några gånger upp sin kreativitet och hon kommer att vara viktig i VM.

På lördagens träning var det mer spel.

Stina Blackstenius var vass och gjorde flera mål.

Nathalie Björn var ofta klok och hennes spelsinne imponerar. Hon används ofta som försvarare, men frågan är om hon inte är ännu bättre som mittfältare?

Julia Roddar visade att hon är värd en plats i VM-truppen.

Det vore en supersensation om Peter Gerhardsson skulle peta Hedvig Lindahl, men Rosengårds målvakt Zecira Musovic berättade för oss i media att hon siktar på att stå i VM och att Lindahl har varit värd att vara förstamålvakt… hittills. Gillar den inställningen.

På lördagskvällen var landslaget ute och käkade på Pepes och då uppträdde Viktor Olsson.

Annons

En som var med landslaget på Pepes var Lotta Schelin, och hon hade, precis som spelarna och ledarna, på sig landslagskläder. Återstår att se hur involverad hon kommer att vara i VM-truppen.

Publicerad 2019-05-26 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto