Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förvånar om Rolfö spelar mot Sydkorea och hon gjorde snyggaste målet

Sundbergs blogg

Sverige hade sin sista träning inför tisdagens stängda match mot Sydkorea som kommer att spelas i Falkenberg, och intensiteten på måndagens träning var bäst hittills i Båstad. Det var mycket spel och kvaliteten var bra i första halvlek och något sämre i andra.

Fridolina Rolfö och Nilla Fischer var inte med i spelet. Innan det så var Fischer med i en övning som handlade om att slå ut lagdelar och sätta bollen i djupet. Rolfö var knappt med någonting förutom att hon slog en del korta passningar på typ tre meter till lagkamraterna som körde en avslut.

Efter träningen sa Peter Gerhardsson att Rolfö och Fischer kanske kan spela i den stängda matchen mot Sydkorea, att om allt känns bra i kväll så finns det möjlighet att vara med i ungefär 15 minuter.

Men det skulle förvåna om Rolfö och Fischer spelar, framför allt Rolfö. Båda har knappt tränat i Båstad och då är det bättre att inte ta några risker, stå över helt och sikta på fredagens match mot Sydkorea i Göteborg.

Annons

Så här delades spelarna in i spelet:

Hedvig Lindahl – Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Linda Sembrandt, Magdalena Eriksson – Olivia Schough, Julia Zigiotti Olme, Caroline Seger, Madelen Janogy – Mimmi Larsson, Anna Anvegård

Vinnare
Jennifer Falk första perioden och Zecira Musovic i andra – Nathalie Björn, Magnus Andersson (koordinator), Mia Carlsson, Jonna Andersson – Sofia Jakobsson, Julia Roddar, Elin Rubensson, Lina Hurtig – Stina Blackstenius, Kosovare Asllani

Efter första perioden skiftade Julia Roddar plats med Nathalie Björn.

Vann gjorde laget längst ner med 2-1. Målskyttar: Mimmi Larsson, Sofia Jakobsson, Lina Hurtig.

Några reflektioner:

Lagkaptensbindlar fanns på Segers och Asllanis armar.

Peter Gerhardsson och Magnus Wikman trycker mycket på att det ska gå undan med bollen. Snabbt framåt i djupled och slå ut lagdelar. Det var en av övningarna innan spelet och under spelet fungerade det flera gånger.

Annons

Sofia Jakobsson gjorde ett par bra djupledslöpningar.

Linda Sembrandt hade flera bra och raka uppspel.

Hanna Glas levererade flera bra bollar i djupet, både längs marken och även i luften.

Mimmi Larssons mål var snyggt. Bra uppspel av Magdalena Eriksson till Larsson som tog emot snyggt, tog med bollen och avslutade väldigt bra.

Julia Roddar var som central mittfältare rejäl och bra i presspelet. Som ytterback kom hon bort.

Hedvig Lindahl är vanligtvis säker och ingiver trygghet, men nu slarvade hon ett par gånger och var väldigt tveksam på ett mål.

Nathalie Björn var lugn, klok och trygg med bollen.

Efter träningen körde flera av spelarna extra. Anna Anvegård tränade avslut och bjöd då även på den här träningen på ett väldigt fint mål när hon tryckte upp bollen i krysset.

Alla spelarna åkte buss tillbaka till hotellet utom Hedvig Lindahl som tog en löptur.

Annons
Publicerad 2019-05-27 20:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto