POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Jordan Larsson och Hanna Bennison är vårens utropstecken

Allsvenskan har uppehåll och tänkte ta ut vårens lag. Men det var svårt. Många har varit bra och vill inte lämna spelare som har imponerat, som Jordan Larsson, Sebastian Ohlsson, Simon Sandberg med flera. Så här är spelare som har imponerat.

Marcus Danielson och Erik Berg har varit väldigt bra. Berg har ju varit landslagsspelare så där är förväntningarna ganska stora, men Danielson har verkligen varit ett utropstecken med sitt lugn, duellspel, passningar och intelligens.

Muamer Tankovic har haft en väldigt hög nivå under hela våren och frågan är hur länge Hammarby får behålla honom? Det är synd för Bajen att inte Simon Sandberg är vänsterback, annars hade laget haft en väldigt vass vänsterkant.

Förra säsongen var Jordan Larsson besviken över att han inte fick mer speltid. Gillar när spelare snackar och sedan kan leverera. Det har Larsson gjort. Minns när jag såg honom när han kanske var 10 år och spelade i Nyårssaluten (inomhusturnering i Helsingborg). Det var häftigt att se. Han var överlägsen och det var inte konstigt att man drog paralleller till pappan och tänkte att sonen också skulle kunna bli en bra spelare. Våren 2019 fick han sitt allsvenska genombrott.

Det kan inte ha varit – och så kanske det fortfarande är? – enkelt att hela tiden ha levt med jämförelsen av ”Henke”. Speciellt när det inte lossnade helt. Tunga tiden i Helsingborg med degradering och bråk med supportrar. Kylan i Holland. Bänkad i IFK Norrköping (sju starter och 19 inhopp under 2018).

Så det är ett starkt psyke som Jordan har visat upp och därför är han den spelaren av alla i allsvenskan som jag är mest imponerad av under våren. Elva starter, åtta mål och tvåa i skytteligan.

Det laget som har imponerat mest är IFK Göteborg. Trodde att det skulle bli bottenstrid, men oj vad fel. Det som har stuckit ut mest är omställningsspelet. Patrik Karlsson Lagemyr har varit smart, kvick, teknisk och enastående på att bryta mönster och det har gjort att han har varit en av allsvenskans bästa spelare.

Andra i IFK Göteborg som har imponerat är Alhassan Yusuf, Carl Starfeldt, Sebastian Ohlsson på en ovan position och givetvis 17-årige Benjamin Nygren.

I AIK ska landslagsspelaren Sebastian Larsson vara bäst – och det har han varit. Men det är ändå två andra som har imponerat mer. Henok Goitom bänkades i början på säsongen, men tog den petningen utan att gnälla, bet ihop och väntade på sin chans. När chansen kom tog han den och har sedan varit en av lagets bästa och viktigaste spelare. Den andre är Tarik Elyounoussi. Rikard Norlings lojala spelare som alltid gör jobbet med att täcka ytor, spela på olika positioner och göra andra bättre. Nu har målen trillat in också och Elyounoussi toppar skytteligan.

I Malmö FF fortsätter äldst att vara bäst. Markus Rosenberg är fortfarande guld värd och Rasmus Bengtsson också.

Häcken tog hem cuptiteln och ligger femma i allsvenskan. Rasmus Lindgren, Peter Abrahamsson, Alexander Jeremejeff, Paulinho och Erik Friberg har som vanligt varit viktiga spelare.

Inför säsongen gjorde vi på Fotbollskanalen en lista på de 25 bästa värvningarna.

Det är inte jättemånga från den listan som har varit supersuccéer. Hemvändare som Sead Haksabanovic, Alexander Kacaniklic och Erdal Rakip har haft det tungt och oftast suttit på bänken. Astrit Ajdarevic började växla upp i slutet av våren.

Annars har det varit en del skit med agenthärva, utredning av misstänkt matchfixning mellan Elfsborg-Kalmar FF, och allsvenska spelare som är kunder hos en illegal bettingsajt, där en man från södra Sverige som förekommer i polisens utredningar kring matchfixning står bakom sajten.

I damallsvenskan har Vittsjö varit överraskningen. Laget är med i toppen och ligger fyra, bara en poäng efter ettan Göteborg. Michelle De Jongh och Sandra Adolfsson har varit nycklar under våren.

Annars är det ett getingbo i toppen med Göteborg, Rosengård, Linköping, Vittsjö, Piteå och Örebro.

Hanna Bennison har varit vårens utropstecken och insatsen mot Göteborg imponerade stort. Det var för övrigt vårens bästa match i allsvenskan. Målet som Bennison gjorde, man fick gnugga sig i ögonen. 16-åringen lär vara med i landslagstruppen efter VM.

Göteborgs anfallsduo Rebecka Blomqvist och Pauline Hammarlund har varit sylvassa, men det räckte ändå inte till någon plats i VM-truppen.

Hela 14 allsvenska spelare fick plats i VM-truppen.

Göteborg tog hem cuptiteln efter ett sent straffmål av Elin Rubensson som tillsammans med Julia Roddar och Julia Zigiotti Olme varit en stark landslagstrio på lagets mittfält.

Mia Jalkerud har imponerat och svarat för sex mål för sitt Djurgården. Med det toppar hon skytteligan tillsammans med Rosengårds norska landslagsspelare Lisa-Marie Karlseng Utland.

Publicerad 2019-06-05 kl 10:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto