Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det hettade till på träningen - och Janogy har satt sig i en bra situation

Sundbergs blogg

Så hettade det till på den svenska träningen – två dagar innan matchen mot Chile. Åtminstone lite. Det har ju varit ganska snällt och harmoniskt hela vägen från Båstad till Rennes, så vi i media tar det lilla.

Det var Hedvig Lindahl som visade en hel del temperament på träningen och kastade pinnar och skällde på sina lagkamrater.

Det börjar närma sig VM-match, och för Lindahls del är turneringen viktig med tanke att det kan vara hennes sista VM och för att hon är klubblös.

På de senaste träningarna har Magdalena Eriksson och Fridolina Rolfö spelat tillsammans till vänster. Och på söndagens träning spelade Hanna Glas tillsammans med Sofia Jakobsson till höger.

På fredagens träning var Madelen Janogy bra till höger på mittfältet och tog sig runt sin motståndare gång på gång. Efter att hoppat in och blivit matchhjälte i genrepet så har Janogy satt sig i en bra situation. Hon har visat att formen är bra och att hon kan leverera. Hon har närmat sig en startplats, men om hon får börja på bänken så lär hon gå först av avbytarna om någon ska in och leverera.

Annons

Nathalie Björn fortsätter att imponera med sin blick, passningsspel och förmåga att slå ut lagdelar.

Julia Zigiotti Olme satte en bicykleta på träningen. Vackert.

Mimmi Larsson hade ett par fina avslut efter träningen när hon la upp bollen till vänster utanför straffområdet och varje gång böjde in den i bortre hörnet.

***

Vi bor på samma hotell som Chiles landslag, något som inte får deras presschef Antonio att göra vågen av glädje. Jag och Antonio är inte bästisar. Frågar man honom så är det nog mitt fel. Men där har han faktiskt helt fel.

***

Sverige tränade straffar på söndagens träning, och det var väldigt många bra straffskyttar och flera bollar i krysset.

***

Det har varit många träningar och mixade zoner och det ska bli skönt med match mot Chile. Var i lördags på Chiles träning och gjorde en artikeln om spelarnas imponerande resa. För tre år sedan fanns det inget landslag och nu är man i VM. Här är den.

Annons

Vill också puffa för den här genomgången av den svenska truppen och om vilka andra idrotter spelarna har varit duktiga på. Flera har varit landslagsspelare i andra sporter och en har ett SM-guld i tennis.

***

Kul med norsk seger mot Nigeria. Allt snack har handlat om Ada Hegerberg som inte är med. Så det är inte många som räknar med Norge, och det har gjort att laget är underskattat och har kunnat smyga, och sedan small det till och 3-0.

Nu ska Norge möta Frankrike i Nice och matchen är utsåld. Blir intressant att se hur Frankrike är mot ett motstånd som är bättre i offensiven och djupledsspelet än Sydkorea.

Publicerad 2019-06-09 19:25

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto