POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Därför borde Gerhardsson bänka Seger

NICE. Sverige möter Thailand som är rankat 34 i världen. Som förlorade med 0-13 mot USA. Som i sitt kval till VM förlorade i gruppen med 0-4 mot Kina (rankat 16 i världen) och besegrade Jordanien (rankat 54 i världen) med 6-1 och Filippinerna (rankat 74 i världen) med 3-1.

Sverige ska besegra Thailand. Inget snack om saken. Alla spelare i Sveriges trupp hade tagit en startplats i Thailand.

Men det lär inte bli några 13-0, vilket betyder att gruppen förmodligen avgörs i sista omgången och då måste Sverige besegra USA för att ta den första platsen.

Mot Thailand borde Sverige sikta på att få igång spelare som har haft det lite tungt. Tänker på Stina Blackstenius som inte har gjort mål på sina tio senaste landskamper och som vände hem till Linköping för att explodera i VM.

Nu finns chans att ge henne viktigt självförtroende. Tror hellre att hon vill starta och hitta en bra känsla än att vila. Som Peter Gerhardsson sa på lördagens presskonferens: “Alla spelare mår bra av att göra mål.” Om Blackstenius bänkas, vad gör det med hennes självförtroende?

Däremot skulle Gerhardsson kunna bänka Caroline Seger mot Thailand. Seger är viktig för landslaget, men har haft ryggproblem och efter matchen mot Thailand är det bara fyra dagar till mötet med USA. Dessutom är hon en defensiv mittfältare och det är inte den viktigaste positionen mot ett lågt Thailand.

I så fall skulle Sverige kunna starta med Nathalie Björn och Elin Rubensson på det centrala mittfältet.

Men vågar Peter Gerhardsson, som gör sitt första mästerskap, ställa över sin lagkapten, även om det är mot ett så svagt motstånd som Thailand? Om det inte blir seger (tre poäng) så kan Gerhardsson bli ifrågasatt.

Madelen Janogy har förtjänat att få en startplats. Man ska kunna spela sig in i ett lag och med tanke på att hon nu har hoppat in och avgjort Sveriges två senaste matcher, och det efter fina prestationer, så blir det svårt att motivera en bänkplats igen. Får hon inte starta mot Thailand efter att ha avgjort två matcher, så blir det nog tufft att någon gång få starta i det här mästerskapet.

Med Fridolina Rolfö är det lite samma sak som med Blackstenius. Sverige behöver få igång henne. Rolfö har egenskaper som få, om ens någon, i det svenska landslaget har, och att få igång henne borde vara av hög prioritet.

Sofia Jakobsson har tidigare levererat i viktiga matcher och har med sin snabbhet spetsegenskaper som kanske passar bra mot USA. Men hon hade det svårt mot Chile som också spelade med ett lågt försvar. Visst, det kanske går bättre den här gången, men där finns det läge att i den här matchen skifta med en formstark Janogy som är vass i en mot en-spelet.

Publicerad 2019-06-16 kl 09:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto