POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Fantastiska prestationer vid Sveriges mål - stor lättnad för Gerhardsson

Då åker vi tillbaka till Rennes. Senast vi var där var det match mot Chile och en himmel som öppnade sig. Den här gången väntar kvartsfinal mot Tyskland.

Vilken match det blev på Parc de Princes.

Efter första halvlek hade jag på nästan varje spelare skrivit: många bolltapp, problem med tempot, slarvig.

Kosovare Asllani, Elin Rubensson, Stina Blackstenius och Sofia Jakobsson var spelarna som hade det tuffast.

Men Sverige kom ut till den andra halvleken och blev bättre och bättre ju längre matchen gick.

Det som stack ut var såklart Hedvig Lindahls imponerande straffräddning och Blackstenius mål.

Målet var fantastiskt. Rubensson, som innan det haft stora problem, bröt ett kanadensiskt anfall och satte en snabb och rak passning som slog ut Kanadas mittfält. Asllani tog emot och avancerade, böjde in en perfekt passning runt deras sista spelare till Blackstenius som skickligt löpte lite tillbaka för att komma ur offsiden innan hon satte fart framåt, blev fri och avgjorde.

Det var fantastiskt rakt igenom.

Fridolina Rolfö var klass mot Kanada. Bra på att hålla i och vända upp för att lugna ner, och också bra på att avancera och ta sig förbi motståndare. Sveriges bästa fotbollsspelare. Nu väntar vi bara på fler poäng.

Avancemanget var säkert en oerhört lättnad för Peter Gerhardsson. Svenska fotbollförbundet har budgeterat för minst VM-brons och att då åka ut i åttondelsfinal hade varit tungt, dessutom efter taktiken att vila flera spelare mot USA och att ingen spelare riktigt stack ut i gruppspelet.

Efter så som det såg ut i första halvleken mot Kanada så var det på väg att öppna upp för en del frågor till Gerhardsson. Speciellt med laguttagningen. Lina Hurtig och formstarka Madelen Janogy satt på bänken när Sofia Jakobsson återigen hade det tufft. På bänken satt också Nathalie Björn som hade passat perfekt för Sverige som hade problem med att hitta rätt adress och ett anfallsspel, samtidigt som Rubensson slog bort passningar och hade problem med positionsspelet.

Vi var många som blev förvånade när det inte var Christine Sinclair som klev fram och slog straffen. Hon hade varit vass i matchen, har väldigt mycket erfarenhet och var bara två mål ifrån Abby Wambachs mål rekord. Att anfallaren hade missat på Lindahl i träningsturneringen Algarve cup gjorde att hon lämnade över ansvaret till 24-årige Janine Beckie. Efter matchen sa Sinclair att hon ångade sig. Det kan en ju förstå.

Gillar oftast folk från Kanada, men det var lite larvigt att komma ut till media efter förlusten och säga att man var bättre än Sverige och att man hade vunnit fyra av fem matcher.

Det blir ändå Kanada som åker hem. Vi följer efter det svenska landslaget till Bretagne. Kvartsfinal mot Tyskland. En nation som Sverige bara har vunnit två tävlingsmatcher mot på 26 år, och under samma period har åkt på 21 förluster.

Tyskland har inte släppt in ett enda mål i VM, men har heller inte stött på supermotstånd. 1-0 mot Kina, 1-0 mot Spanien, 4-0 mot Sydafrika och 3-0 mot Nigeria.

Tyskland slog ut Sverige i VM 2015 och i OS 2016.

Det blir helt klart en utmaning för Peter Gerhardssons lag.

Publicerad 2019-06-25 kl 10:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto