Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VM:s bästa spelare, laget som har haft enklast väg, så går det i kvartsfinalerna

Sundbergs blogg

Lagen som har haft enklast väg
1. Tyskland. 2. USA. 3. England.
Tyskland har fyra segrar och inte ett enda insläppt mål. Det är bra. Men världstvåan har inte spelat mot bättre lag än Spanien som är rankat 13 i världen. Uddamålssegrar mot lagen som är 13 (Spanien) och 16 (Kina) i världen, sedan enklare mot riktigt svagt motstånd.

USA har haft en drömväg med Thailand, Chile och ett reservbetonat Sverige innan Spanien som är 13 i världen. Nu blir det första testet mot världsfyran Frankrike.

England har också haft en väldigt fin väg. Världstrean har stött på ett bra motstånd i världssjuan Japan. Sedan svaga lag med Skottland (20 i världen, Argentina (37 i världen) och Kamerun (rankat 46). Nu får man världstolvan Norge.

Vilket lag är favorit?
Det är ganska jämna lag som är kvar i VM. Det är inte riktigt någon som det har varit wow över och som det har känts att det där laget kommer verkligen att ta hem det.

USA och England har inte satts på några stora prov. Nu blir det första riktiga testet för USA mot Frankrike.

Annons

Världstrean England har uddamålssegrar mot Skottland (20 i världen och Argentina (37 i världen). Men förbundskapten Phil Neville har gått runt på många spelare och bytt ut stjärnor i flera matcher.

Världsåttan Nederländerna har besegrat två lag som är topp 7 i världen, vilket är starkt.

Men med tanke på att inget lag har dominerat så får världsettan USA fortfarande vara favorit.

Vilka spelare har imponerat mest?
Christiane Endler imponerade stort. Insatsen mot USA var fantastisk och räddningen på Nilla Fischers nick var också wow.

Vanina Correa slutade spela fotboll, födde tvillingar, började spela igen, tog sig tillbaka till Argentinas landslag och gjorde ett väldigt starkt VM. Först höll hon nollan mot Japan och sedan räddade hon straff, friläge och blev matchens spelare mot England.

Lucy Bronze har ägt sin högerkant i Englands matcher. Hennes offensiv och fart har varit ett vapen för laget.

Annons

Wendy Renard har varit klippan och ledaren i Frankrikes försvar. Har varit skicklig på fasta situationer, både defensivt och också offensivt där hon har nickat in flera mål.

Maria Thorisdottir. Vilken krigare. Hänsynslös och vill till varje pris vinna varje duell. Även bra med fötterna och på att bygga spel.

Amel Majri. En av turneringens bästa spelare. Grym i offensiven. Har gjort tre assist och skapat 16 målchanser. Vilken match i matchen det blir mot Tobin Heath.

Amandine Henry. Frankrikes motor. Hjärta och hjärna. Den som har bestämt tempot. Bra med och utan boll.

Jill Scott. Englands ledare. En bollvinnare och spelfördelare. Men känns ändå inte som hon har gått på max ännu.

Rose Lavelle. Det är Morgan, Rapinoe och Heath som fått rubrikerna i USA, men det är Lavelle som har varit bäst. Skicklig med bollen, smart och bra fysik.

Annons

Tobin Heath. Teknisk, bra fart och vass i en mot en. Bra samspel med Lavelle.

Caroline Graham Hansen. Vass spelförståelse och ett ständigt orosmoment för motståndarna. Ovärderlig för Norge.

Vivianne Miedema har under VM blivit Nederländernas bästa målskytt någonsin. Trots att hon bara är 22 år. Det säger en hel del om skickligheten. Vass målskytt.

Största skrällen – och smygaren
Inga superskrällar, men om man ser till världsranking så är det starkt av Italien och Norge att vara i kvartsfinal.
För att vara 15 på världsrankingen så har Italien haft en ganska lurig väg med matcher mot lag som är rankade 6, 10 och 16. 2-1-seger mot sexan Australien, 0-1-förlust mot tian Brasilien och 2-0-seger mot sextondelaget Kina. Det gör Italien något svårbedömda. Om man helst hade fått välja att möta ett lag av alla som är kvar så hade nog många tagit Italien, men samtidigt blev det ju seger mot Australien. Men ett Australien som i VM alltså förlorade mot Italien och slogs ut av Norge. Så det var inget Australien som imponerade.

Annons

För Norge är det åttondelsfinalen som sticker ut där världssexan Australien slogs ut – men efter straffar. Innan det förlust mot Frankrike, segrar mot svaga Nigeria och Sydkorea. Riktigt tufft mot England nu.

Sverige är smygaren som mött svaga Chile och Thailand, vilade massa spelare och förlorade mot USA – och sedan sitt enda test med seger mot världsfemman Kanada.

Så här har det gått – och så går det
Nederländerna-Italien
Nederländerna är åtta i världen. Deras matcher i VM: Nya Zeeland 1-0 (19 i världen), Kamerun 3-1 (46 i världen), Kanada 2-1 (5 i världen), Japan 2-1 (7 i världen)
Kommentar: Fyra segrar och har besegrat två topp 7-lag. Bra gjort. Nederländernas offensiv med Shanice van de Sanden, Vivianne Miedema och Lieke Martens är sylvass, men försvaret har sett kantigt ut och måste växla upp.

Annons

Italien är 15 på Fifas världsranking. Deras matcher i VM: Australien 2-1 (rankat 6 i världen), Jamaica 5-0 (53 i världen), Brasilien 0-1 (10 i världen), Kina 2-0 (rankat 16)
Kommentar: Aldrig har ett italienskt landslag varit bättre än nu. För vem räknade med att laget skulle vinna gruppen före Australien och Brasilien? Offensivt skickliga Cristiana Girelli och Barbara Bonansea har visat vägen och Elena Linari har styrt upp defensiven. För att vara 15 på världsranking så har Italien haft  en ganska lurig väg men matcher mot lag som är rankade 6, 10 och 16. 2-1-seger mot sexan, 0-1-förlust mot tian och 2-0-seger mot sextonde. Svårbedömda. Om man helst hade fått välja att möta ett lag av alla som är kvar så hade nog många tagit Italien. Men starkt att besegra Australien.

Tips: Nederländerna 70/ Italien 30

Annons

England-Norge

England är trea i världen. Deras matcher i VM: 2-1 mot Skottland (20 i världen, 1-0 Argentina (37 i världen), 2-0 mot Japan (7 i världen), Kamerun 3-0 (rankat 46)
Kommentar: Ett av lagen som har haft en väldigt fin väg. Världstrean har stött på ett bra motstånd i världssjuan Japan. Sedan svaga lag. Nu får man världstolvan Norge. Högerkanten med Lucy Bronze och Nikita Parris, samt lagets motor Jill Scott har imponerat.

Norge är tolva i världen. Deras matcher i VM: Nigeria 3-0 (38 i världen), Frankrike 1-2 (4 i världen), Sydkorea 2-1 (14 i världen), Australien 1-1 full tid 4-1 efter straffar (6 i världen)
Kommentar: Åttondelsfinalen som sticker ut där världssexan Australien slogs ut – men efter straffar. Riktigt tufft mot England nu. Spelare som Maria Thorisdottir, Vilde Böe Risa, Ingrid Engen och Caroline Graham Hansen har imponerat.

Annons

Tips: England 70/Norge 30

Tyskland-Sverige

Tyskland är världstvåa. Deras matcher i VM: 1-0 mot Kina (rankat 16 i världen), Spanien 1-0 (rankat 13 i världen), Sydafrika 4-0 (rankat 49), Nigeria 3-0 (rankat 38)
Kommentar: Fyra segrar och inte ett enda insläppt mål är bra. Men världstvåan har inte spelat mot bättre lag än Spanien som är rankat 13 i världen. Uddamålssegrar mot lagen som är 13 och 16 i världen, sedan enklare mot riktigt svagt motstånd. Ungt lag och nu är stjärnan Dszenifer Maroszan tillbaka.

Sverige är nia i världen. Deras matcher i VM: 3-0 mot Chile (39 i världen), 5-1 Thailand (34 i världen), 0-2 mot USA (1 i världen), 1-0 Kanada (5 i världen)
Kommentar: Ett test och det var segern mot världsfemman Kanada. Starkt kollektiv. Vassa individuella prestationer mot Kanada med Hedvig Lindahls straffräddning och målet där Elin Rubensson, Kosovare Asllani och Stina Blackstenius gjorde det. Slår ur underläge, men har fin skrällchans mot ett ungt Tyskland som inte har satts på prov ännu.

Annons

Tips: Tyskland 60/Sverige 40

USA-Frankrike

USA är världsetta. Deras matcher i VM: Thailand 13-0 (rankat 34), Chile 3-0 (rankat 39), Sverige 2-0 (rankat 9), Spanien 2-1 (rankat 13)
Kommentar: Har haft en drömväg med Thailand, Chile och ett reservbetonat Sverige innan Spanien som är 13 i världen. Nu blir det första testet mot världsfyran Frankrike. Har flera matchvinnare i Morgan, Lloyd, Rapinoe, Heath, Pugh. Rose Lavelle har varit väldigt vass på mittfältet. Är knapp favorit mot hemmanationen.

Frankrike är fyra i världen. Deras matcher i VM: Sydkorea 4-0 (14 i världen), Norge 2-1 (12 i världen), Nigeria 1-0 (38 i världen), Brasilien 1-1 full tid 2-1 förlängning (10 i världen)
Kommentar: Rivstartade turneringen med 4-0. Sedan har det inte varit lika imponerande. Uddamålsseger mot Norge och Nigeria, och seger efter förlängning mot Brasilien. Mittfältaren Amandine Henry har varit en av turneringens bästa spelare. Vänsterbacken Amel Majri har också varit vass och ställs nu mot Tobin Heath.

Annons

Tips: USA 60/Frankrike 40

Publicerad 2019-06-27 12:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto