Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tungt för Dif med Beijmo till MFF - men Bajen har seriens bästa högerback

Sundbergs blogg

Gillade Felix Beijmo när han var i Djurgården. En modig talang med en fin offensiv. Men för ett år sedan tog han ett stort steg och skrev på för Werder Bremen och sedan dess har han knappt gjort en match i Tyskland (några med reservlaget). Nu ser han ut att återvända till allsvenskan och hjälpa till i guldstriden.

Men inte till sitt förra lag Djurgården som leder serien, utan till trean Malmö FF.

Det är en spännande värvning om MFF tar in högerbacken, som Expressen uppger, men samtidigt en chansning med tanke på den lilla speltiden han haft under det senaste året och att det ska röra sig om ett lån.

Förstår att Djurgården ser det som ett hårt slag då man värvade Beijmo från BP och sedan sålde honom för ungefär 30 miljoner till Werder Bremen. Så sent som i somras var han och tränade med Djurgården.

För Beijmo är det ett bra val. Han blir wingback och det känns som att han kan passa in i MFF:s sätt att spela. Men det är klart att det hade varit ett häftigare val om han återvänt till Djurgården och det hade slutat med guld.

Annons

Klart är att det är en oväntad och speciell övergång när det återstår elva omgångar och både Djurgården och Malmö FF är med i guldstriden.

***

På tal om högerbackar så har Hammarbys Simon Sandberg hamnat lite i skymundan av sina offensiva lagkamrater Muamer Tankovic och Alexander Kacaniklic. Inte så konstigt med tanke på att båda har varit väldigt vassa och levererat poäng, men Sandberg är också värd kredd.

Han är ett ständigt hot och det känns nästan som målchans varje gång han kommer upp och måttar inlägg från höger. 

Förra säsongen fick Sandberg skadekänning lite för ofta under match och blev utbytt hela åtta gånger. I år har han bara utgått två gånger.

Kollade när Hammarby besegrade Helsingborg och då gjorde Sandberg en ny bra insats (borde fått assist med nyförvärvet Aron Johannsson var inte med på noterna och hann inte fram).

Annons

Det är synd för Bajen att inte Sandberg är vänsterback, då hade man haft en riktigt vass kant med honom och Tankovic.

HIF var inte bra men det var tydligt att Alexander Farnerud betyder mycket. Han lyfte sitt lag när han kom in i den andra halvleken. 

Andreas Granqvist var också bra och som han själv sa efter matchen så känns det rimligt att han fortsätter att starta i landslaget tills den dagen då han spelar bort sig där.

***

Såg IFK Göteborg spela oavgjort mot Falkenberg. Blåvitt har bara två segrar på sina åtta senaste matcher (uddamålssegrar mot Sundsvall och AFC). I våras överraskade Göteborg, men nu ser det inte lika vasst ut.

Men framtiden ser ändå ljusare ut än på länge.

Mot Falkenberg gjorde Rasmus Wikström, 18, hemmadebut och Noah Alexandersson, 17, sin första tävlingsmatch.

Patrik Karlsson Lagemyr har förlängt sitt kontrakt till 2022.

Annons
Alhassan Yusuf, 19, skrev förra sommaren på ett avtal på två plus två år.
Klubben har dragit in många miljoner efter försäljningen av Benjamin Nygren.

Mot Falkenberg hoppade Tobias Sana och Hosam Aiesh in, och man fick gnugga sig i ögonen.

Om någon hade sagt det inför säsongen så hade man inte trott på det. Framför allt inte på Aiesh.

Det är en riktigt stark värvning av Blåvitt. Och oväntad. Från Östersund som är nia i allsvenskan till Blåvitt som är sexa. Förra årets assistkung (14 målpass) som blev uttagen i landslagets januaritrupp och som där pratade om att lämna ÖFK för ligor som Tyskland eller England. Men nu blev det i stället ett avtal på tre och ett halvt år i IFK Göteborg. Det är säkert genomtänkt och våren i ÖFK var inte lika vass som tidigare, så kanske det inte fanns så mycket annat att välja på, och då kunde Blåvitt locka med Nygren-pengar och en ljus framtid?

Annons

Mot Falkenberg hoppade Aiesh in i halvtid men kom aldrig riktigt in i matchen och visade inte sitt fina en mot en-spel där han är bra på att utmana och hota.

Men det lär komma i kommande matcher.

Nu blir det spännande att se vad lagets kapten gör. Sebastian Ohlsson har bara ett halvår kvar på kontraktet. Lämnar som Bosman eller stannar i Blåvitt?

Publicerad 2019-08-13 09:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto