Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Danielsons säsong är fem plus - borde vara nära landslaget

Sundbergs blogg

Tio matcher kvar.
I toppen:
Tre lag från Stockholm, ett från Malmö och två från Göteborg.

Djurgården leder allsvenskan och deras säsong imponerar.

Tretton segrar, fem oavgjorda och två förluster.
Bara tolv insläppta mål (bäst i serien) och 36 gjorda mål (näst bäst).
Tolv raka matcher utan förlust (tio segrar och två oavgjorda, 25-3 i målskillnad).
Senaste förlusten kom den 12 maj mot AIK.

Förra säsongen slutade Djurgården sjua, hela 19 poäng efter ettan AIK. Under sitt första år som tränare har Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf verkligen fått ordning på det. En tydlig spelidé med fart, laget före jaget och där spelarna är lojala mot varandra och mot taktiken, och där det inte spelat någon roll om erfarna spelare som Erik Berg och Astrit Ajdarevic saknats.

Annons

Och så har man en mittback i Marcus Danielson vars säsong har varit fem plus. Väldigt bra i duellspelet, följsam, lugn med bollen, intelligent och bra fötter.

I 3-0-segern mot AFC gjorde Danielson återigen en väldigt bra match och borde vara med i snacket om platserna i Janne Anderssons trupp som ska möta Färöarna och Norge.

Men på vems bekostnad i så fall?

Victor Nilsson Lindelöf, Andreas Granqvist, Pontus Jansson och Filip Helander har länge varit Janne Anderssons fyra val.

Danielson har gjort en bättre allsvensk säsong än Granqvist (också stor skillnad på att spela i Djurgården och i Helsingborg). Men Granqvist har hela tiden levererat i landslaget där han är kapten och startat tillsammans med Lindelöf. Dels ska det nog till någon svag landskamp för att han ska petas, dels ska det mycket till att gå från startspelare till att hamna utanför truppen.

Annons

Så om det är någon som Danielson konkurrerar med så är det Helander. Helander startade i den senaste landskampen som var mot Spanien (Lindelöf och Granqvist saknades) och har nu bytt klubb från Bologna till Glasgow Rangers, där han i senaste matchen blev målskytt.

Så det ska nog mycket till om Helander ryker från truppen.

Fem mittbackar i truppen då?

Nja, det hör inte till vanligheterna och det ska nog mycket till om det blir så mot Färöarna och Norge.

Men Danielson borde vara med i snacket och om han inte är en av de fyra så borde han stå näst på tur. Speciellt mot motståndare där Sverige vill föra spelet.

Djurgården leder allsvenskan och då är det klart att det inte bara är en spelare som har varit väldigt bra. Många har varit bra och viktiga. Som anfallaren Mohamed Buya Turay med sina nio mål och Aslak Fonn Witry som med sina sex assist och två mål har imponerat i offensiven och som gör upp med Hammarbys Simon Sandberg om titeln seriens bästa högerback.

Annons

Fredrik Ulvestad och Jesper Karlström personifierar det här med ett starkt kollektiv med laget före jaget där spelarna är lojala mot varandra och mot taktiken. Båda har varit väldigt viktiga för sitt lag.

Värvningen av Curtis Edwards har hittills varit väldigt lyckad och mittfältaren har gjort två riktigt bra matcher där han tagit smarta löpningar, varit bra med bollen och passat perfekt i lagets fartfyllda spel.

Nu väntar två raka bortamatcher mot topplagen Malmö FF och AIK. Då kommer man att få klara sig utan Erik Berg som missar resten av säsongen med en knäskada. Riktigt trist med knäskador och extra tungt för Berg som tidigare har haft problem med just knäskador.

Men Djurgården har visat att man kan spela bra även utan Erik Berg. Nu har man spelat åtta raka matcher utan honom och då har det blivit sex segrar och två oavgjorda.

Annons
Publicerad 2019-08-20 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto