Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen ville gärna lyfta Mr Zlatan - och Gerhardssons petning förvånar

Sundbergs blogg

Två presskonferenser och en match på två dagar.

Först tog Peter Gerhardsson ut truppen till Algarve cup, sedan spelade AIK mot Akropolis och så värvade Zlat.. förlåt, Hammarby Abbe Khalili och David Ousted.

Jesper Jansson var den som presenterade Khalili och Ousted, och han ville väldigt gärna säga att Zlatan Ibrahimovic, eller Mister Zlatan, som han sa, hade hjälpt till att värva Khalili.

Det var viktigt att nämna det. Då får man så klart räkna med att få frågor om det.

 Det är Sveriges största och bästa genom tiderna, det är känsligt med Malmö FF, ja man behöver knappast förklara varför, men det som var så viktigt att säga blev plötsligt så jobbigt att få en fråga om: ”Å, var det här det viktigaste”, blev Janssons svar på den givna följdfrågan om hur Zlatan hjälpt till.

Annons

Larvigt. Men nog om det. Abbe Khalili är en väldigt bra värvning och starkt av Mister Zlatan att gå in i sluttampen och ro i land den värvningen.

Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic på kanterna och centralt finns nu att välja mellan Darijan Bojanic, Jeppe Andersen, Junior och Abbe Khalili.

Det är en hungrig spelare som Bajen får, som har varit utomlands i fem och ett halvt år och nu vill visa upp sig i Sverige, och som är besviken över att inte ha fått chansen i landslaget. Och det är inget snack om att det är ett av allsvenskans bästa nyförvärv inför säsongen 2020.

***

AIK:s match mot Akropolis var vad det var. Inga givna startspelare från A-laget utan några som är på gränsen tillsammans med väldigt många U-spelare. Spelarna från A-truppen var Budimir Janosevic, Robert Lundström, Rasmus Lindkvist, Heradi Rashidi och Stefan Silva.

Annons

Men den som var mest intressant att se var 17-årige mittbacken Robin Tihi. Han spelade med pondus och var mogen för sin ålder. Inte så att det var en wow-känsla, men det fanns något intressant där som ska bli spännande att följa.

Senaste wow-känslan kring en ung spelare i allsvenskan var nog för ett år sedan med Odilon Kossounou. Där fanns det ett större internationellt spel och högre höjder och han ville framåt med bollen och slå ut motståndarnas lagdelar.

Efter slutsignalen mellan AIK och Akropolis delades det ut en fruktkorg – men det var ingen av spelarna som fick det utan den gick till Rikard Norling.

Oklart varför, men tränaren skojade och sa att det var för att han var matchens lirare.

***

Peter Gerhardssons trupp till Algarve cup var intressant av tre saker. 17-åriga Hanna Bennison var en. Hon har inte varit med i EM-kvalet, men var med i senaste truppen som var mot USA. Där gjorde hon ett imponerande inhopp, och sett till framfarten i Rosengård på försäsongen så gick det inte att hålla henne utanför landslagstruppen.

Annons

Sedan saknades Nilla Fischer och Anna Anvegård.

För lite speltid i klubblagen, sa Peter Gerhardsson.

Nu uttalade sig Anvegård och sa att allt var lugnt och att hon förstod Gerhardsson, och det är ju bra att få med sig spelarna. Men om Anvegård hade surat så hade det blivit lite klurigt att prata om speltid i februari när de svenska lagen har försäsong.

För det är inte så att spelare som Jennifer Falk, Jessica Samuelsson och Emma Kullberg, för att nämna några, har spelat väldigt mycket mer.

Några av de allsvenska lagen har bara spelat två-tre matcher i år.

Anvegård var ändå med i VM, sedan i EM-kvalet och också i senaste matchen som var mot USA där hon gjorde Sveriges båda mål, och har slagits med Stina Blackstenius om anfallsplatsen.

Det förvånar att hon inte fick en plats i truppen som åker till Portugal.

Annons

Visst, det är försäsong i Sverige och hon har bara spelat 30 minuter i år, men med tanke på att det är EM-kval en månad efter Algarve, hade det då inte varit en bra chans att ta med henne till Portugal och ge henne bra träningar och kanske lite speltid?

Kollade snabbt på Rosengårds hemsida hur mycket deras landslagsspelare har spelat i år.

Anvegård och Jessica Samuelsson spelade inte mot Vittsjö på grund av att båda varit förkylda. Zecira Musovic fick 45 minuter och Nathalie Björn 60.

Mot Hjörring fick Anvegård 30 minuter, Samuelsson, Musovic, Björn och Mimmi Larsson 45 och Caroline Seger 60.

Av landslagsspelarna i Kopparbergs/Göteborg har Jennifer Falk, enligt deras hemsida, stått i en match i år, Elin Rubensson saknades senast och i matchen innan saknades Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg.

Annons

Bland utlandsproffsen så är det tre månader sedan som Hanna Glas spelade en ligamatch och Madelen Janogy var inte med i truppen i Wolfsburgs första match efter omstarten av ligan.

När det gäller Nilla Fischer så har inte varit med i landslaget efter VM och senast hon spelade 90 minuter var i augusti. Så det var mer väntat än med Anvegård att hon inte skulle vara med i Algarve.

Publicerad 2020-02-20 14:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto