Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spännande att se när Prica får chansen - stor press på anfallaren

Sundbergs blogg

Uppgifter om bråk mellan spelare och tränaren, en nyckelspelare som gick sönder dagarna innan premiären, en annan tänkt startspelare försov sig och petades, och en jättetalang som får chansen.
Det är svårt att inte vara väldigt nyfiken på Malmö FF.

Så går favoriten Malmö FF in i allsvenskan 2020. Det är klart att inga lag har mått bra av coronakrisen. Det har slagit på klubbarnas ekonomi och på spelares psyke. Men den klubben som borde klara krisen bäst är Malmö FF.

Klubben har överlägset bäst ekonomi och bredast trupp i allsvenskan, något som borde vara en fördel nu när spelschemat är tufft med täta matcher.

Därför är det rimligt att MFF är favorit till att vinna serien. Och förra säsongen var laget bara en poäng efter Djurgården, och från förra årets trupp är det Markus Rosenberg som blir en utmaning att ersätta, men där har klubben gjort så gott man har kunnat och tagit in Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen.

Annons

Ändå är det ingen av Kiese Thelin eller Toivonen som får chansen i premiären – utan den som ser ut att starta mot Mjällby är Tim Prica och det gör ju inte att det blir mindre intressant att se matchen.

Tycker om att se när söner och döttrar till före detta elitspelare kommer fram.

I IFK Göteborgs premiär hoppade Noah Alexandersson in, son till före detta landslagsspelaren Niclas. Noah tog plats på mittfältet bredvid Magnus Erlingmarks son August.

Och nu ser alltså en annan före detta landslagsspelares son ut att få starta i MFF, nämligen Tim Prica, son till Rade.

Tim Prica har nyss fyllt 18 år och har bara gjort ett framträdande i allsvenskan, det var ett inhopp på tolv minuter när laget besegrade Falkenberg med 5-0 förra säsongen.

Inför premiären har anfallaren fått en hel del rubriker på grund av att han har ett utgående kontrakt och att det sägs att Rosenborg vill få över honom.

Annons

I dag har han chans att marknadsföra sig ännu mer, både för den norska klubben, men även för MFF som vill förlänga avtalet. Och det är nog bäst att han är bra och tar chansen. Pressen är stor när flera vassa spelare konkurrerar och då har man inte råd att göra ett par svaga insatser.

Nye tränaren Jon Dahl Tomasson har sagt att han vill släppa fram unga spelare, och nu ser han alltså ut att stå för det han har sagt.

Förutom Prica lär Anel Ahmedhodzic starta som mittback, och det blir intressant att följa duon.

Gillar när unga spelare får chansen. Som när AIK satsade på 18-årige Robin Tihi och 17-årige Paulos Abraham från start i premiären, och när då Tihi tog chansen och avgjorde.

Blir Prica näste jättetalang att få chansen och ta den?

Men det finns ändå några frågetecken som gör att man undrar hur det står till i MFF:s trupp och som gör att det ska bli oerhört spännande att följa laget.

Annons

För redan innan den första matchen har det rapporterats om bråk mellan Jon Dahl Tomasson och spelare, nyckelspelaren Rasmus Bengtsson gick sönder och blir borta länge, och dessutom försov sig Bonke Innocent som skulle ha startat men som nu ser ut att petas mot Mjällby.

Om vi börjar med Bonke så är det otroligt. Försover sig till samling gör kanske en ungdomsspelare som ska åka på en inomhusturnering och ska samlas 06:00 en vintermorgon, för att föräldrarna är morgontrötta och missar att väcka sitt barn.

Men en seniorspelare i Sveriges kanske bästa lag som nu hade spelat till sig en startplats i den allsvenska premiären. Det är anmärkningsvärt.

Angående uppgifterna om bråk mellan tränare och spelare så är det klart att det har skakat om.

Rasmus Bengtssons citat till Sportbladet sa ändå en del. På frågan hur relationen med Tomasson är så var det bara okej, jag kör på.

Annons

Anders Christiansen är en viktig spelare och kanske allsvenskans bäste, men det kanske inte var helt friktionsfritt när han fick kaptensbindeln före spelare som Bengtsson och Behrang Safari som varit i klubben som ungdomsspelare?

För många är kaptensfrågan viktig, minns hur det var mellan Markus Rosenberg och Guillermo Molins.

Nu har Rasmus Bengtsson skadat sitt ena knä och tvingas till operation. Väldigt tungt för mittbacken och också för MFF. För Bengtsson är, tillsammans med Anders Christiansen och Johan Dahlin, MFF:s viktigaste spelare.

När det är superkonkurrens på de flesta positionerna så är det just bakom Bengtsson som det finns frågetecken. Är orutinerade Anel Ahmedhodzic redo att ta ett stort ansvar? Det blir spännande att se hur Ahmedhodzic och Lasse Nielsen löser det.

Malmö FF har på pappret den bästa och bredaste truppen i serien, men det gäller att få ihop det.

Annons

Från 2016 till nu har MFF haft fem olika huvudtränare.

2016 blev det guld med Alan Kuhn, 2017 försvarade man guldet med Magnus Pehrsson, 2018 fick Pehrsson sparken, sportchefen Daniel Andersson ledde laget i några matcher innan Uwe Rösler tog över och laget slutade trea, 2019 kom man tvåa med Rösler.

Det återstår att se hur det går med Jon Dahl Tomasson. Men ett som är säkert är att det ska bli intressant att följa hans resa i Malmö.

Det blir också intressant att se hur MFF klarar av att spela utan sina fans. Förra säsongen blev det tolv segrar, två oavgjorda och bara en förlust hemma – medan det blev sju segrar, sex oavgjorda och två förluster borta.

Med tanke på läget med coronakrisen så är det rimligt att Malmö FF är favorit till att ta SM-guld. Men efter den tunga skadan på Rasmus Bengtsson och uppgifterna om bråk mellan tränare och spelare så är det klart att det finns ett par frågetecken.

Annons
Publicerad 2020-06-15 12:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto