Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kopparbergs/Göteborgs kupp stinker ruttet

Sundbergs blogg

Brianne Folds provspelade med Linköping.
Föreningen betalade för spelarens resa och boende.
Men då åkte hon i hemlighet och tränade med Kopparbergs/Göteborg.
Ett grisigt beteende – och det förvånar att Göteborg struntar i det.

Kopparbergs/Göteborg tar inga fångar utan verkar vara beredda att göra allt i sin makt för att värva spelare för att få ihop ett så slagkraftigt lag som möjligt – och bryr sig inte om man får fiender på vägen.

Tror inte att klubben blir bjuden på Linköpings midsommarfirande.

Tidigare i år hamnade Kopparbergs/Göteborg i en infekterad tvist med Linköping om Stina Blackstenius, och ärendet fick avgöras i Svenska Fotbollförbundets skiljenämnd, där Göteborgsklubben till slut vann, vilket gjorde att landslagsanfallaren bytte öst mot väst.

Nu har klubbarna hamnat i ett nytt bråk.

Linköping har blivit av med ett gäng spelare och är på jakt efter nya. Därför gav man Brianne Folds chansen att få ett kontrakt och bjöd in henne på provspel och betalde hela hennes flygresa och hotellboende.

Annons

Men under provspelet i Linköping berättade Aftonbladet att den amerikanska spelaren i smyg åkte iväg och tränade med Kopparbergs/Göteborg.

Ett respektlöst beteende.

När Linköping fick reda på det så bröt klubben all kontakt med Folds. Förståeligt och rimligt.

Men Kopparbergs/Göteborg kör på som om ingenting har hänt och försvarar sig med att påstå att de var helt ovetandes om att Linköping stod för alla utgifter för Folds.

Om det stämmer så borde varningsklockor ringa över spelarens karaktär och det rimliga vore att, precis som Linköping, bryta och säga hej då.

Men icke.

Tränaren Mats Gren säger:

”Vi visste inte om att hon skulle till Linköping. Hade vi vetat om det så hade vi kanske sagt nej till det här provspelet.”

Nu vet ni. Säger ni nej då?

Icke.

I stället fick spelaren vara med i en match mot Rosengård och ska även vara med i måndagens möte med Vittsjö. Därför blir det ett frågetecken över om det verkligen stämmer att man var helt ovetandes om att Linköping stod för alla utgifter?

Annons

Kanske vore det klädsamt att slå Linköping en signal för att reda ut saken?

Icke.

”Det var nog inga bad feelings”, säger Kopparbergs/Göteborgs sportchef Lasse Svensson.

Nja, det var nog tvärtom. Det var nog ganska mycket bad feelings.

Lasse Svensson fortsätter (på tal om att han inte tror att det är några bad feelings):

”Det är klart att jag själv hade blivit förbannad, självklart (på frågan hur han hade regerat om det varit ombytta roller). Men samtidigt, om man tar hit en spelare och betalar alla omkostnader så måste man säkerställa att man har garantier på att hon inte åker runt någon annanstans.”

Hela grejen stinker ruttet och nu när alla kort ligger synliga på bordet så ser inte Kopparbergs/Göteborg och Brianne Folds så bra ut.

Publicerad 2020-06-19 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto