Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Norrköping och Kalmar ändrar gärna inte i elvan - toppar tabellen

Sundbergs blogg

Det allsvenska spelschemat är tufft med matcher som duggar tätt. Vissa lag vilar spelare medan andra kör på med samma laguppställning.

Kortsiktigt går det att konstatera att resultatmässigt så har det för flera lag varit bra med få förändringar i startelvan. Återstår att se hur det blir långsiktigt.

Efter tre omgångar toppar IFK Norrköping och Kalmar FF allsvenskan. Jens Gustafsson har bara gjort en förändring på tre matcher och har nio poäng – medan Nanne Bergstrand inte har skiftat något och har två segrar och en förlust (förlusten kom mot Norrköping).

Tio spelare har alltså startat samtliga tre matcher för IFK Norrköping. Maic Sema startade i premiären mot Kalmar, men ersattes av Andreas Blomqvist som startade mot AIK och Djurgården.

Annons

Även Elfsborg har bara gjort en enda förändring efter tre omgångar, och har inte förlorat någon match. Jimmy Thelin mönstrade samma elva i de två första matcherna, men i måndagens 0-0-möte med Helsingborg startade Christopher McVey i stället för Johan Larsson.

Även om Jens Gustafsson och Jimmy Thelin bara har gjort en enda förändring så finns det alltså en tränare som sticker ut ännu mer och det är rutinerade Nanne Bergstrand som har ställt upp med samma elva spelare i samtliga tre matcher.

Klubbarna som har bredare trupper och förväntas vara topplag har skiftat desto mer.

I Malmö FF och Djurgården är det bara fem spelare som har startat i samtliga matcher. Och i AIK och Hammarby har sju stycken startat i tre matcher.

Intressant med nykomlingen Varberg som bara har två spelare (Joakim Lindner och Jon Birkfeldt) som har startat i samtliga matcher. I de två första matcherna gjorde Joakim Persson bara en förändring när målskytten Astrit Selmani inte kunde starta mot IFK Göteborg. Men i den tredje omgången mot Malmö FF kom nio nya startspelare in.

Annons

Så här har det sett ut efter tre omgångar när det kommer till hur många spelare som har startat i samtliga matcher:

11: Kalmar FF
10: Elfsborg och IFK Norrköping
9: Sirius
8: Mjällby
7: AIK, Falkenberg, Hammarby och IFK Göteborg
6: Häcken, Örebro och Östersund
5: Djurgården och Malmö FF
3: Helsingborg
2: Varberg

Publicerad 2020-06-23 15:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto