Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Derbyhelg i Bundesliga

Då är vi igång med en ny Tysklandsblogg på Fotbollskanalen! Och vilken fotbollshelg vi drar igång med! Två stycken derbyn i norra Tyskland och ett i södra Tyskland.

Den hetaste matchen är “Nordgipfel” vilket är matchen mellan Hamburg och Werder Bremen. På söndag klockan 15.30 drar matchen igång på Imtech Arena i Hamburg. En match som betyder extremt mycket för båda lagen. Bremen har chansen att för första gången sedan 60-talet vinna fyra segrar i rad mot ärkerivalerna i Hamburg. Dock återfinns fortfarande lagkapten Aaron Hunt och österrikaren Marko Arnautovic på skadelistan och det är idag osäkert om någon av spelarna kommer att medverka i söndagens batalj.

I Hamburglägret ser det snäppet ljusare ut på skadefronten. Nyförvärvet för säsongen Petr Jiracek är tillgänglig för spel och hoppas på speltid. Mittbacken Mancienne, som varit en av nyckelspelarna i tränare Finks lag i år, skadade sig förra veckan i 1-1-matchen mot Nürnberg och kommer inte att medverka. Jeffrey Bruma väntas ersätta på mittbackspositionen.

Utöver det bjuds vi även på ett högintressant möte mellan Hannover och Wolfsburg på lördagseftermiddagen. Inte ett lika tungt derby som Nordgipfel men likväl en match att hålla ögonen på.

Hannover har värvat ett antal namn sen transferfönstret öppnade och för tränare Slomka är siktet inställt på att försvara den Europa League-plats man tog förra säsongen. Dock stod man för en rejäl blunder i värvningen av brassen Franca. Mittfältaren rapporterades vara 190cm lång enligt sin agent men när han dök upp på träningsanläggningen i Tyskland blev den 187cm långe tränaren Slomka förvånad – brassen var nämligen kortare än honom. Det visade sig senare att mittfältaren var 182cm, Slomka uttalade sig senare i tidningen Bild: “Vad kan jag säga? Jag är förvånad. Längden var en av de viktigare kriterierna.” Så kan det gå när man inte genomför ett hundraprocentigt scoutingarbete.

På andra sidan finner vi Wolfsburg som under rodret av nye tränaren Dieter Hecking, värvad från Nürnberg, fått en bra start på våren med en seger mot Stuttgart med 2-0. Med den enorma trupp som Magath lämnat efter sig handlar det inte om att värva nya namn utan att göra sig av med gamla. Arbetet på den fronten har bara börjat men att laget kommer att byggas kring fixstjärnan Diego råder det inga tvivel om. En spännande match väntar på AWD-Arena.

Själv befinner jag mig just nu i Stuttgart där sydderbyt mellan just Stuttgart och Bayern kommer att spelas på söndag. I staden som präglas av Mercedes-Benz märks det just nu inte av någon intensivare fotbollsstämning men på söndag kommer staden att bubbla.

Stuttgart har revansch att utkräva efter den enormt snöpliga förlusten med 6-1 på Allianz Arena i höstas. En match där Stuttgart tog ledningen men sedan tappade allt och fick se sig enkelt bortfösta av Bayern som var bättre på alla positioner.

Facit talar emot Stuttgart. Senast laget vann på hemmaplan var 2007 och då anfördes man av en viss Mario Gomez som idag återfinns i – just det – Bayern München. Bayern inledde dessutom våren med en stabil seger mot Greuther Fürth med 2-0. Ögonen riktas mot Mercedes-Benz Arena på söndag klockan 17.30.

Redan ikväll drar dock omgången igång med en match mellan Borussia Dortmund och FC Nürnberg på Signal Iduna Park. Dortmund visade upp rena mästartakter i segern mot Bremen då man vann med hela 5-0. Nürnberg fick, som tidigare nämnt, 1-1 hemma mot Hamburg. Kul dock att vi kanske får återse svenske Per Nilsson i Nürnberg efter sin sjukdom!

Publicerad 2013-01-25 kl 18:13

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons