Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kort genomgång av Bundesligamatcherna

Med Hamburg-Werder Bremen (15.30) och Stuttgart-Bayern München (17.30) idag tänkte jag snabbt gå igenom de Bundesligamatcher som hittills har spelats under helgen:

*Freiburg och Bayer Leverkusen bjöd på en enormt spännande match trots slutresultatet 0-0. Freiburgs Rosenthal hade ett skott i ribban och Leverkusens Schürrle ett i stolpen. Båda lagen fortsätter att ånga på i tabellen och bjuder på bländande fotboll. Dessutom har båda klubbarna i Christian Streich (Freiburg) och duon Sascha Lewandowski och Sami Hyypiä (Leverkusen) några av Bundesligas mest intressanta tränarnamn.

*Augsburg (vinst mot Fortuna Düsseldorf förra veckan) tog poäng på nytt när man höll 0-0 hemma mot Schalke 04. Spelmässigt ingen höjdare, Augsburg är nöjda med poängen men Schalke behöver spela betydligt bättre för att ens ha möjligheten att säkra en Champions League-plats.

*Höstens succélag Eintracht Frankfurt vann hemma mot Hoffenheim som varit aktiva på transfermarknaden under vintern. 2-1 blev slutresultatet. Det efter en bjudning från Hoffenheimmålvakten Tim Wiese som ännu en gång hamnat snett på en hörna, vilket ledde till att Frankfurts Stefan Aigner kunna sätta det vinnande målet. Det betyder att Hoffenheim nu befinner sig på nedflyttningsplats, bakom Augsburg.

*Mainz fortsätter att imponera och vann bekvämt mot jumbon Greuther Fürth med 3-0. Anfallaren Adam Szalai, som ett tag ryktades vara intressant för Arsenal, nätade två gånger för Mainz. I Fürthlägret debuterade en viss Nikola Djurdjic. Den tidigare Helsingborgsspelaren hade dock en tuff afton och kunde inte vända på matchen.

*Helgens första derby mellan Hannover och Wolfsburg slutade med en hemmavinst för Hannover på AWD-Arena. Detta trots att Hannovers nyförvärv Pocognoli, vid ledning 1-0, blev utvisad. Diouf utökade Hannovers ledning till 2-0 och Wolfsburg lyckades endast få till en reducering, även här var en målvakt (Zieler i Hannover) ute och svävade på en hörna som till slut Wolfsburgmittbacken Madlung satte i mål.

*Borussia Mönchengladbach tog snabbt initiativet hemma mot Fortuna Düsseldorf och hade 2-0 redan efter 14 minuter av matchen. Fortuna reducerade på straff i den 50:e minuten men kommer inte närmare än så i en match där Mönchengladbach borde ha gjort åtminstone ett mål till.

*Borussia Dortmund gjorde precis vad man behövde för att bekvämt vinna mot Nürnberg på Signal Iduna Park. 3-0 slutade matchen efter att polackerna Blaszczykowski*2 och Lewandowski nätat för hemmalaget. Per Nilsson var tillbaka i mittlåset hos Nürnberg men hade ingen bättre dag på jobbet.

Nu ska även fungera att kommentera bloggen, något jag ser fram emot att ni gör! Och så önskar jag er en trevlig Bundesligasöndag med två riktigt bra matcher!

Publicerad 2013-01-27 kl 09:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons