Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De röda kortens söndag

Bundesligaomgången avslutades under söndagen med två derbyn. Två matcher: tre röda kort, sju mål, en fantastisk individuell insats, två tavlor och en utbuad bollkalle.

Först ut var Nordderbyt (Nordgipfel) mellan Hamburger SV och Werder Bremen. En match som på förhand var extremt oviss med två lag som har en förmåga att blanda höga toppar med låga dalar.

Werder Bremen inledde matchen starkast och satte enorm press på HSV-mittfältarna Badelj och van der Vaart som inte alls fick igång sitt spel. Ledningsmålet kom också omgående efter en rejäl försvarsmiss hos Hamburg vilket gjorde att Bremenmittbacken Lukimya kunde sätta 1-0. Det var försvararens första mål i Brementröjan, ett mål som han verkligen behövde då han efter nio matcher i Brementröjan har dragit på sig två röda kort.

Efter målet tog dock Hamburg över taktpinnen och i den 27:e minuten kvitterade Heung-Min Son efter en fantastiskt individuell prestation och ett distinkt avslut i det bortre krysset. Son sägs ha ögonen på sig från klubbar som Borussia Dortmund, Tottenham och Liverpool och marknadsvärdet sänktes inte efter söndagens insats.

30 sekunder in i andra halvlek var det dags igen och denna gång var Dennis Aogo som nätade, hans första mål för klubben efter ha spelat 117 matcher i Hamburgtröjan. Bremenförsvaret agerade extremt taffligt vid målet och får ta på sig skulden för att ha gett bort ledningen.

Artom Rudnevs utökade sen ledningen i den 53:e minuten till 3-1 efter att ha blivit framspelad av Aogo. Anfallaren kom fri med målvakten och gjorde inget fel vid avslutet. Reprisbilderna visade dock att Rudnevs stod i en offsideposition när han blev framspelad av Aogo.

Vid det här läget såg matchen ut att vara över för Bremen men då slog Bremens andra mittback Sokratis till. Ett till synes harmlöst avslut från straffområdeslinjen slant in under Adler som borde ha parerat skottet. Reduceringen till 2-3 var ett faktum.

Närmare än så kom dock inte Bremen som fick se så väl lagkaptenen Clemens Fritz som Marko Arnautovic utvisade, båda efter att ha tilldelats två gula kort vardera.

Mest intressant var att när Bremen jagade kvittering så var en av bollkallarna extremt snabb på att ge Bremenmålvakten Mielitz bollen till en inspark. Något som fick publiken att brista ut i burop som ekade över stadion. I England blir det liv när bollkallarna gör fel, i Tyskland när de gör rätt.

Det var för övrigt Thorsten Finks första seger i Nordgipfel sedan han tog över rodret på Imtech Arena. En viktig seger för en klubb som just nu måste spara x antal miljoner euro, något som man hoppas få in genom spelarförsäljningar. Därför kan en spelare som Marcus Berg få lämna innan transferfönstret har stängt.

I Sydderbyt på Mercedes-Benz Arena såg det länge ut som om Stuttgart skulle kunna sätta rejäl press på serieledande Bayern München. Under första halvlek desarmerade man det annars så offensivt starka Bayern på ett effektivt sätt.

Fem minuter in i andra halvlek gav man dock bort matchen när Stuttgarts vänsterback Molinaro skulle spela hem bollen till målvakten Ulreich. Bollen snappades upp av Mandzukic som rundade Ulreich och enkelt satte bollen i öppet mål.

Efter 1-0 var det Bayern som kontrollerade matchen utan att visa prov på någon fantastisk fotboll. Thomas Müller hade en boll inne men fick sitt mål bortdömt för offside för att i den 72:a minuten ännu en gång sätta en boll i nät – denna gång utan att bli avblåst och 2-0 var ett faktum.

Stuttgart kunde inte kontra och fick dessutom se österrikaren Martin Harnik bli utvisad efter att även han dragit på sig två gula kort.

Bayern vann utan att göra något extra, precis som i förra veckans match mot Greuter Fürth. Det är också den stora skillnaden på årets Bayern jämfört med förra årets lag. I år går resultaten vägen även när man inte spelar på sin absoluta toppnivå. Nu har man 11 poäng ner till tvåan Leverkusen och 12 poäng ner till Dortmund – inget ser ut att stoppa Bayerns väg mot Bundesligatiteln.

Publicerad 2013-01-28 kl 06:57

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons