Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Schalkes uppvaknande

Adam Nilssons Tysklandsblogg

1-1 i Istanbul får inte bara ses som ett bra resultat för Schalke, utan ett mycket bra resultat. Efter att inlett våren skakigt, rent utsagt dåligt, var gårdagens match en skänk från ovan och förhoppningsvis ett tecken på att klubben är på väg att hitta tillbaka till sin starka inledningsform.

De första 45 minuterna var ett rop på hjälp från tyskarna som såg lika vilsna ut som de varit under hela våren. När Yilmaz nätade sitt sjunde Champions League-mål och matchens första för Galatasaray trodde jag att vi skulle få se ett Schalke som skulle falla ihop likt ett korthus.

Istället fick se jag se Jermaine Jones oväntat kvittera precis innan halvtid och helt plötsligt skapa energi och kampvilja i ett lag som tidigare agerat som Bambi på hal is. 1-1 var inget annat än otroligt när halvtidsvilan drog igång för Schalke.

Den andra halvleken blev så också starten på ett nytt, energiskt Schalke med kreativitet och vilja att löpa den där extra metern. Faktum är att den andra halvleken är en av de bästa jag sett Schalke  spela på flera månader.

Annons

Schalke gav allt och fick till slut med sig ett helt godkänt resultat inför returen. 1-1 får inte annat än ses som en vinst för ett lag ingen trodde, i synnerhet jag som trodde att Schalke var dömda att lämna Champions League med dunder och brak.

Resultatet är inte fantastiskt. Schalke kan gått och väl åka ut för Galatasaray besitter extremt mycket kvalitativa spelare men tyskarna har åtminstone gett sig själva hyggliga förutsättningarna för att faktiskt ta sig vidare till kvartsfinalen.

Dessutom har fortfarande inte Klaas-Jan Huntelaar hittat tillbaka till fjolårets form då han vann skytteligan i Bundesliga. Trots att han satte stopp för alla spekulationer om en flytt genom att skriva på ett nytt kontrakt har vi ännu inte sett den forne Huntelaar ännu. En spelare som är ett ess i rockärmen i alla lägen.

Annons

Så frågan är: har Jens Keller så sakteliga börjat hitta rätt i Schalke?

Publicerad 2013-02-21 19:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto