Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vehs framtid: Frankfurt eller Schalke?

Adam Nilssons Tysklandsblogg

40 poäng. Det var vad Armin Veh behövde nå med Eintracht Frankfurt innan diskussionerna om en förlängning av hans kontrakt, som går ut till sommaren, skulle sätta igång. Eintracht står just nu på 38 poäng och förhandlingarna ser ut att närma sig, men nu har Schalke gett sig in i jakten på Veh och skapat oro i Eintracht-lägret.

Veh har stått för ett bra jobb i Eintracht sedan han kom till klubben. Förra året tog han upp laget från 2. Bundesliga till Bundesliga. Under hösten var Eintracht en överraskning som utmanade i toppen och trots att formen har dippat ligger laget fortfarande kvar på fjärdeplats vilket är den sista platsen till Champions League.

Det som har imponerat mest med Eintracht Frankfurt är deras förmåga att våga spela offensiv fotboll. Blandningen av en rutinerad tränare (Veh) blandat med ett gäng unga entusiastiska spelare (Jung, Rode, Trapp) och en kebabätande offensiv mittfältare i sitt livs form (Meier) har slagit ut extremt väl. Eintracht har satt skräck i den största av motståndare och respekten för laget har ökat med många procent under säsongen.

Annons

Nu kan dock drömmen vara på väg mot ett abrupt slut. Om Veh skulle försvinna skulle laget tappa en duktig tränare med en bra meritlista. Laget på planen har självklart gjort ett bra jobb men utan Veh hade det inte kunnat hända. I en intervju tidigare under säsongen sa Veh själv att anledningen till att han gjort ett bra jobb är att han har mer rutin nu och framför allt ett annat lugn än vad han hade tidigare.

Vehs öde har garanterat ett samband med hur klubben agerar på transfermarknaden och om klubben lyckas förlänga kontraktet med en spelare som Sebastian Jung vars kontrakt innehåller en klausul som gör att han kan lämna klubben till sommaren för 2,5 miljoner euro. Mittfältaren Sebastian Rode sägs också ligga under FC Bayerns lupp och Münchenklubben sägs vilja locka över mittfältaren till sommaren.

Annons

Skulle Eintracht förlänga med Jung och undvika att få honom såld till sommaren, samt behålla Rode (något som är svårare att sia om) ökar chanserna drastiskt för att Veh skulle kunna tänka sig en förlängning i Eintracht. Något som garanterat klubben vill med tanke på det jobb han har gjort under de senaste säsongerna.

Schalkes val att ge sig in i jakten på Veh är långt ifrån dum. I Veh skulle klubben hitta en tysk tränare med en bra meritlista som tidigare har vunnit Bundesliga och har medverkat i större europeiska cuper.

Veh har rutinen att kunna genomföra en förändring, sätta tydliga regler för hur han vill att hans lag ska spela och skapa tydliga riktlinjer för hur de ska agera i olika situationer. Det är något som Schalke till viss del har saknat och Veh vore inte en dum pusselbit att fylla den sista ruta som saknas till nästa säsong.

Annons

Vehs förmåga att jobba med unga talanger skulle dessutom gynna ett lag som Schalke. Spelare som Draxler och Neustädter skulle kunna blomma ut ordentligt under Vehs styre och bilda det “nya Schalke” om man nu får sätta en etikett på det hela. Möjligen skulle Veh även kunna locka över en eller två spelare från sin nuvarande arbetsgivare.

Förutsättningarna är bättre i Schalke på lång sikt. Historien finns där, klubbens ekonomiska tyngd väger starkt så jag tror helt klart att Veh ser det som ett gångbart alternativ för sin framtid. Samtidigt tror jag att han har svårt att slita sig från Eintracht där han fått bygga upp ett lag helt på eget bevåg och där han är betrodd till hundra procent. Om Veh får klartecken att Jung och Rode blir kvar så stannar han, annars tror jag att vi får se honom på Veltins-Arena nästa säsong.

Annons
Publicerad 2013-03-05 13:23

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto