Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bear with me

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Jag tänkte inleda med en förklaring till varför mitt skrivande den senaste tiden har varit fram och tillbaka. Anledningen är att jag just nu har ledigt från studierna och sedan två veckor befinner mig på resande fot genom Europa. Jag har tagit mig från Regensburg till Hannover, från Hannover till Amsterdam, från Amsterdam till Paris, från Paris till Madrid, från Madrid till Barcelona och från Barcelona till Nice där jag just nu befinner mig.

Jag har hunnit med att besöka Santiago Bernabeu i Madrid. En fantastisk upplevelse som jag rekommenderar alla att göra om ni får chansen. Jag besökte Nou Camp i Barcelona vilket även det var en imponerade upplevelse och har ni chansen att besöka även Nou Camp så bör ni göra det.

Idag stod jag utanför en arena som lika gärna hade kunnat vara ett kontorshus. Det tog innan jag förstod att jag faktiskt stod utanför Stade Louis II i Monaco. Arenan är varken vacker eller särskilt praktisk, speciellt inte en regnig dag som denna. Inget som faller en i ögonen om man uttrycker det milt men likväl är det en fotbollsarena där flertalet stora namn har figurerat genom åren.

Annons

I en vecka till kommer jag att befinna mig på resande fot. Efter Nice kommer jag att bege mig till Rimini i Italien och avsluta resan i Rom för att sedan återvända till mitt kära Regensburg under mitten av nästa vecka. Väl tillbaka i Tyskland kommer skrivandet att hamna i ett större fokus igen.

Nåväl. I helgen finns det en match som står ut mer än alla andra och det är Revierderbyt mellan Schalke 04 och Borussia Dortmund. En av de absolut hetaste matcherna i Tyskland (troligtvis den hetaste), en av de hetaste i Europa mellan två lag som verkligen har en stor rivalitet sinsemellan.

Matchen spelas i Gelsenkirchen på Schalkes hemmaplan. För några veckor sedan hade jag sagt klart och tydligt att Dortmund skulle vinna. Men efter att Schalke

på allvar sparkat igång maskineriet igen är jag inte lika övertygad om att BVB kommer att glida iväg med de tre poängen. Istället tror jag på att vi har stora möjligheter att få se säsongens batalj på Veltins-Arena imorgon.

Annons

Höstens match var en oväntad historia där Schalke spelade strålande fotboll under stora delar av matchen. Framför allt lyckades laget effektivt att avväpna Dortmunds offensiv och BVB var under den första halvleken uddlösa. Den andra halvleken blev en omvänd historia men Schalke var det starkaste laget och drog det länga strået. 2-1 slutade matchen till bortalaget Schalke.

Imorgon tror jag på en jämn historia. Jag håller dock Dortmund som favoriter av den enkla anledningen att de var strålande mot Shakhtar i veckans Champions League. Den klara segern med 3-0 ger mig tron på att Dortmund även kommer att kunna segra på Veltins-Arena, dessutom är det extra tändvätska för laget att man förlorade höstens möte på Signal Iduna Park.

Schalke är dock ingen enkel språngbräda och har alla chanser att få med sig poäng. 4-1 fick man mot Wolfsburg på bortaplan förra veckan och segern gav laget andrum och hopp om en ljusare framtid. Jens Keller tycks ha börjat få ordning på lagbygget och hoppas självklart på att man kan bygga vidare på förra helgens goda resultat.

Annons

Spännande blir det i vilket fall och jag är övertygad om att vi kan vänta oss en extremt intensiv och bra fotbollsmatch mellan två lag som just nu har en uppåtgående form. Det klingar gott i mina öron!

Publicerad 2013-03-08 19:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto