Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fantastiska Bundesliga!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Vilken lördag det hittills varit och ännu är den inte över! Idag har vi (hittills) bjudits på en helt otrolig omgång i Bundesliga med ett gäng möten som bjöd på absolut högsta underhållning.

***

Låt oss inleda i Gelsenkirchen och på Veltins-Arena där vi bjöds på en repris av höstens Revierderby. Schalke vann med 2-1 efter en thriller utan dess like. Precis som i höstens möte var det en match med två ansikten. Den första halvleken var Schalkes och laget spelade en stundtals strålande fotboll. Schalke avväpnade Dortmund på ett effektivt sätt och satte själva två bollar i mål genom Draxler och Huntelaar.

Dortmunds svar var att redan i halvtid byta in Nuri Sahin och Marco Reus och satsa offensivt. Bytena gav utdelning och när Lewandowski satte reduceringen i den 59:e minuten började en enorm jakt på en kvittering för Dortmund. De sista 30 minuterna var bland det mest böljande jag sett där Lewandowski hade ett jätteläge att kvittera och Schalkes inbytte finländare Pukki (Huntelaar gick ut skadad, ryktas om knäligament som gått sönder och han lär missa CL-matchen på onsdag) kunde ha avgjort matchen men Sven Bender klev in som en räddande ängel. Matchen slutade 2-1 till Schalke och Dortmund förlorade säsongens båda Revierderbyn på i princip samma vis – genom att skänka bort första halvlek.

Annons

***

I München bjöds det också på stor dramatik där bortalaget Fortuna Düsseldorf tog ledningen i den 16:e minuten på Allianz Arena. Bayern såg till en början extremt taffligt ut och hade svårt att få bollen under kontroll. Laget slarvade enormt i uppspelsfasen och såg inte alls ut som den serieledare som de är. Mot slutet av den första halvleken tog Bayern dock tag i taktpinnen och efter att ha bränt ett antal fantastiska chanser kunde till slut Thomas Müller sätta kvitteringen i den 45:e minuten.

I den andra halvleken var det ett mer fokuserat Bayern som gick för seger och laget radade upp chanser utan att förvalta någon av dessa. Istället var det Fortuna som återigen tog ledningen efter att Lambertz kommit fri med Neuer och enkelt satt 2-1 till bortalaget i den 71:a minuten. Ledningen höll dock inte sig särskilt länge för i den 73:e minuten satte Ribéry kvitteringen och jakten på ett ledningsmål för Bayern fortsatte. I den 86:e minuten slog så Jerome Boateng till och nickade in 3-2 till sitt Bayern, ett resultat som stod sig till slutsignalen och Bayern inkasserade tre poäng. Bayern borde dock ha avgjort matchen i ett tidigare skede. De tre poängen betyder dock att laget nu är 20 poäng för Dortmund och 21 poäng före Bayer Leverkusen.

Annons

***

Bayer Leverkusen, som saknade det ordinarie mittbacksparet Toprak och Wollscheid, hade en svårt bortamatch mot Mainz 05 som jagar Europaplats till den kommande säsongen. Länge stod matchen 0-0 men i den 61:e minuten slog Andreas Ivanschitz till på straff och ordnade med segern till Mainz.

***

Hoffeheim tog en viktig seger i bottenstriden mot Greuther Fürth och nu får nykomlingarna från Bayern räkna med spel i 2. Bundesliga den kommande säsongen. 3-0 slutade matchen till bortalaget Hoffenheim som enkelt vann matchen på Trolli-Arena inför 15 000 åskådare.

***

Det stora målkalaset bjöds vi på i Freiburg där hemmalaget förlorade med hela 5-2 mot VfL Wolfsburg. Freiburg som innan dagens match hållit nollan i fyra raka hemmamöten fick se sig överkörda av motståndarna från norr. Redan efter 22 minuter hade Wolfsburg skaffat sig en ledning med 3-1 och när Ivica Olic utökade ledningen till 4-1 i inledningen av den andra halvleken var det inte längre något snack om att bortalaget skulle åka hem med segern. Johannes Flum reducerade i den 65:e minuten men det hjälpte föga i matchen där Diego avslutade målskyttet i den 92:a minuten med sitt 5-2-mål.

Annons

***

Lördagen har hittills bjudit på 19 mål och ännu är den inte över. Om cirka 45 minuter drar kvällsmatchen mellan Borussia Mönchengladbach och Werder Bremen igång. Bjuder den på hälften av den intensitet och energi som funnits i dagens omgång har vi en riktig godbit att se fram mot! 18.30 smäller det!

Publicerad 2013-03-09 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto