Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Förlust för Schalke talar för CL nästa säsong

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Det räckte inte hela vägen för Schalke. Trots ett ledningsmål kunde Kellers mannar inte ta sig vidare till Champions League-kvartsfinal utan fick se sig slagna av ett Galatasaray som visade prov på mer Europarutin.

Jag kan säga en hel del om Schalkes insats igår. Försvaret såg naivt ut, de var tagna av stundens allvar. När lagkaptenen Benedikt Höwedes inte kunde hålla huvudet kallt i en enda situation, förstod jag att något inte stod rätt till. Det var som om lugnet och stabiliteten från tidigare veckor var som bortblåst.

Schalke gav dock allt och lyckades få in ett ledningsmål genom Roman Neustädter. Den unge mittfältaren som kom som Bosmanfall till Schalke denna säsong har blommat ut till att bli en av de absoluta nyckelspelarna i Schalke. När han dunkade in 1-0 efter att Drogba försökt få en frispark i eget straffområde trodde jag att det skulle gå Schalkes väg.

Annons

Men verkligheten kom ikapp Schalke och när den tidigare Schalkespelaren och hemmasonen Hamit Altintop kvitterade till 1-1 efter ett fantastiskt skott från 30 meters håll blev det återigen nerv i matchen. Det var också här som Schalke till viss del föll för istället för att visa vilja och lite jävlaranamma såg man ängsliga ut.

Galatasarays ledningsmål kom som ett brev på posten efter ett extremt dåligt försvarsspel. Det var en bjudning som Schalke gott och väl hade kunnat undvika men som lite definierade hela matchen – det var Schalkes brist på rutin, brist på lugn som lös igenom.

Schalke gjorde en heroisk andra halvlek där laget verkligen försökte att pressa för en seger. Kvitteringen kom genom Bastos men trots försök lyckades Schalke sätta 3-2 utan istället kunde Galatasaray genom en kontring få till ett mål och skriva slutresultatet till en bortaseger för turkarna med 3-2.

Annons

Det största positiva tecknet från matchen får tillskrivas den 19-årige Julian Draxler som visade att han hör hemma på absolut högsta nivå. Talangen gjorde en helt fenomenal insats och när Schalke pressade för en vinst i andra halvlek var det han som låg bakom många anfall i offensiven. I Draxler har Schalke ett ess i rockärmen och han visade att han hör hemma i Jogi Löws landslagsuttagningar i framtiden.

Schalke lämnar Champions League på ett dystert sätt men med högt hållna huvuden. Förlusten ger mig en större tro på att laget kommer att knipa en Champions League-plats i Bundesligaspelet vilket vore, i mitt tycke, det bästa för tysk fotboll till den kommande säsongen.

***

Jonas Eriksson var domaren på planen i matchen. Han stod för en stabil insats men i mitt tycke var det stundtals för många avblåsningar som inte hade behövts. Men Jonas är alltid Jonas och han är en domare av absoluta högsta klass. Han höll en match med extremt mycket känslor på en bra nivå och fortsätter att vara den största stjärnan efter Zlatan i Fotbollseuropa.

Annons

***

Idag går så Bayern München in för returen mot Arsenal. Utgångsläget från Emirates är en klar seger med 3-1 och jag ser ingenting som ska kunna stoppa Bayern från att gå vidare. Avsaknaden av Schweinsteiger, Ribéry och Boateng i all ära men Arsenal saknar i sin tur Podolski, Wilshere och Sagna vilket är minst lika tunga avbräck.

Bayern ska bara gå ut och visa att laget är ett av Europas bästa. Så enkelt är det.

Publicerad 2013-03-13 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto