Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bra lottning för BVB, FCB får det svårare

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Dortmund mot Malaga, Bayern München mot Juventus – två högintressanta matcher med goda förutsättningar för båda de tyska lagen att ta sig vidare. Dortmund får ses som favoriter mot Malaga medan Bayern-Juve får ses som ett möte mellan två jämlikar på förhand.

Dortmund ställs alltså mot spanska Malaga i kvartsfinalen av Champions League. En lottning som självklart Klopp, Zorc och Watzke är nöjda med ur sportslig synpunkt då de nog ser sig själva som favoriter i dubbelmötet lagen mellan.

Jag tror inte att Dortmund underskattar sitt motstånd. Däremot tror jag att de är oerhört nöjda över att ha undvikit lag som Barcelona, Real Madrid och framför allt ett tyskt dubbelmöte mot Bayern München. Detsamma gäller självklart Malaga som absolut ser sina möjligheter att ta sig vidare till en potentiell semifinal.

Dortmunds största fokus ligger på Champions League efter att chanserna att vinna ligan och/eller DFB-Pokal dött ut. Därför är jag hoppfull om ett fullt fokuserat Dortmund som kommer att kunna gå in i mötena fullt förberedda med extremt taggade spelare.

Annons

Fördelen i att Dortmund inte har några fler matcher i DFB-Pokal att spela och att chansen på Bundesligatiteln är lika med noll, är att Klopp med största sannolikhet kommer att rotera spelare och ha så fräscha ben som möjligt på nyckelspelare i de viktiga Champions League-matcherna. Jag menar inte att han kommer att ställa upp med ett b-lag i Bundesliga men självklart kommer han att rotera på platser där möjligheterna finns.

Mats Hummels kommer att saknas i mötena men att döma av hans form på senaste tid kanske det inte är det stora avbräck som man kunnat förutse. Hummels – en världsback i sina bästa stunder – har inte kommit upp i sin normala standard på senare tid och ersättaren Santana är en högst fullgod ersättare. En mittback som håller hög klass och får alldeles för lite beröm för sina insatser.

Annons

Mitt utgångstips: Dortmund vidare efter två tuffa, målrika matcher.

***

Bayern München ställs i sin tur mot Juventus. Ett möte mellan två av Europas absoluta giganter. Två klubbar med fina prisskåp, fina traditioner och som har haft spelare av Europas högsta kaliber i sina trupper genom åren.

Av alla kvartsfinaler skulle jag vilja säga att denna är svårast att sia om. Det känns som två lag som är jämbördiga med mestadels enorma styrkor men med ett fåtal svagheter. Det handlar om att hitta dessa svagheter och med en nåls precision sticka hål på de för att gå vidare.

Bayern vaknade i torsdags upp med en rejäl baksmälla efter förlusten mot Arsenal. En förlust som jag tror att Bayern behövde för att inse att de inte kan ställa in skorna och tro att det “fungerar”. Arsenal var aldrig riktigt nära att gå vidare men deras seger med 2-0 på Bayerns hemmaborg Allianz Arena är en väckarklocka som kan bli guld värd i slutet.

Annons

Var det en match som Bayern kunde förlora så var det i returen mot Arsenal. Nu klarade Bayern sig kvar i turneringen och fick ett bryskt uppvaknade. Mot Fortuna Düsseldorf lyckades laget vinna med 3-2 efter ett sent ledningsmål men mot Arsenal kunde Bayern inte rädda situationen och nu får laget återigen hitta rätt fokus.

Mitt utgångstips: Bayern. Det blir två tuffa matcher men Bayern drar det längsta strået.

Publicerad 2013-03-15 21:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto