Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ballack överglänste landslaget i Kazakstan

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Jogi Löw hade det inte svårt när det kom till att sätta sin startelva mot Kazakstan. Mario Gomez försvann från möjligheterna då han åkte på en skada inför matchen mot Kazakstan och därför blev det Mario Götze som inledde matchen som spjutspets, som en så kallad “falska nia”.

3-0 slutade matchen och Tyskland vann precis så enkelt som förväntat. Kazakstan ställde upp med ett handbollsförsvar men tyskarna kämpade sig igenom det och visade upp att man helt enkelt är på annan planet när det kommer till fotbollskvalitet.

Tyvärr fick vi inte se Julian Draxler spela särskilt länge då han fick utgå efter att han nickat ihop med en motspelare. Podolski ersatte och Draxler kommer inte heller att kunna medverka i returen mot Kazakstan nästa vecka.

Målskyttar för Tyskland blev Bastian Schweinsteiger, Mario Götze och Thomas Müller.

***

Ett av de större samtalsämnena efter matchen, som styrker hur tråkig match vi fick se, var Michael Ballacks insats som expert på ZDF där han ersatte Oliver Kahn. Ballack, som tycks ha enats med förbundskaptenen Löw efter tidigare schismer, fick ett fullgott betyg och många tyckte att han var bättre än sin tidigare lagkamrat från Bayern München.

Annons

***

Annars måste det dock funderas på om det inte är dags att införa något slags gruppspel för blåbärsnationerna innan de får ställas mot landslag som Tyskland, Holland, Italien med flera. Dessa landskamper mot Kazakstan skänker ingen större glädje för fotbollen och även om det är kul för supportrarna i Kazakstan (som höll bra låda igår), så känns det som om FIFA måste fundera på strukturen kring kvalen.

Det är sedan tidigare känt att klubbarna är missnöjda med hur många landskamper de måste släppa i väg sina spelare till. Jag kan förstå att reaktionerna finns, speciellt när motståndet är just Kazakstan, Andorra eller San Marino. Att få tillbaka en spelare, som kostar multum i lön, skadad efter en landskamp mot en blåbärsnation svider självklart enormt och därför måste man fråga sig om det är värt besväret.

Annons

Jag är själv öppen för att man har ett inledningskval för de “sämre” fotbollsnationerna och att de efter detta kval ställs mot länder av högre rang. Det är precis så det fungerar i princip alla klubblagsturneringar så varför skulle man inte införa ett liknande system för landslagen? Klubbarna skulle skriva på imorgon och jag tror även att förbundskapterna känner att det vore dags att ta detta steget. Jogi Löw uttalade sig positivt kring den tanken bara för några dagar sedan. Förhoppningsvis blir det förändring i framtiden.

***

På tal om Jogi Löw ställde Kicker frågan om att förbundet borde förlänga med förbundskaptenen innan VM 2014. Resultatet efter cirka 14 000 röster: 67% säger nej och 33% säger ja. Jag gissar nog på att Brasilien-VM blir Löws sista mästerskap som tysk förbundskapten. En föga vild gissning.

Annons

***

Silly Season ligger på is men Borussia Mönchengladbach planerar redan för nästa säsong. Kicker rapporterade idag om att klubben är nära att signa Freiburgs Max Kruse och jag kan bara hylla Gladbach om man får igenom denna värvning.  2,5 miljoner euro sägs Mönchengladbach behöva betala för mittfältaren.

Publicerad 2013-03-23 18:19

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto