Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ett Bayern med stor respekt för Juve

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Klockan 20.45 i kväll drar så den första av två möten i Champions League-kvartsfinalen mellan Bayern München och Juventus igång. Mycket står på spel och i dubbelmötet ställs två lag mot varandra som båda har ett imponerade försprång i sina ligor och som båda har spelat en bra fotboll i Champions League.

Efter 9-2-vinsten mot Hamburg i helgen har Bayern helt och hållet kunnat fokusera på dagens uppgift mot Juventus. Det blev inget segerfirande i helgen utan Bayern kan tidigast i helgen bli klara Bundesligavinnare om man skulle besegra Frankfurt på bortaplan. Fokus ligger dock först och främst på att ta sig vidare till semifinalen av Champions League.

Det är ett Bayern med stor respekt för sina motståndare som går in i kvällens möte med Juventus. Under presskonferenserna med Toni Kroos, Thomas Müller och Jupp Heynckes genomsyrades svaren av respekt och beundrad för det italienska laget. Inte bara ur det historiska perspektivet där Juventus är en gigant, utan för sättet som Conte har byggt upp det nuvarande laget och hur absolut toppklass på det individuella planet blivit ett framgångsrecept på truppen i stort. Bayern ställs inte mot Pirlo, Buffon utan mot ett helt lag av kvalitet och det är deras italienarnas styrka. 491 minuter utan insläppt mål och tretton matcher utan förlust i europeiskt cupspel talar sitt tydliga språk.

Annons

Bayern är dock en av favoriterna till Champions League-titeln och bredden finns i truppen, något som visade sig i matchen mot Hamburg i helgen. Tredje-anfallaren Claudio Pizarro klev fram och gjorde fyra mål och spelade fram till två andra. “Pizza” är nu ett alternativ som många tycker borde starta mot Juventus även om konkurrensen är tuff med både Mario Gomez och det troliga alternativet Mario Mandzukic på bänken.

Vidare var även Arjen Robben tillbaka från start och på spelhumör. Holländaren flög fram på sin högerkant och hade under stora delar av matchen lekstuga. Robben hade en sådan där dag då allting han gjorde blev precis sådär bra som alla vet att det kan bli, men så sällan blir. Efter matchen var det en nöjd Robben som själv sa att han “måste spela” mot Juventus. Det troliga alternativet på högerkanten är dock Thomas Müller.

Annons

Xherdan Shaqiri imponerade på vänsterkanten där han ersatte Franck Ribéry. Schweizaren var ständigt i rörelse, stod för det första målet och utgjorde ett hot mot Hamburgs försvar vid varenda bolltouch. Talangen kommer dock att få se sig förpassad till bänken till förmån för den mycket mer rutinerade fransmannen. Ribéry har dessutom stått för en av sina absolut bästa säsonger sedan han kom till Bayern i år.

På vänsterbacksplatsen vikarierade Luiz Gustavo med bravur. När David Alaba gick sönder inför matchen och Diego Contento befann sig på sjukhuset tillsammans med sin födande fru fick den defensiva mittfältaren testa på vänsterbacksplatsen och han stod för en i princip felfri plats. Alaba kommer att vara tillbaka på vänsterbacksplatsen ikväll men Gustavo startar från start på mittfältet bredvid Bastian Schweinsteiger då Javi Martinez är avstängd.

Annons

Bayern vill inte släppa in några mål och helst vinna matchen. En önskedröm som alla lag har när de inleder på hemmaplan och som ofta är svår att uppfylla, men självklart ska Bayern drömma och möjligheterna finns absolut även om Juventus är ett fantastiskt bra motstånd som man inte ens ska nämna i samma andetag som Hamburg.

Det är enormt svårt att sia om hur matchen kommer att sluta men jag hoppas självklart på att Bayern får med sig 1-0 eller kanske 2-0 till returen i Italien. Det enda jag kan tänka mig är att matchen i Italien kommer att bjuda på en sprakande och intensiv fest, det vill säga – kvällens match kommer inte att vara särskilt avgörande utan det är det andra mötet som får stå för den absoluta spänningen.

Det blir en toppmatch på Allianz Arena i kväll i alla fall och för den objektive supportern kan man sätta sig ner i soffan och njuta. Fan vad avundsjuk jag är.

Annons

Trolig startelva, Bayern: Neuer; Lahm-Boateng-Dante-Alaba; Gustavo-Schweinsteiger; Müller-Kroos-Ribéry; Mandzukic

Var matchen sänds (matchstart 20.45): Viasat Sport, Viaplay

Publicerad 2013-04-02 10:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto