Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bayern vidare - Tyskland mot Spanien i CL

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Dortmund tog sig vidare till Champions League-semifinal efter en heroisk vändning i tisdags. Bayern tog sig vidare till Champions League-semifinal efter 45 mindre bra minuter och 45 bättre minuter.

Det rådde inga tvivel om att det var en viktig match som spelades igår för Bayernsupportrarna. Efter att Bundesligatiteln bärgats är Champions League nästa mål, något som dessutom självklart förstärkts av förra årets finalförlust på Allianz Arena. Den där matchen som vi alltid kommer att återgå tills den dag Bayern faktiskt vinner Champions League igen.

Nåväl. Jag och mina vänner skulle sätta oss på en vår vanliga fotbollspub i Regensburg där vi brukar uppleva Bayern. Eftersom att vi var medvetna om det faktum att Bayern ofta drar hiskligt mycket folk var vi ute i god tid, ungefär en och en halv timme innan matchstart. Bare in mind att det här är fotbollsklubb och att det inte är någon plats där man avnjuter en god matbit innan utan det handlar om öl och fotboll på fyra två videodukar och två enorma tv-apparater.

Annons

Vi glider in i vanlig stil och märker till vår stora förvåning att puben är helt ful. Klockan är 19.15 på en onsdagskväll i Regensburg och vi kommer knappt in på vårt stamställe. En solklar besvikelse i våra ögon men något som vittnar om hur viktig matchen var för supportrarna.

Vi tog oss vidare till nästa sportpub där vi fick bra platser fast inga videodukar. Jag gillar att uppleva fotboll på stora dukar även om en fullgod tv duger alldeles ypperligt vid många tillfällen. Inget går ju uppemot riktig livefotboll men man tager det man haver.

De första 45 minuterna går inte till historien som de bästa Bayern har spelat. Mandzukic åker på en varning som inte var en varning. Juventus tilldelas den ena efter den andra frisparken i farliga lägen och allt som oftast var det inte frispark från början. Domaren var helt klart den som gick de flesta tyskarna på nerverna om vi säger så. Det säger inte lite eftersom att Bayern stundtals såg extremt tama ut i sitt försvarsspel och hade svårt att få grepp om matchen.

Annons

Den andra halvleken var bättre och när Bayern gjorde det avgörande 1-0-målet (jag var helt klart hetast på gröten och hoppade omkring som en dåre och skålade med den ena efter den andra främlingen) lade sig så ett skimmer av lugn över puben. Bayern kontrollerade tillställningen till dess att slutsignalen gick och självklart gjorde Pizarro mål när han väl fick chansen framför målet.

Pizarro kan mycket väl vara en spelare som många kommer att peka på är en av anledningarna att Bayern har varit så bra under säsongen. Tredjeanfallare som alltid tar chansen när han får den. En spelare som inte klagar utan som gör sitt jobb till hundra procent och dessutom sätter bollarna när han får chansen. Jag kan inte hylla en spelare mer för sin professionalism än “Pizza”.

Nu står två tyska lag mot två spanska i semifinalerna av Champions League. Ett positivt tecken för Bundesliga och tysk fotboll som verkligen sätter ett avtryck på kartan i fotbollseuropa. Det är en kul läsning för alla som avnjuter Bundesliga helg efter helg, dessutom är det kul för de andra som får uppleva Dortmund och Bayerns framfart i Europa eftersom att de är två förbannat bra lag!

Annons

Kring lottningen finns det mycket att säga. Jag själv ser gärna ett tyskt möte men samtidigt skulle jag vilja spara den smällkaramellen till finalen. Uli Höneß uttalade sig igår om att han gärna skulle se Bayern spela mot Dortmund i semifinalen eftersom att de är det “svagaste” laget kvar. Det finns en poäng i argumentet men Dortmund skulle inget hellre än att vilja slå Bayern på fingrarna i Champions League.

Barcelona tycks fortfarande rankas som den svåraste motståndaren, något som jag själv inte är så säker på efter att ha sett lagets senaste insatser. Barcelona är ett bra lag men långt ifrån oslagbara. Därför skulle jag inte gråta floder om Bayern eller Dortmund fick möta Barcelona eftersom att jag tror att båda de tyska lagen har goda chanser i ett dubbelmöte mot katalanerna.

Real Madrid hyser jag just nu stor oro för. Magkänslan säger mig att Mourinho kan vara på väg att bärga den efterlängtade Champions League-titeln. När det som mest gäller tycks hans Madrid verkligen vara på en nivå som få når upp till. Själv är jag ganska övertygad om att Mourinho skulle vilja ställas mot Barcelona där jag tror att han just nu känner ett övertag. För de tyska lagens skull har Dortmund redan gjort bra resultat mot Real i årets Champions League och Bayern slog ut de på straffar förra säsongen så det är goda chanser där också för tyskarna.

Annons

Det är svårt att sia om vilken som är en drömmotståndare eller mardrömsmotståndare. När lagen har kommit så här långt i turneringen finns det egentligen inte utan det blir lite som det blir. I vilket kommer vi att få se fyra helt fantastiska matcher och även om ditt lag inte har nått semifinalen så kommer du att få uppleva riktigt intensiva och känslomässiga oavsett vilka som ställs mot varandra. Och det är ju alltid värt något!

Publicerad 2013-04-11 14:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto